Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Canada: Επιθετική αύξηση επιτοκίων 50 μ.β., στο 1,5%

Bank of Canada: Επιθετική αύξηση επιτοκίων 50 μ.β., στο 1,5%
Η «μάχη» των επιτοκίων συνεχίζεται στον Καναδά
Σχετικά Άρθρα

Η Τράπεζα του Καναδά αναγνωρίζει ότι οι πληθωριστικές πιέσεις διευρύνονται και εντείνονται, γεγονός που δικαιολογεί μια άνοδο κατά 50 μονάδες βάσης την 1 Ιουνίου με προειδοποιήσεις ότι είναι έτοιμη να «δράσει πιο δυναμικά».
Αναμένουμε αυξήσεις 50 bp τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο και ένα ποσοστό 3,5% στις αρχές του 2023.
Αυτό θα αποδειχθεί υποστηρικτικό για το loonie και στοχεύουμε στο 1,22 ως τιμή στο τέλος του έτους για το αμερικάνικο και καναδικό δολάριο.
Η Τράπεζα του Καναδά αύξησε το επιτόκιο κατά 50 μονάδες βάσης, στο 1,5%, όπως ήταν αναμενόμενο.
Η συνοδευτική δήλωση δείχνει ότι η κεντρική τράπεζα επικεντρώνεται ιδιαίτερα στο θέμα του πληθωρισμού, σχολιάζοντας ότι σχεδόν το 70% του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή όχι μόνο «τρέχει» με πάνω από το 3% αλλά τη ίδια ώρα αυξάνεται, πράγμα που σημαίνει ότι «ο κίνδυνος να παγιωθεί ο αυξημένος πληθωρισμός έχει μεγαλώσει».
Μια ισχυρή οικονομία, η άνθηση της αγοράς εργασίας και ο αυξημένος πληθωρισμός συνηγορούν υπέρ μιας ακόμη «ισχυρής» αύξησης 50 μονάδων στο άμεσο μέλλον.
Επίσης τα επιτόκια αναμένεται να αυξηθούν από την Τράπεζα του Καναδά στο 3,5% στις αρχές του 2023, πάνω από το «ουδέτερο εύρος» του 2 με 3% που προτείνουν ορισμένοι αξιωματούχοι.
CAD: Η ιστορία της νομισματικής σύσφιξης παραμένει υποστηρικτική
Όπως ανέμενε η κεντρικη Τράπεζα, ο συνδυασμός μιας μικρότερης αύξησης των επιτοκίων από τις προσδοκίες της αγοράς (που η τιμολόγηση ήταν 70 bp ) και μιας επιθετικής πολιτικής που κοιτάζει προς το μέλλον έχει αποδειχθεί ότι έχει ελάχιστα αρνητικά επιπτώσεις για το καναδικό δολάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης