Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτο: Κινέζος παραβίασε τα μέτρα για τον κορωνοϊό και έστειλε στην καραντίνα 5.000 άτομα

Απίστευτο: Κινέζος παραβίασε τα μέτρα για τον κορωνοϊό και έστειλε στην καραντίνα 5.000 άτομα
Τη Δευτέρα 30/5, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο άνδρας, ηλικίας περίπου 40 ετών, είχε λάβει εντολή να απομονωθεί στο σπίτι, αφού επισκέφτηκε μια εμπορική περιοχή που θεωρείται «επικίνδυνη» στις 23 Μαΐου

Ενας άνδρας στο Πεκίνο βρίσκεται υπό ποινική έρευνα, αφού δεν τήρησε την υποχρεωτική απομόνωση στο σπίτι, με αποτέλεσμα οι αρχές να βάλουν τους περισσότερους από 5.000 γείτονές του σε κατ’οίκον ή υπό κυβερνητική επίβλεψη καραντίνα!
Η ενέργεια αυτή του συγκεκριμένου άνδρα, ο οποίος αργότερα βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, έρχεται τη στιγμή που πρωτεύουσα της Κίνας, όπως και η Σαγκάη, αρχίζουν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς για την Covid-19 σύμφωνα με τον Guardian.
Τη Δευτέρα 30/5, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο άνδρας, ηλικίας περίπου 40 ετών, είχε λάβει εντολή να απομονωθεί στο σπίτι, αφού επισκέφτηκε μια εμπορική περιοχή που θεωρείται «επικίνδυνη» στις 23 Μαΐου.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, κατά την περίοδο της απομόνωσής του «έβγαινε πολλές φορές και μετακινούταν εντός της κοινότητας, διακινδυνεύοντας την εξάπλωση της επιδημίας».
Πέντε ημέρες αργότερα τόσο αυτός όσο και η σύζυγός του βρέθηκαν θετικοί στον ιό.
Ως απάντηση, οι αρχές διέταξαν 258 άτομα που έμεναν στο κτήριο του να πάνε στο κυβερνητικό κέντρο καραντίνας και περίπου 5.000 άλλους, που ζούσαν στην οικιστική κοινότητα, να παραμείνουν στο σπίτι.
Η Κίνα έχει επιβάλει σκληρούς περιορισμούς στον πληθυσμό της καθώς αγωνίζεται για την εξάλειψη των αναδυόμενων εστιών της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Omicron

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης