Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ρωσική «τανάλια» σφίγγει την Ανατολική Ουκρανία, κοντά στην κατάληψη του Luhansk – Το Κίεβο ζητεί απεγνωσμένα όπλα

Η ρωσική «τανάλια» σφίγγει την Ανατολική Ουκρανία, κοντά στην κατάληψη του Luhansk – Το Κίεβο ζητεί απεγνωσμένα όπλα
Η Ρωσία κερδίζει σταθερά έδαφος τις τελευταίες στο Donbass της ανατολικής Ουκρανίας, που περιλαμβάνει τις περιοχές Luhansk και Donetsk, γεγονός που καταδεικνύει, πως η πολεμική πλάστιγγα γέρνει σαφώς υπέρ της Μόσχας
Σχετικά Άρθρα

(upd 3) Οι ρωσικές δυνάμεις εντείνουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις στη μεγαλύτερη πόλη που κρατούν οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή του Donbass ενώ το Κίεβο ευελπιστεί πως θα φτάσουν σύντομα όπλα μεγαλύτερης εμβέλειας που χρειάζεται απεγνωσμένα από τη Δύση.
Η Ρωσία κερδίζει σταθερά έδαφος τις τελευταίες στο Donbass της ανατολικής Ουκρανίας, που περιλαμβάνει τις περιοχές Luhansk και Donetsk, γεγονός που καταδεικνύει, πως η πολεμική πλάστιγγα γέρνει σαφώς υπέρ της Μόσχας κατά τον τέταρτο μήνα των επιχειρήσεων.
Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται πλέον κοντά στην κατάληψη ολόκληρης της περιοχής του Luhansk, ένας από τους βασικούς πολεμικούς στόχους, που έχει θέσει η ρωσική ηγεσία.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματά της και οι συμμαχικές αυτονομιστικές δυνάμεις ελέγχουν πλήρως το Lyman, την τοποθεσία σιδηροδρομικού κόμβου δυτικά του ποταμού Severodonetsk, στο Donetsk.
Ωστόσο, η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Hanna Malyar, ανέφερε ότι η μάχη για το Lyman συνεχίζεται.
Την ίδια ώρα ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan δηλώνει, πως θα αναλάβει ακόμη μία διπλωματική προσπάθεια συνομιλώντας με Putin - Zelensky τη Δευτέρα 30/5.

Σφυροκόπημα

Το Sievierodonetsk, περίπου 60 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Lyman
στην ανατολική πλευρά του ποταμού και στην πόλη - κλειδί του Donbas που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό την κατοχή της Ουκρανίας, δέχτηκε σφοδρή επίθεση.
«Η κατάσταση έχει κλιμακωθεί εξαιρετικά», δήλωσε ο Serhiy Gaidai, κυβερνήτης του Luhansk.
Ο βομβαρδισμός ήταν τόσο έντονος που δεν ήταν δυνατό να εκτιμηθούν οι απώλειες και οι ζημιές, αν και δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο (28/5) και άλλα 13 κτίρια στην πόλη καταστράφηκαν, είπε.
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την Κυριακή 29/5 ότι ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν ένα μεγάλο οπλοστάσιο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην πόλη Kryvyi Rih που βρίσκεται στην Κεντρική Ουκρανία, ενώ ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα κατέρριψαν ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Su-25 στην περιοχή Dnypro, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το υπουργείο.

Η ρωσική τανάλια

Ιδιαίτερη σημασία έχει η δήλωση του Gaidai, πως τα ουκρανικά στρατεύματα μπορεί να χρειαστεί να αποχωρήσουν από την πόλη προκειμένου να αποφύγουν την περικύκλωση.
Ωστόσο παραμένει ασαφές, εάν η υποχώρηση έχει αρχίσει.
Το ρωσικό πυροβολικό σφυροκοπά επίσης τον δρόμο Lysychansk-Bakhmut, τον οποίο η Ρωσία πρέπει να ακολουθήσει για να ολοκληρώσει μια κίνηση τανάλιας και να περικυκλώσει τις ουκρανικές δυνάμεις ενώ οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν «σημαντική καταστροφή» στο Lysychansk.
Ο προεδρικός σύμβουλος της Ουκρανίας και διαπραγματευτής στις συνομιλίες Mykhailo Podolyak επανέλαβε μια έκκληση για εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων μεγάλης εμβέλειας αμερικανικής κατασκευής. Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στο Reuters ότι τέτοια συστήματα εξετάζονται ενεργά, με πιθανή απόφαση τις επόμενες ημέρες.
«Είναι δύσκολο να πολεμήσεις όταν δέχεσαι επίθεση από 70 χιλιόμετρα μακριά και δεν έχεις τίποτα να αντεπιτεθείς… χρειαζόμαστε αποτελεσματικά όπλα», έγραψε ο Podolyak στο Twitter.

Στο Kharkiv στο πλευρό των στρατιωτών ο πρόεδρος Zelensky

Αρκετές δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν στην ουκρανική πόλη του Kharkiv, μετά από την επίσκεψη του προέδρου Zelensky.
Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο Zelensky επισκέφτηκε Ουκρανούς στρατιώτες που μάχονται στην πρώτη γραμμή των πολεμικών συγκρούσεων στο Kharkiv, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της χώρας, όπως ανακοίνωσε το προεδρικό γραφείο.
Η επίσκεψη σηματοδότησε την πρώτη επίσημη εμφάνισή του, εκτός της περιοχής του Κιέβου, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.
«Θέτετε σε κίνδυνο τις ζωές σας, για όλους εμάς και για τη χώρα μας», ανέφερε η ηλεκτρονική σελίδα του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, που επικαλείται τη δήλωση του Zelensky, προσθέτοντας ότι ο Ουκρανός πρόεδρος απένειμε αριστεία, αλλά και δώρα στους στρατιώτες.
Ο Zelensky σχεδιάζει να μιλήσει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα.
Τα βασικά μέτωπα στην περιοχή παραμένουν αυτά γύρω από το Severodonetsk, το Lysyhansk το Bahmut και την Popasna όπου είναι "απερίγραπτα δύσκολο", αλλά η άμυνα της Ουκρανίας κρατάει, δήλωσε ο Zelensky το Σάββατο στη νυχτερινή βιντεοσκοπημένη ομιλία του.
Ο κυβερνήτης της περιοχής έκανε λόγο για οδομαχίες μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων στο Severodonetsk.
Ο Zelensky είπε ακόμη ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ένα "ανοιχτά βάρβαρο χτύπημα" με πυραύλους και όλμους στην περιοχή του Σούμι στη βόρεια Ουκρανία, μακριά από το κύριο μέτωπο του Donbass.

Η μεγάλη σημασία του Severodonetsk

Ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει την πιο σοβαρή πρόκληση που αντιμετώπισε μετά την κατάληψη του εργοστασίου Azovstal στη Μαριούπολη και μπορεί να υποστεί σημαντική τακτική ήττα τις επόμενες ημέρες εάν πέσει το Severodonetsk, αν και μια τέτοια έκβαση δεν είναι καθόλου βέβαιη.
Το ίδιο το Severodonetsk, είναι σημαντικό σε αυτό το στάδιο του πολέμου, κυρίως επειδή είναι το τελευταίο σημαντικό πληθυσμιακό κέντρο στην περιφέρεια Luhansk που δεν ελέγχουν οι Ρώσοι.
Η κατάληψή του θα επιτρέψει στη Μόσχα να δηλώσει ότι έχει εξασφαλίσει πλήρως την περιφέρεια Luhansk αλλά δεν θα δώσει στη Ρωσία κανένα άλλο σημαντικό στρατιωτικό ή οικονομικό όφελος.
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα επειδή οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν την πόλη καθώς την επιτίθενται με σφοδρότητα.
Ωστόσο η κατάληψη του Severodonetsk μπορεί να ανοίξει μια ρωσική επίγεια γραμμή επικοινωνίας για να υποστηρίξει επιχειρήσεις προς τα δυτικά, αλλά οι Ρώσοι απέτυχαν να αποκτήσουν προσβάσεις προς το Izyum εν μέρει επειδή έχουν επικεντρωθεί τόσο πολύ στο Severodonetsk.
Η κατάληψη του Severodonetsk. θα μπορούσε να βοηθήσει στην κατάκτηση της υπόλοιπης Περιφέρειας του Donetsk μόνο εάν έδινε στους Ρώσους ώθηση για να οικοδομήσουν διαδοχικές επιχειρήσεις, αλλά η μάχη αυτή πιθανότατα θα αποτρέψει τη συνέχιση μεγάλης κλίμακας ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων.
tanalia.JPG
2_179.jpg
Η ρωσική πρόοδος γύρω από το Severdonetsk προκύπτει σε μεγάλο βαθμό από το γεγονός ότι η Μόσχα έχει συγκεντρώσει δυνάμεις, εξοπλισμό και υλικό που αντλείται από όλους τους άλλους άξονες σε αυτόν τον μοναδικό στόχο.
Τα ρωσικά στρατεύματα δεν μπόρεσαν να σημειώσουν πρόοδο σε άλλους άξονες εδώ και εβδομάδες και σε μεγάλο βαθμό δεν έχουν καν προσπαθήσει να το κάνουν.
Πάντως οι ουκρανικές δυνάμεις υφίστανται σοβαρές απώλειες στη μάχη του , όπως και οι υποδομές.
Οι Ουκρανοί συνεχίζουν να λαμβάνουν προμήθειες και πολεμικό υλικό από τη Δύση, όσο αργή και περιορισμένη κι αν είναι αυτή η ροή.
3_152.jpg
Η Ρωσία προτρέπει τις ΗΠΑ να μην στείλουν στην Ουκρανία… πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Η ρωσική πλευρά ελπίζει ότι «η κοινή λογική θα επικρατήσει» και οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, δήλωσε ο ρώσος πρέσβης στην Ουάσιγκτον.
Ελπίζουμε ότι η κοινή λογική θα επικρατήσει και οι ΗΠΑ δεν θα προβούν σε μια τέτοια προκλητική ενέργεια».
Τόνισε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία, μέσω της διπλωματικής οδού, έχει επανειλημμένα ενημερώσει τις ΗΠΑ ότι «η άνευ προηγουμένου διοχέτευση όπλων στην Ουκρανίας αυξάνει σημαντικά τους κινδύνους κλιμάκωσης της σύγκρουσης.
Οι Αμερικανοί γνωρίζουν καλά ότι με τις ενέργειές τους αναβάλλουν τις προοπτικές για την επίτευξη ειρήνης.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρασύρονται ολοένα και περισσότερο στην κρίση στην Ουκρανία.
Αυτό είναι γεμάτο με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια ασφάλεια.
Ζητούμε να σταματήσει ο παραλογισμός», ανέφερε ο Ρώσος πρεσβευτής.
Η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει στην Ουκρανία ως μέρος του επόμενου πακέτου βοήθειας, σύστημα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων όπως το M31 GMLRS.
«Για να τερματιστεί η σύγκρουση το συντομότερο δυνατό, οι ΗΠΑ και η Ουκρανία θα πρέπει να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα. Αυτό θα επέτρεπε να προχωρήσουμε προς μια πολιτική διευθέτηση και να αποτρέψουμε την επιδείνωση της κατάστασης στον τομέα της διεθνούς σταθερότητας».

Προβοκάτσια με χημικά

Ουκρανοί εθνικιστές σχεδιάζουν να ανοίξουν πυρ στο ρωσικό έδαφος και να ανατινάξουν με χημικά άρματα μάχης στην πόλη Σούμι προκειμένου να ρίξουν την ευθύνη για επίθεση με χημικά όπλα στη Ρωσία, δήλωσε ο Mikhail Mizintsev επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης Άμυνας της Ρωσίας.
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από αιχμάλωτους Ουκρανούς στρατιώτες, οι μαχητές των εθνικιστικών ταγμάτων ετοιμάζουν άλλη μια πρόκληση με επικίνδυνα χημικά στην πόλη Σούμι», δήλωσε ο Mizintsev επικεφαλής του Κοινού Στρατηγείου Συντονισμού της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ο Mizintsev επεσήμανε ότι «οι νεοναζί έχουν σχέδια να βομβαρδίσουν τις συνοριακές περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας από την κατοικημένη περιοχή της πόλης Σούμι για να αναγκάσουν τις ρωσικές μονάδες να ανταποδώσουν τα πυρά και στη συνέχεια θα ανατινάξουν τανκς με επικίνδυνα χημικά».
«Οι αρχές του Κιέβου πρόκειται να χρησιμοποιήσουν αυτή την κυνική ενέργεια για να κατηγορήσουν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις για την υποτιθέμενη χρήση χημικών όπλων και για αδιάκριτες επιδρομές εναντίον αμάχων», δήλωσε η ανώτατη αρχή.
Σύμφωνα με τον Mizintsev, ήδη ξένοι ρεπόρτερ βρίσκονται στο Σούμι για λήψη φωτογραφιών και βίντεο.



Παρέμβαση Erdogan

Επιπλέον ο Τούρκος πρόεδρος γνωστοποίησε την πρόθεσή του να έχει τηλεφωνικές συνομιλίες με τους ομολόγους του της Ρωσίας και της Ουκρανίας αντίστοιχα τη Δευτέρα 30 Μαΐου
«Φυσικά, η Ρωσία δεν θα δει θετικά αυτά τα πράγματα (την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ).
Η Ρωσία ανησυχεί πρώτα απ' όλα για το φινλανδικό ζήτημα. Γιατί; Επειδή αυτή είναι μια χώρα που έχει εκτεταμένα σύνορα με τη Ρωσία.
Στην πραγματικότητα, η Ρωσία δεν υποστηρίζει την ένταξη καμίας από τις σκανδιναβικές χώρες στο ΝΑΤΟ», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
«Ονειρευόμαστε ότι αυτός ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα τελειώσει με ειρήνη το συντομότερο δυνατό, αλλά φαίνεται ότι τα γεγονότα εξελίσσονται αρνητικά κάθε μέρα που περνάει.
Τη Δευτέρα 30/5, θα έχω τηλεφωνικές συνομιλίες τόσο με τον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin όσο και με τον πρόεδρο της Ουκρανίας. Volodymyr Zelensky.
«Θα συνεχίσουμε να παροτρύνουμε τις πλευρές να χρησιμοποιήσουν τους διαύλους του διαλόγου και της διπλωματίας», είπε ο Τούρκος ηγέτης.

Συνομιλίες
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του Emmanuel Macron και τον γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz, επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Μόσχας να συνεχίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κίεβο, ανέφερε το Σάββατο 28 Μαΐου η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.
«Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην κατάσταση των πραγμάτων στη διαπραγματευτική τροχιά, η οποία έχει παγώσει λόγω του Κιέβου.
Ο Putin επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή στην επανέναρξη του διαλόγου», ανέφερε η δήλωση.
Διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας μπορούν να πραγματοποιηθούν όταν η επιτιθέμενη χώρα αποκηρύξει την υποκρισία, αποχωρήσει από το νότιο τμήμα της χώρας και αποσύρει τα στρατεύματά της, δήλωσε ο Mikhail Pontolyak, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου V. Zelensky.
«Η Ουκρανία αρνείται να διαπραγματευτεί», για ακόμη μια φορά η Μόσχα ψεύδεται. Πραγματικές διαπραγματεύσεις είναι πιθανές αν η Ρωσία αποκηρύξει την υποκρισία (άλλα να λέει κι άλλα να κάνει), αποχωρήσει από το νότιο τμήμα της χώρας και αποσύρει τα στρατεύματά της. Μέχρι τότε, μια διαφορετική “αντιπροσωπεία”... διαπραγματεύεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου», έγραψε ο Mikhail Pontolyak σε ανάρτησή του στο Twitter.
Υπενθυμίζεται ότι ο Mikhail Pontolyak είχε προηγουμένως τονίσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη στην όποια συμφωνία με τη Ρωσία και πως η εισβολή της Μόσχας μπορεί να σταματήσει μόνο με τη βία.

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις εντείνουν τις χερσαίες επιχειρήσεις στο Severodonetsk και τα περίχωρά του, πετυχαίνοντας εδαφικά κέρδη.

Οι ρωσικές δυνάμεις στο Kharkiv συνεχίζουν να εστιάζουν τις προσπάθειές τους στην αποτροπή μιας ουκρανικής αντεπίθεσης να φτάσει στα διεθνή σύνορα μεταξύ Kharkiv και Belgorod.
Οι ουκρανικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια αντεπίθεση κοντά στα σύνορα της περιφέρειας Kherson-Mykolaiv περίπου 70 χλμ βορειοανατολικά της Kharkiv πόλης που διασχίζει τον ποταμό Inhulets.
Η χρήση αρμάτων μάχης T-62 από τη Ρωσία στον νότιο άξονα δείχνει τα συνεχιζόμενα προβλήματα παραγωγής υλικού και δυνάμεων της Ρωσίας.
Η ουκρανική δραστηριότητα συνεχίζει να επιβάλλει κόστος στις ρωσικές δυνάμεις κατοχής στις περιφέρειες Kherson και Zaporizhia.

Βασικό μέτωπο – Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν ανεπιτυχώς μια επιθετική επιχείρηση νοτιοανατολικά του Izyum, πιθανότατα σε μια προσπάθεια να προχωρήσουν προς το Slovyansk ή το Siversk.Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις υποχώρησαν αφού προσπάθησαν να προχωρήσουν στην Pasika , περίπου 20 χλμ. νοτιοανατολικά του Izyum.

Η Μόσχα υποστηρίζει, πως κατέλαβε στις 28 Μαΐου την Pasika, αλλά το Iinstitute for the Study of War δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αυτόν τον ισχυρισμό.
Οι ρωσικές δυνάμεις δεν προσπάθησαν να προχωρήσουν απευθείας νότια του Izyum και πιθανότατα δίνουν προτεραιότητα σε μια προέλαση βόρεια του Lyman.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο σημείωσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να εξαπολύουν αεροπορικές και πυροβολικές επιδρομές σε οικισμούς κοντά στο Σίβερσκ, περίπου 30 χιλιόμετρα δυτικά του Severodonetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις από το Izyum ενδέχεται να ενωθούν με μονάδες στο Lyman για να πραγματοποιήσουν επίθεση στο Siversk ή να συνεχίσουν μια ξεχωριστή κίνηση στο Slovyansk.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις μεταφέρουν επιπλέον πυροβολικό και στρατιωτικό εξοπλισμό μέσω του Kupyansk, περίπου 40 χλμ δυτικά των συνόρων Ρωσίας-Περιφέρειας Χάρκοβο.

Νότιος Άξονας - Kherson

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπίθεση στη βόρεια περιφέρεια Kherson στις 28 Μαΐου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο εξέδωσε μια αόριστη αναφορά ότι οι Ουκρανοί υπερασπιστές ώθησαν τις ρωσικές δυνάμεις σε «δυσμενή σύνορα» σε τρεις οικισμούς κατά μήκος των συνόρων της περιφέρειας Mykolaiv - Kherson, περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Kherson.
Πηγές του ουκρανικού στρατού δεν διευκρίνισαν εάν οι ουκρανικές δυνάμεις απελευθέρωσαν κάποιους κατεχόμενους οικισμούς.
Η αναφορά του Ουκρανικού Γενικού Επιτελείου υποστηρίζει ανεπιβεβαίωτες αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διέσχισαν τον ποταμό Inhulets στις 27 Μαΐου, καθώς και τρία χωριά βρίσκονται στην ανατολική όχθη του ποταμού.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να οχυρώνουν και να εξοπλίζουν τις θέσεις τους σε όλη τη νότια Ουκρανία σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν μόνιμο έλεγχο στην επικράτεια.
Ο επικεφαλής της διοίκησης της περιφέρειας Zaporizhia Oleksandr Starukh ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν συσσωρεύσει μεγάλο αριθμό παλαιών αρμάτων μάχης T-62 στη Μελιτόπολη από τις 25 Μαΐου.
Ο Starukh σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα δεσμεύσουν τα άρματα μάχης σε σταθερά σημεία βολής στην περιφέρεια Zaporizhia, αντί να δεσμεύσουν τα απαρχαιωμένα άρματα μάχης στην περιφέρεια.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αναπληρώνουν τις απώλειες με T-62 στη βόρεια περιφέρεια Kherson, ωστόσο, παρά τα τρωτά σημεία του τανκ είναι ένα σύγχρονο άρμα.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να αυξάνουν τα συστήματα αεράμυνας στη νότια Ουκρανία.

Άμεσα θέματα παρακολούθησης

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα ενισχύουν την ομάδα τους βόρεια της πόλης του Kharkiv για να αποτρέψουν περαιτέρω προέλαση της ουκρανικής αντεπίθεσης.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα επιδιώξουν να καταλάβουν το Severodonetsk, η περικύκλωση της πόλης βρίσκεται σε οριακό σημείο.
Οι δυνάμεις κατοχής στη Μαριούπολη θα συνεχίσουν να ενισχύουν τον διοικητικό έλεγχο της πόλης με στόχο προσάρτηση.
Οι Ρώσοι ενισχύουν τις θέσεις τους στον Νότιο Άξονα.
3_28.png

1_34.png
4_17.png2_25.png
5_10.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης