Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλές Ρωσίας κατά ΗΠΑ για «απευθείας σύγκρουση» - Ρίχνουν λάδι στην φωτιά με την προμήθεια ρουκετών στην Ουκρανία

Απειλές Ρωσίας κατά ΗΠΑ για «απευθείας σύγκρουση» - Ρίχνουν λάδι στην φωτιά με την προμήθεια ρουκετών στην Ουκρανία
Οι κάτοικοι της Kherson, της Zaporizhzhia και του Donbass θα αποφασίσουν για το μέλλον τους είπε ο Peskov
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως οι ΗΠΑ ρίχνουν λάδι στη φωτιά με την προμήθεια εξελιγμένων πυραύλων στην Ουκρανία διατύπωσε ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, αναφέροντας πως η Μόσχα πιστεύει πως το Κίεβο θα εκτοξεύσει τους πυραύλους αυτούς κατά του ρωσικού εδάφους.
Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Ryabkov, προειδοποίησε πως «κάθε αποστολή όπλων που συνεχίζεται, που αυξάνεται, ενισχύει τον κίνδυνο μιας στρατιωτικής σύγκρουσης», απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.
«Πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ σκοπίμως ρίχνουν λάδι στη φωτιά.
Οι ΗΠΑ προφανώς εμμένουν στη γραμμή ότι θα πολεμήσουν τη Ρωσία έως τον τελευταίο Ουκρανό» υποστήριξε ο Peskov, αναφέροντας πως δεν πιστεύει τα όσα λέει ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky περί μη επίθεσης στη Ρωσία, εφόσον παραλάβει τα εξελιγμένα συστήματα εκτόξευσης πυραύλων MLRS.
Αν και οι ΗΠΑ έχουν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να στείλουν τέτοιους πυραύλους στην Ουκρανία, ο πρόεδρος Biden συμφώνησε να παράσχει στην Ουκρανία εξελιγμένους πυραύλους HIMARS που μπορούν να πλήξουν με ακρίβεια ρωσικούς στόχους με ακτίνα δράσης 80 χιλιομέτρων στο πλαίσιο ενός εξοπλιστικού πακέτου 700 εκατ. ευρώ που αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα.

Δεν αποκλείουμε συνάντηση Putin – Zelensky

Όπως είπε ο Peskov η Ρωσία δεν αποκλείει συνάντηση του προέδρου της Ρωσίας, Vladimir Putin και της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, αν και τόνισε ότι για να γίνει μια τέτοια συνομιλία, πρέπει να προηγηθεί προετοιμασία.
«Οι εργασίες επί ενός ειρηνευτικού εγγράφου με την Ουκρανία σταμάτησαν πριν από πολύ καιρό και δεν έχουν ξεκινήσει και πάλι» ανέφερε ο Peskov.
Επιπλέον, σημείωσε ότι οι πολίτες στις κατεχόμενες από τη Ρωσία ουκρανικές περιοχές της Kherson, της Zaporizhzhia και του Donbass πρέπει να αποφασίσουν το δικό τους μέλλον και ότι το Κρεμλίνο δεν αμφιβάλλει πως θα λάβουν την «καλύτερη απόφαση».
Η Ουκρανία είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η προσάρτηση των περιοχών από τη Ρωσία θα τερματίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Για επισιτιστική κρίση

Όσον αφορά τον κίνδυνο μιας επισιτιστικής κρίσης, ο Peskov είπε πως για αυτό ευθύνονται οι παράνομη περιορισμοί της Δύσης κατά της Ρωσίας.
«Είμαστε δυνητικά στο χείλος μιας πολύ βαθιάς επισιτιστικής κρίσης που συνδέεται με την εισαγωγή παράνομων περιορισμών σε βάρος ημών και τις ενέργειες των ουκρανικών αρχών που έχουν ναρκοθετήσει τη δίοδο προς τη Μαύρη Θάλασσα και δεν μεταφέρουν σιτηρά από εκεί παρά το γεγονός ότι η Ρωσία δεν παρεμποδίζει με κανένα τρόπο» υποστήριξε ο Peskov.

Ryabkov (Ρωσία): Εξαιρετικά αρνητική η αποστολή ρουκετών από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία

Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη χαρακτήρισε την αποστολή συστημάτων εκτοξευτήρων πολλαπλών ρουκετών (HIMARS) από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Ryabkov.
Σε δηλώσεις του σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο Ryabkov έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε αυτό το οπλικό σύστημα, ασκώντας παράλληλα κριτική στα όσα διαρρέει η αμερικανική πλευρά, ότι δηλαδή δεν δίνει όπλα στο Κίεβο που θα μπορούσαν να πλήξουν ρωσικό έδαφος.
«Οι προσπάθειες να παρουσιάσουν την απόφαση αυτή ότι περιέχει ένα στοιχείο «αυτοπεριορισμού» είναι ανούσιες.
Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ που ηγούνται μιας σειράς κρατών, εμπλέκονται στην ηθελημένη προμήθεια οπλισμού του Κίεβου είναι κάτι προφανές» επισήμανε ο Ryabkov, προσθέτοντας: «Οι ΗΠΑ ακολουθούν μια συνειδητή πολιτική «γεωπολιτικής απώθησης» της Ρωσίας.
«Οι ΗΠΑ προσπαθούν να καθυστερήσουν την εκπλήρωση των στόχων της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, αλλά αυτοί σε κάθε περίπτωση θα επιτευχθούν» υπογράμμισε ο Ryabkov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης