Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρή επίθεση Trump σε Biden: Στέλνουμε 40 δισ. δολάρια στην Ουκρανία και δεν έχουμε ασφαλείς τους Αμερικανούς στις ΗΠΑ

Σκληρή επίθεση Trump σε Biden: Στέλνουμε 40 δισ. δολάρια στην Ουκρανία και δεν έχουμε ασφαλείς τους Αμερικανούς στις ΗΠΑ
«Η ύπαρξη του κακού στην κοινωνία μας δεν είναι λόγος για να αφοπλιστούν οι νομοταγείς πολίτες», είπε ο Trump
Σχετικά Άρθρα

Επίθεση στον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden εξαπέλυσε ο Donald Trump μιλώντας στο συνέδριο της NRA, της αμερικανικής οργάνωσης υπέρ της οπλοκατοχής.
Ο Trump στηλίτευσε τη στάση του Biden επειδή προέτρεψε το Κογκρέσο να υιοθετήσει τη νομοθεσία για την ασφάλεια των όπλων, λέγοντας ότι η κριτική του Biden για το λόμπι των όπλων στρέφεται πραγματικά εναντίον των νόμιμων κατόχων όπλων σε ολόκληρη τη χώρα.
«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν να στείλουν 40 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία, θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνει ό,τι χρειάζεται για να κρατήσει τα παιδιά της ασφαλή στο σπίτι», είπε.
Στη συνέχεια σημείωσε πώς «ξοδέψαμε τρισεκατομμύρια στο Ιράκ και το Αφγανιστάν χωρίς να κερδίσουμε τίποτα».
Πριν εμείς ως ΗΠΑ χτίσουμε τον υπόλοιπο κόσμο, θα πρέπει να χτίσουμε ασφαλή σχολεία για τα δικά μας παιδιά, σημείωσε ο Trump.
Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε το πρόσφατο μακελειό στο Τέξας ως «άγρια και βάρβαρη θηριωδία» και κράτησε ενός λεπτού σιγή καθώς διάβαζε τα ονόματα των 21 θυμάτων.

«Όχι στον αφοπλισμό»


«Η ύπαρξη του κακού είναι ο λόγος για να οπλιστούν οι νομοταγείς πολίτες», υποστήριξε.
Επίσης κατηγόρησε τον διάδοχό του στον Λευκό Οίκο και το Δημοκρατικό Κόμμα ότι εκμεταλλεύονται πολιτικά «τα δάκρυα των οικογενειών που πενθούν», προσπαθώντας να ψηφίσουν νόμους κατά της οπλοκατοχής.
Στις εκκλήσεις για περιορισμό της οπλοκατοχής, οι Συντηρητικοί αντιπαραθέτουν το επιχείρημα της καλύτερης αντιμετώπισης των προβλημάτων ψυχικής υγείας.
Ο Trump ζήτησε επίσης αυξημένη φρούρηση στα αμερικανικά σχολεία, προτείνοντας την τοποθέτηση περιφράξεων με ανιχνευτές μετάλλων στις εισόδους, καθώς και την οπλοφορία των εκπαιδευτικών.
Οι Ρεπουμπλικάνοι αντί του περιορισμού της οπλοκατοχής αντιπαραθέτουν το επιχείρημα της καλύτερης αντιμετώπισης των προβλημάτων ψυχικής υγείας.
Νωρίτερα, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της NRA, ο γερουσιαστής του Τέξας Ted Cruz υποστήριξε ότι ο περιορισμός της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ θα οδηγούσε σε αύξηση της εγκληματικότητας.

Έκκληση Trump

«Όλοι μας πρέπει να ενωθούμε, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί – σε κάθε πολιτεία και σε κάθε επίπεδο διακυβέρνησης – για να σκληρύνουμε επιτέλους τα μέτρα στα σχολεία μας και να προστατέψουμε τα παιδιά μας…
Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι μια αναθεώρηση της ασφάλειας από πάνω προς τα κάτω στα σχολεία σε αυτή τη χώρα», πρόσθεσε.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Biden επέπληξε την NRA ενώ την Κυριακή (29/5) πρόκειται να βρεθεί στο Uvalde, την περιοχή του Τέξας όπου συνέβη το μακελειό.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης