Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Στο Συμβούλιο Ασφαλείας οι δοκιμές βιολογικών όπλων των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Ρωσία: Στο Συμβούλιο Ασφαλείας οι δοκιμές βιολογικών όπλων των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Η Ρωσία σκοπεύει να απαιτήσει ολοκληρωμένες πληροφορίες και έγγραφα για τις στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία σκοπεύει να θέσει το θέμα των αμερικανικών στρατιωτικών-βιολογικών δραστηριοτήτων στην Ουκρανία σε ανοιχτές συνεδριάσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στο εγγύς μέλλον, δήλωσε στο TASS ο διευθυντής του Τμήματος Μη Διάδοσης και Ελέγχου Όπλων του υπουργείου Εξωτερικών Vladimir Yermakov σύμφωνα με δημοσίευμα του Tass το Σάββατο 29 Μαΐου 2022 .
Σχεδιάζουμε να ολοκληρώσουμε την προετοιμασία των υλικών στο εγγύς μέλλον και να ξεκινήσουμε δραστηριότητες στη Σύμβαση Βιολογικών Όπλων και στις πλατφόρμες του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Οι σχετικές συναντήσεις θα είναι ανοιχτές, σημείωσε.

Οι απαιτήσεις

Η Ρωσία σκοπεύει να απαιτήσει ολοκληρωμένες πληροφορίες και έγγραφα για τις στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες στην Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους, πρόσθεσε ο διπλωμάτης.
«Θα απαιτήσουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους να παράσχουν εκτενείς εξηγήσεις, πληροφορίες και έγγραφα για μια τέτοια δραστηριότητα στο ουκρανικό έδαφος, αντί για τις προηγούμενες κενές περιεχομένου δικαιολογίες, προκειμένου να επιλυθούν όλα τα ζητήματα, και επίσης να επιστρέψουν στη σωστή εφαρμογή των Βιολογικών Όπλων. Συνέλευση», είπε ο Yermakov.

Γεγονότα και στοιχεία

Σημείωσε ότι η δέσμη εγγράφων που ετοίμασε η Ρωσία σχετικά με τη στρατιωτική-βιολογική δραστηριότητα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία βασίζεται σε γεγονότα και στοιχεία που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, όπως επισημαίνεται στη ανακοίνωση .
«Επιβεβαιώνουν ότι οι στρατιωτικές-βιολογικές δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν σε βιολογικά εργαστήρια στην επικράτεια της Ουκρανίας με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Μείωσης Αμυντικών Απειλών του Πενταγώνου και συνδεδεμένων εταιρειών, σε αντίθεση με τα άρθρα I και IV της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα», εξήγησε ο Yermakov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης