Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Broadcom εξαγόρασε την Mware προσφέροντας 61 δισ. δολάρια - H δεύτερη σε μέγεθος εξαγορά το 2022

H Broadcom εξαγόρασε την Mware προσφέροντας 61 δισ. δολάρια - H δεύτερη σε μέγεθος εξαγορά το 2022
Με την απόκτηση της Mware η Broadcom θα αναβαθμιστεί αυτομάτως σε έναν μεγάλο παίκτη λογισμικού
Σχετικά Άρθρα

Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών Broadcom ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας λογισμικού cloud VMware.
Η συμφωνία ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει μετρητά και μετοχές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, oι μέτοχοι της VMware θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να λάβουν είτε 142,50 δολάρια σε μετρητά είτε 0,2520 μετοχές της Broadcom για κάθε μία από τις μετοχές τους στον όμιλο λογισμικού, με 42% premium πάνω από την αξία της εταιρείας πριν από την έναρξη των συνομιλιών την περασμένη εβδομάδα.
Η εξαγορά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά που πραγματοποιείται, μετά την εξαγορά της Activision Blizzard, εταιρείας παραγωγής video game, από τη Microsoft.
Με την απόκτηση της Mware, η Broadcom θα μετατραπεί σε μια διαφοροποιημένη τεχνολογική εταιρεία.
Ο Hock Tan, ο Μαλαισιοαμερικανός δισεκατομμυριούχος CEO της Broadcom, που έχτισε την εταιρεία του μέσω των διαδοχικών εξαγορών, επιδιώκει ένα deal στην αγορά λογισμικού εδώ και χρόνια, αφού η προσπάθειά του να εξαγοράσει την Qualcomm μπλοκαρίστηκε το 2018 από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια.
Με την απόκτηση της Mware, η Broadcom θα αναβαθμιστεί αυτομάτως σε έναν μεγάλο παίκτη λογισμικού, τόνισε ο Daneil Newman, αναλυτής της Futurum Research, σχολιάζονταw το deal.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης