Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη νίκη των Ρώσων στο Severodonetsk, ακολουθεί Slovyansk – Παραδοχή σοκ Zelensky: Κάθε μέρα 100 νεκροί, 500 τραυματίες

Μεγάλη νίκη των Ρώσων στο Severodonetsk, ακολουθεί Slovyansk – Παραδοχή σοκ Zelensky: Κάθε μέρα 100 νεκροί, 500 τραυματίες
Ο Ουκρανικός στρατός χάνει κάθε μέρα περίπου 60-100 στρατιώτες και περίπου 500 τραυματίζονται, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky αναγνωρίζοντας ότι η κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία είναι δραματικά δύσκολη

Η ρωσική προέλαση στην Ανατολική Ουκρανία, έφερε μια μεγάλη νίκη για της ρωσικές δυνάμεις που κατέλαβαν την κρίσιμη στρατηγική πόλη του Severodonetsk, επί της ουσίας έπεσε το Luhansk η μια από τις δύο μεγάλες περιφέρειες του Donbass…
Έτσι μετά την Μαριούπολη, έπεσε και το Severodonetsk και κατ΄ ουσία οι ρώσοι ελέγχουν το Luhansk.
Οι ρώσοι κερδίζουν… και όπως παραδέχεται ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ο Ουκρανικός στρατός χάνει 60 με 100 στρατιώτες καθημερινά και έχει επίσης και 500 τραυματίες…
Να σημειωθεί ότι στο εργοστάσιο Azovstal στην Μαριούπολη είχαν παραδοθεί στις ρωσικές δυνάμεις, 2.350 περίπου ρώσοι στρατιώτες…

Παραδοχή σοκ Zelensky

Ο Ουκρανικός στρατός χάνει κάθε μέρα περίπου 60-100 στρατιώτες και περίπου 500 τραυματίζονται, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky αναγνωρίζοντας ότι η κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία είναι δραματικά δύσκολη.
Ο Zelensky ανέφερε ότι η Ουκρανία δεν σκοπεύει να παραχωρήσει τα εδάφη της, αλλά τα νέα δεδομένα που συνδέονται με αυτά τα εδάφη μπορούν να συζητηθούν.
«Δεν είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε κανένα από τα εδάφη μας, γιατί αυτή είναι η ανεξαρτησία μας, η κυριαρχία μας.
Αλλά υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες, λεπτομέρειες με ορισμένα εδάφη. Αυτές οι δυσκολίες μπορούν να συζητηθούν» ανέφερε αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης με τους ρώσους.

Ο δήμαρχος του Severodonetsk υποστηρίζει ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν μεγάλο μέρος της πόλης

Οι ρωσικές δυνάμεις σε μια «ξέφρενη προώθηση» κατέλαβαν το μισό Severodonetsk, την πόλη της ανατολικής Ουκρανίας που είναι το κλειδί για τις προσπάθειες της Ρωσίας να ολοκληρώσει την κατάληψη της βιομηχανικής περιοχής του Donbass, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.
«Η πόλη ουσιαστικά καταστρέφεται ανηλεώς τετράγωνο-τετράγωνο», επισήμανε ο δήμαρχος Oleksandr Striuk.
Οι σφοδρές οδομαχίες συνεχίστηκαν και ο βομβαρδισμός απείλησε τις ζωές 13.000 αμάχων που εξακολουθούσαν να βρίσκονται καταφύγιο στην ερειπωμένη πόλη που κάποτε φιλοξενούσε περισσότερους από 100.000.

Μια ρωσική αεροπορική επιδρομή στο Severodonetsk κατέστρεψε μια δεξαμενή νιτρικού οξέος σε ένα χημικό εργοστάσιο, προκαλώντας τεράστια διαρροή αναθυμιάσεων, σύμφωνα με τον Serhiy Haidai, κυβερνήτη της περιοχής Luhansk.
Δημοσίευσε μια φωτογραφία ενός μεγάλου σύννεφου που υψώνεται πάνω από την πόλη και προέτρεψε τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα και να φορέσουν μάσκες αερίου ή αυτοσχέδιες μάσκες.

Το Severodonetsk είναι σημαντικό για τις ρωσικές προσπάθειες να καταλάβει το Donbass πριν φτάσουν περισσότερα δυτικά όπλα για την ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας.
Οι αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία πολεμούν τα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή για οκτώ χρόνια και κατείχαν τμήματα εδάφους ακόμη και πριν από την εισβολή.

Kadyrov (Τσετσενία): Το Severodonetsk ελέγχεται πλήρως από τις ρωσικές δυνάμεις

Οι Τσετσενικές μονάδες και οι πολιτοφύλακες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk ολοκλήρωσαν πλήρως την εκκαθάριση της πόλης Severodonetsk από τους Ουκρανούς, δήλωσε ο επικεφαλής της Τσετσενίας R. Kadyrov.
«Πολεμιστές από τη Δημοκρατία της Τσετσενίας, μαζί με τη Λαϊκή Πολιτοφυλακή του Luhansk και άλλες ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας, ολοκλήρωσαν την πλήρη κατάληψη του Severodonetsk.
Οι στρατιώτες απομονώνουν μικρούς θύλακες αντίστασης…
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Kadyrov, το κτίριο της Κεντρικής Διεύθυνσης της SBU των Ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών και η παρακείμενη περιοχή κατελήφθησαν και προς το παρόν, οι στρατιώτες καταστρέφουν τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που έχουν απομείνει εκεί.
Ο Kadyrov ήταν σαφής η πόλη έπεσε και έχουν απομείνει ορισμένοι θύλακες στην βιομηχανική ζώνη.

Τι συμβαίνει στο πεδίο της μάχης – Όλες οι εξελίξεις στην Ανατολική και Νότια Ουκρανία – Δοκιμάζεται η Kherson

Το Severodonetsk μια κρίσιμη στρατηγικά πόλη στο Luhansk της Ανατολικής Ουκρανίας έπεσε στα χέρια του Ρωσικού στρατού και αποτελεί μια στρατηγικής σημασίας νίκη των ρώσων επί των Ουκρανών.
Ταυτόχρονα μεγάλης σημασίας είναι η Περιφέρεια Kherson στην Νότια Ουκρανίας, όπου την έχουν καταλάβει οι Ρώσοι αλλά συνεχίζονται οι ουκρανικές αντεπιθέσεις.
Η Kherson είναι κρίσιμο στρατηγικό σημείο επειδή είναι η μόνη περιοχή της Ουκρανίας στην οποία οι ρωσικές δυνάμεις κρατούν έδαφος στη δυτική όχθη του ποταμού Dnipro.
Εάν η Ρωσία είναι σε θέση να διατηρήσει τις θέσεις στη Kherson όταν σταματήσουν οι μάχες, θα είναι σε πολύ ισχυρή θέση από την οποία θα ξεκινήσει μια μελλοντική εισβολή.
Εάν η Ουκρανία ανακτήσει τη Kherson από την άλλη πλευρά, η Ουκρανία θα είναι σε πολύ ισχυρότερη θέση για να αμυνθεί από μελλοντική ρωσική επίθεση.

Οι Ουκρανοί αποσύρονται από το Severodonetsk

Οι ουκρανικές δυνάμεις τώρα προφανώς αποσύρονται από το Severodonetsk αντί να πολεμούν μέχρι το τέλος - ένας παράγοντας που επέτρεψε στους Ρώσους να προελάσουν στην πόλη σχετικά γρήγορα αφού ξεκίνησαν την πλήρη επίθεσή τους. Τόσο η απόφαση να αποφευχθεί η δέσμευση περισσότερων πόρων για τη διάσωση του Severodonetsk όσο και η απόφαση να αποσυρθεί από αυτό ήταν στρατηγικά ορθές, όσο οδυνηρές και καταστροφικές και εάν ήταν για τους Ουκρανούς.

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τα αποθέματα εξοπλισμού της Λευκορωσίας για να αντισταθμίσουν τις υλικές απώλειες στην Ουκρανία.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε στις 31 Μαΐου ότι οι λευκορωσικές δυνάμεις μεταφέρουν άρματα μάχης και οχήματα μάχης πεζικού από εγκαταστάσεις αποθήκευσης στη Λευκορωσία στη Ρωσία για να αναπληρώσουν τις απώλειες μάχης.

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στην προέλαση στο Slovyansk από τα νοτιοανατολικά του Izyum και δυτικά του Lyman.

Ο Ρωσικός στρατός κατέλαβε το Severodonetsk μια στρατηγικής σημασίας πόλη στην περιοχή του Luhansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα στοχεύουν στο Lysychansk από την Toshkivka, προκειμένου να αποφύγουν τη μάχη πέρα από τον ποταμό Severskyi από το Severodonetsk.

Ο Ρωσικός στρατός δέχεται πίεση στην Περιφέρεια Kherson από τις ουκρανικές αντεπιθέσεις αλλά κρατάει όλες τις θέσεις.

Κύρια προσπάθεια - Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να ανασυντάσσονται και να προετοιμάζονται για νέες επιθέσεις νοτιοανατολικά του Izyum και πραγματοποίησαν μικρές, επιθέσεις προς το Slovyansk στις 31 Μαΐου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν να επιτεθούν στο Dovhenke, 20 χιλιόμετρα νότια του Izyum.
Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν επιπρόσθετα τις ουκρανικές θέσεις στα νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά του Izyum και χτύπησαν Dovhenke, Virnopillya, Husarivka και Velyka Komyshuvakha προκειμένου να προετοιμαστούν για νέες επιθέσεις.
Ένα ρωσικό μέσο ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν στο Bohorodychne, Svyatohirsk και Schurove, οικισμούς μεταξύ νοτιοανατολικά του Izyum και βορειοδυτικά του Slovyansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις πιέζουν επιπλέον προς τα δυτικά προς το Slovyansk από την περιοχή Lyman.
Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν τώρα τον δρόμο μέσω του Raihorodok και προχωρούν δυτικά από το Raihorodok και ανατολικά από το Izyum για να οδηγήσουν στο Slovyansk.
Οι πρόσφατες επιθέσεις προς το Slovyansk πιθανώς υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις σκοπεύουν να επιχειρήσουν να πάρουν τον πλήρη έλεγχο της Περιφέρειας του Donetsk καταλαμβάνοντας το Slovyansk και το Kramatorsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις μέσα και γύρω από το Severodonetsk.
Τα ουκρανικά στρατεύματα αποσύρονται από το κέντρο της πόλης. Ο επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης του Luhansk, Serhiy Haidai, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα αρχίσουν να καταλαμβάνουν τα χωριά γύρω από το Severodonetsk τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα για να υποστηρίξουν την περικύκλωση της περιοχής.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε επιπλέον ότι οι μάχες είναι σε εξέλιξη στην Toshkivka, στα νότια του Severodonetsk.
Οι ρωσικές προελεύσεις βόρεια της Toshkivka πιθανότατα προορίζονται για να υποστηρίξουν την κατάληψη του Lysychansk επιτρέποντας στις ρωσικές δυνάμεις να προχωρήσουν στο Lysychansk από το νότο, σε αντίθεση με τις μάχες δυτικά κατά μήκος του ποταμού Siverskyi από το Severodonetsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις στα ανατολικά του Bakhmut.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα πολεμούν στο Zolote, Komyshuvakha, Nyrkove, Berestove, Pokrovske και Dolomitne, όλοι οι οικισμοί κατά μήκος του ανατολικού τόξου του Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα σκοπεύουν να συνεχίσουν να πιέζουν για να αποκτήσουν πρόσβαση στις επίγειες γραμμές επικοινωνίας της Ουκρανίας (GLOC) στα βορειοανατολικά του Bakhmut για να υποστηρίξουν την κατάληψη της περιοχής Severodonetsk - Lysychansk.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν κέρδη κοντά στα σύνορα της περιφέρειας Donetsk και Zaporizhia και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το Blahodatne και το Neskuchne.
Τα ρωσικά στρατεύματα ισχυρίστηκαν επιπρόσθετα ότι σημείωσαν κέρδη βόρεια της πόλης του Donetsk προς την κατεύθυνση του Niu York και σύμφωνα με πληροφορίες ανέλαβαν τον έλεγχο της Novoselivka Druha.

Νότιος Άξονας – Πλήρης έλεγχος της Kherson και Zaporozhia, αντιμετώπιση των ουκρανικών αντεπιθέσεων 

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις αντεπιθέσεις στη βορειοδυτική περιφέρεια Kherson ωθώντας τις ρωσικές δυνάμεις ανατολικά του ποταμού Inhulets.
Οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αρκετές τοπικές αντεπιθέσεις δυτικά του ποταμού Inhulets τις τελευταίες ημέρες.
Το Γραφείο Στρατηγικών Επικοινωνιών της Ουκρανίας δημοσίευσε εικόνες κατεστραμμένου ρωσικού εξοπλισμού πυροβολικού στο Davydiv Brid, έναν επιχειρησιακά σημαντικό οικισμό που βρίσκεται πάνω στον ελεγχόμενο από τη Ρωσία αυτοκινητόδρομο T2207.
Ο αυτοκινητόδρομος T2207 περιστρέφεται γύρω από τα βορειοανατολικά όρια της Περιφέρειας Kherson μέχρι να συνδεθεί με τον παράλληλο αυτοκινητόδρομο T0403 με το Krvyyi Rih και την πόλη Zaporizhia στα ανατολικά.
Οι ρωσικές δυνάμεις δυσκολεύονται να εδραιώσουν τον έλεγχο στο ανατολικό τμήμα του T2207 λόγω των ουκρανικών αντεπιθέσεων στην περιοχή.
Η ουκρανική αντεπίθεση στο Davydiv Brid θα μπορούσε να εμποδίσει την ικανότητα της Ρωσίας να υποστηρίξει μονάδες βόρεια του οικισμού.

Δραστηριότητες στα κατεχόμενα εδάφη

Οι ρωσικές αρχές συνέχισαν να εδραιώνουν τις θέσεις τους στα κατεχόμενα εδάφη.
Οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να «εθνικοποιούν» το λιμάνι της Μαριούπολης, το οποίο περιελάμβανε την κατάσχεση των υπολοίπων 34 ουκρανικών πλοίων.
ι ρωσικές δυνάμεις στη Μαριούπολη και τη Μελιτόπολη άρχισαν να δέχονται έγγραφα για ρωσική υπηκοότητα.
Με βάση ενδείξεις οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται ότι έχουν θάψει από 22.000 έως 45.000 κατοίκους της Μαριούπολης.
bb1_5.png

bb2_5.png

bb3_4.png
bb4_4.png

bb5_3.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης