Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Προς τερματισμό το lockdown στη Σαγκάη μετά από δύο μήνες

Κίνα: Προς τερματισμό το lockdown στη Σαγκάη μετά από δύο μήνες
Στόχος των αρχών της Σανγκάης είναι να τερματίσουν ουσιαστικά το lockdown στη μητρόπολη από την Τετάρτη 1/6

Η Σαγκάη βρίσκεται πιο κοντά στο σταδιακό άνοιγμα, μετά από δύο μήνες lockdown, ενώ το Πεκίνο διατηρεί τα μέτρα κατά του κορωνοιού που έχουν ως αποτέλεσμα τον δραστικό περιορισμό των μετακινήσεων , παρόλο που τα κρούσματα μειώνονται.
Στόχος των αρχών της Σαγκάης είναι να τερματίσουν ουσιαστικά το lockdown στη μητρόπολη από την Τετάρτη 1/6.
Ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα όλο και περισσότεροι κάτοικοι επιτρέπεται να κυκλοφορούν εκτός σπιτιού και περισσότερες επιχειρήσεις να επαναλειτουργήσουν, αν και πολλοί εξακολουθούν να παραμένουν περιορισμένοι στα συγκροτήματα που κατοικούν και η πλειοψηφία των καταστημάτων εξυπηρετεί τους πελάτες μόνο μέσω υπηρεσιών διανομής.
Πάντως, το διάρκειας δυο μηνών lockdown στη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας προκάλεσε απογοήτευση και οργή στους κατοίκους, αφού εκατοντάδες χιλιάδες τέθηκαν σε καραντίνα σε συνήθως υπερπλήρεις κεντρικές μονάδες και άλλοι δυσκολεύθηκαν να προμηθευθούν τρόφιμα ή να έχουν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη.
Στην Κίνα το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 362 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες, αριθμός μειωμένος σε σχέση με 444 μία ημέρα νωρίτερα. Στο Πεκίνο, τα νέα κρούσματα μειώθηκαν σε 24 από 29 μία ημέρα νωρίτερα.
Πάντως, αξιωματούχοι της Σαγκάης εξακολουθούν να παροτρύνουν τους κατοίκους να είναι σε επαγρύπνηση, καλώντας τους να φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους, να μη συνωστίζονται και να τηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης