Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο και πάλι οι σχέσεις Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν, μετά από επεισόδιο στα σύνορα

Στο κόκκινο και πάλι οι σχέσεις Αρμενίας -  Αζερμπαϊτζάν, μετά από επεισόδιο στα σύνορα
Tα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν άνοιξαν πυρ εναντίον θέσεων μάχης του αρμενικού στρατού, σύμφωνα με το Ερεβάν

Το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν απέρριψε τις κατηγορίες της αρμενικής πλευράς για παραβίαση της εκεχειρίας στα σύνορα και κατηγόρησε το Ερεβάν ότι υπονομεύει τις προσπάθειες για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
«Απορρίπτουμε σθεναρά τη δήλωση του αρμενικού υπουργείου Εξωτερικών της 28ης Μαΐου λέγοντας ότι η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν παραβίασε την εκεχειρία και κατηγορεί το Αζερμπαϊτζάν χωρίς καμία βάση», ανέφερε το υπουργείο την Κυριακή (29/5/2022), όπως μεταδίδει το Tass.
«Τέτοιες συκοφαντικές, καταστροφικές δηλώσεις της αρμενικής πλευράς έχουν στόχο να υπονομεύσουν τα βήματα προς την εξομάλυνση των σχέσεων και να βλάψουν τη διαδικασία οριοθέτησης των κρατικών συνόρων», ανέφερε.
«Από την πλευρά του, το Αζερμπαϊτζάν θα συνεχίσει τις διεθνώς υποστηριζόμενες προσπάθειες για την οικοδόμηση της ειρήνης στη μεταπολεμική περίοδο και θα καταστείλει αποφασιστικά κάθε βήμα προσανατολισμένο σε αυτή τη διαδικασία», τόνισε το υπουργείο.

Τι υποστηρίζει η Αρμενία

Στις 28 Μαΐου, το αρμενικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν άνοιξαν πυρ εναντίον θέσεων μάχης του αρμενικού στρατού στο νοτιοανατολικό τμήμα των συνόρων.
Αποτέλεσμα του συμβάντος ήταν ένας στρατιώτης να τραυματιστεί σοβαρά.
Την Κυριακή 29/5, ανακοινώθηκε ότι αυτός ο στρατιώτης πέθανε.
Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν διέψευσε αυτές τις αναφορές, χαρακτηρίζοντάς τις ψευδείς και αναληθείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης