Τελευταία Νέα
Διεθνή

Europol: Τα τεράστια φορτία δυτικών όπλων στην Ουκρανία θα καταλήξουν σε εγκληματικές οργανώσεις

Europol: Τα τεράστια φορτία δυτικών όπλων στην Ουκρανία θα καταλήξουν σε εγκληματικές οργανώσεις
Αν ληφθεί υπόψη τι έγινε στα Βαλκάνια και τη Συρία, οι καραβιές των βαρέων όπλων που στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία θα καταλήξουν σε τρομοκρατικές ομάδες ή εγκληματικές συμμορίες που θα τα χρησιμοποιούν για χρόνια
Σχετικά Άρθρα

Μιλώντας στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η εκτελεστική διευθύντρια της ευρωπαϊκής αστυνομικής υπηρεσίας Europol εξέδωσε μια τρομερή προειδοποίηση για τις τεράστιες ποσότητες στρατιωτικών εξοπλισμών που διοχετεύονται από τη Δύση στην Ουκρανία.
Η διευθύντρια της Europol Catherine De Bolle δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag ότι η συγκεκριμένη πλημμυρίδα εξοπλισμών στο πεδίο μάχης Ουκρανίας-Ρωσίας μπορεί να καταλήξει στα χέρια εγκληματικών ομάδων για τα επόμενα χρόνια.
«Κάποια στιγμή ο πόλεμος θα τελειώσει. Θέλουμε να αποφύγουμε μια κατάσταση σαν κι αυτή που ακολούθησε τον πόλεμο στα Βαλκάνια πριν από 30 χρόνια», είπε, αναφερόμενη στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν στα Βαλκάνια στον απόηχο της κατάρρευσης της Γιουγκοσλαβίας.
«Τα όπλα από αυτόν τον πόλεμο χρησιμοποιούνται ακόμη από διάφορες εγκληματικές ομάδες», τόνισε η De Bolle, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία ανάμεσα στις βαλκανικές συγκρούσεις και στην κατάσταση που κυριαρχεί σήμερα στην Ουκρανία.
«Η κατάσταση στο έδαφος είναι εξαιρετικά δυναμική και κατακερματισμένη και λαμβάνουμε διαφορετικά στοιχεία από τους Ευρωπαίους εταίρους μας», δήλωσε η De Bolle.
Τόνισε ότι η Europol επιδιώκει «να βρει έναν τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει την κατάσταση μετά το πιθανό τέλος του πολέμου» και σκέφτεται να δημιουργήσει μια διεθνή ειδική ομάδα που θα αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα.

Οι δυτικοί ξένοι που πολεμούν στην Ουκρανία θα πάρουν μαζί τους τα όπλα μετά το τέλος του πολέμου

Η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες ξένους εθελοντές που πολεμούν υπέρ της Κιέβου το οποίο έχει ιδρύσει μια Λεγεώνα των ξένων.
Σε αυτή τη λεγεώνα έχουν καταταγεί επίσης Αμερικανοί και Βρετανοί στρατιωτικοί βετεράνοι και μισθοφόροι.

Εδώ ακριβώς όμως εντοπίζεται το πρόβλημα, όπως εξήγησε η De Bolle στην Deutsche Welle:
«Οι άνθρωποι που ταξιδεύουν στην Ουκρανία έχουν διαφορετικές εμπειρίες και ιδεολογίες. Αλλά ακόμη κι αυτοί που απογοητεύονται από τη βία που συναντούν εκεί, θα βρίσκονται υπό παρακολούθηση.
Η Ρωσία, από την πλευρά της, έχει τονίσει εδώ και καιρό ότι το κύριο μέρος των ουκρανικών δυνάμεων, που εκπροσωπείται από το Τάγμα Azov, αποτελείται κατά κύριο λόγο από ακροδεξιές και νεοναζιστικές ομάδες που  κάλλιστα μπορεί να επωφεληθούν από την έλευση δυτικών όπλων στην Ουκρανία και να τα πάρουν μετά το τέλος του πολέμου για να τα χρησιμοποιήσουν σε άλλα μέτωπα.
Το Κρεμλίνο έχει ιδιαίτερα διαμαρτυρηθεί για τα τεράστια αποθέματα πυραύλων Stinger που έχουν αποστείλει οι ΗΠΑ και που  έχουν πλημμυρίσει πεδίο μάχης της Ουκρανίας.
Οι πύραυλοι Stingers αποτελούν σοβαρή απειλή και για τα στρατιωτικά αεροσκάφη και για την πολιτική αεροπορία.

Με ανάλογο τρόπο πήραν αμερικάνικα όπλα η Αλ Κάιντα και το ISIS

Το είδος του σεναρίου το οποίο ανησυχεί την εκτελεστική διευθύντρια της Europol έχει ήδη λάβει χώρα στη Συρία, δεδομένου του ότι τα δίδυμα προγράμματα της CIA και του Πενταγώνου για τον εξοπλισμό των λεγόμενων «μετριοπαθών ανταρτών» είχαν ως αποτέλεσμα τεράστια αποθέματα αμερικανικών εξοπλισμών, συμπεριλαμβανομένου των TOW αντιαρματικών πυραύλων να καταλήξουν στη συριακή Αλ Κάιντα, το ISIS και όλες τις γνωστές τρομοκρατικές ομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης