Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά την κατάληψη του Severodonetsk, οι ρώσοι χτυπούν Slovyansk και Lysychansk – Τι συνέβη στο εργοστάσιο Azot

Μετά την κατάληψη του Severodonetsk, οι ρώσοι χτυπούν Slovyansk και Lysychansk – Τι συνέβη στο εργοστάσιο Azot
Σημειώθηκε έκρηξη σε δεξαμενή με νιτρικό οξύ στο εργοστάσιο λιπασμάτων Azot που προκάλεσαν ουκρανικά στρατεύματα που υποχωρούσαν και όχι οι ρωσικές δυνάμεις όπως εσπευσμένα ανέφεραν δυτικές πηγές πληροφοριών

Μετά την κατάληψη του Severodonetsk, οι ρώσοι χτυπούν Slovyansk και Lysychansk κίνηση που θα έχει ως συνέπεια την πλήρη κατάληψη του Luhansk μια από τις δύο μεγάλες περιοχές του Donbass στην Ανατολική Ουκρανία.
Εν τω μεταξύ η αντεπίθεση των Ουκρανών στην Kherson δεν είναι αμελητέα και από την αμυντική στρατηγική των ρωσικών δυνάμεων φαίνεται ότι αποτελεί ένα σημείο σοβαρής παρακολούθησης…
Η κλιμάκωση στην περιοχή της Kherson στην Νότια Ουκρανία που έχουν καταλάβει ήδη οι Ρώσοι έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες – που έχει μεταδώσει εδώ και καιρό το bankingnews – ότι η Οδησσός δεν είναι επιχειρησιακός στόχος των ρωσικών δυνάμεων…

Τα ρωσικά στρατεύματα σχεδιάζουν στο εγγύς μέλλον να καθαρίσουν τη βιομηχανική ζώνη δίπλα στο Severodonetsk (Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk) από ουκρανικούς σχηματισμούς.
Στέλεχος της τσετσενικής ομάδας Akhmat ανέφερε ότι στο έδαφος του εργοστασίου λιπασμάτων Azot στο Severodonetsk βρίσκονται περίπου 300 άμαχοι, τους οποίους παρέσυρε η ουκρανική Εθνική Φρουρά.
Σημειώθηκε έκρηξη σε δεξαμενή με νιτρικό οξύ στο εργοστάσιο λιπασμάτων Azot που προκάλεσαν ουκρανικά στρατεύματα που υποχωρούσαν και όχι οι ρωσικές δυνάμεις όπως εσπευσμένα ανέφεραν δυτικές πηγές πληροφοριών.
Η ουκρανική πλευρά έχασε περισσότερους από 140 στρατιώτες που σκοτώθηκαν από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν ένα επιθετικό αεροσκάφος Su-25 και ένα ελικόπτερο Mi-8 και ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών, σκοτώθηκαν πολλοί ουκρανοί στρατιώτες.

Τι συμβαίνει στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία;

Η ουκρανική αντεπίθεση στην περιφέρεια Kherson έχει τραβήξει την προσοχή των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή και οι Ρώσοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν τη ζωτικής σημασίας επίγεια γραμμή επικοινωνίας (GLOC) που έχουν απειλήσει οι Ουκρανοί. Οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια σειρά από οργανωμένες αντεπιθέσεις με στόχο οικισμούς στην ανατολική όχθη του ποταμού Ihulets που βρίσκονται πολύ κοντά σε έναν βασικό αυτοκινητόδρομο που υποστηρίζει τις ρωσικές δυνάμεις βορειότερα.
Οι Ρώσοι απάντησαν καταστρέφοντας τις γέφυρες που χρησιμοποίησαν οι Ουκρανοί σε μία από αυτές τις αντεπιθέσεις.
Οι ουκρανικές δυνάμεις είναι πιθανότατα ακόμα αρκετά κοντά στον αυτοκινητόδρομο ώστε να διαταράξουν τη χρήση του ως κύριας οδού ανεφοδιασμού, υπονομεύοντας ενδεχομένως την ικανότητα των Ρώσων να συγκρατούν τις ουκρανικές αντεπιθέσεις από τον Βορρά.

Οι ρωσικές αρχές αναμένουν πιθανώς την ουκρανική αντίδραση στην περιφέρεια Luhansk.
Η Κύρια Ουκρανική Διεύθυνση Πληροφοριών (GUR) ανακοίνωσε την 1η Ιουνίου την έναρξη του σχεδίου «Luhansk Partisan» για να κινητοποιήσει ομάδες αντίστασης.

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να προχώρησαν σταδιακά βόρεια του Slovyansk, αλλά πιθανότατα δεν έχουν ακόμη καταφέρει να πάρουν τον έλεγχο του δρόμου προς το Slovyansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν προς το Lysychansk από τα νότια και τα δυτικά για να αποφύγουν προέλαση πέραν από τον ποταμό Siverskyi από το Severodonetsk.

Τα ρωσικά στρατεύματα σημείωσαν κέρδη βόρεια της Avdiivka.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν γέφυρες που κατασκευάστηκαν από την Ουκρανία πάνω από τον ποταμό Inhulets κοντά στο Davydiv Brid ως απάντηση στην ουκρανική αντεπίθεση στην Kherson στην Νότια Ουκρανία.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να προχωρήσουν νότια του Izyum αλλά δεν έκαναν καμία επιβεβαιωμένη προέλαση την 1η Ιουνίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις στο Dibrovne και στο Dovhenke, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων νότια του Izyum.
Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εμπλέκονται σε μάχες στα νοτιοδυτικά του Izyum στην Kurulka και τη Velyka Komyshuvakha.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στα βόρεια του Slovyansk και έθεσαν τον έλεγχο της Yarova και του Svyatohirsk και διεξάγουν επιθέσεις από το Lyman προς το Slovyansk.
Ωστόσο, για να αποκτήσουν οι ρωσικές δυνάμεις πρόσβαση στο Slovyansk μέσω οδικού δικτύου, θα έπρεπε να περάσουν μια γέφυρα στον ποταμό Severskyi έξω από το Raihorodok.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν εντός του Severodonetsk
Ο επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης του Luhansk, Serhiy Haidai, δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα ελέγχουν τώρα πάνω από το 70% της πόλης και ότι τα ουκρανικά στρατεύματα υποχωρούν από το κέντρο της πόλης.
Οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν στην Ustynivka και τη Myrna Dolyna, η οποία είναι μια πιθανή προσπάθεια να προχωρήσουν βορειοδυτικά στο Lysychansk χωρίς να χρειαστεί να διασχίσουν τον ποταμό Siverskyi από το Severodonetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις φέρονται να μάχονται για τον έλεγχο του Bilohorivka (όπου επιχείρησαν ανεπιτυχώς να διασχίσουν το ποταμό Severskyi στις αρχές Μαΐου) και Vrubivka, που θα τους επέτρεπε να προχωρήσουν στο Lysychansk από τα δυτικά.
Οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα κρατούν την Toshkivka, νότια του Severodonetsk.

Τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν τις μάχες ανατολικά του Bakhmut γύρω από Komyshuvakha, Berestove, Nyrkove, Pylypchatyne και Svitlodarsk προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτοκινητόδρομους στα βορειοανατολικά του Bakhmut, που θα διευκόλυνε τις προσπάθειες περικύκλωσης της περιοχής Severodonetsk - Lysychansk.

Νότιος Άξονας – Στο επίκεντρο Kherson και Zaporozhia

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να απειλούν τις ρωσικές χερσαίες γραμμές επικοινωνίας (GLOC) στη βορειοανατολική Περιφέρεια της Kherson, παρά το γεγονός ότι οι ρωσικές δυνάμεις περιόρισαν περαιτέρω τις ουκρανικές αντεπιθέσεις στις 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου.
Η ουκρανική Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν γέφυρες πάνω από τον ποταμό Inhulets στο Davydiv Brid , ένας επιχειρησιακά σημαντικός οικισμός που βρίσκεται στον ελεγχόμενο από τη Ρωσία αυτοκινητόδρομο T2205.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα κατέστρεψαν γέφυρες σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τις προσπάθειες των Ουκρανών να φτάσουν στο Davydiv Brid.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν επίσης μια άλλη γέφυρα ακριβώς βόρεια του Davydiv Brid και ενίσχυσαν τους βομαρδισμούς στο βόρειο Kherson, πιθανότατα εν αναμονή των συνεχιζόμενων ουκρανικών αντεπιθέσεων.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να αναγνωρίσουν τις ουκρανικές θέσεις στην περιφέρεια Mykolaiv - Kherson.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να οχυρώνουν θέσεις σε όλη τη νότια Ουκρανία σε μια προσπάθεια να θέσουν μόνιμο έλεγχο στα κατεχόμενα εδάφη.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν διεξήγαγαν καμία επιθετική επιχείρηση στην περιφέρεια Zaporizhia, αντίθετα σχηματίζουν δεύτερες γραμμές άμυνας.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις μετέφεραν πιθανότατα ένα τάγμα αρμάτων μάχης T-62 και ένα τάγμα μηχανοκίνητων τουφεκιών στη Vasylivka, περίπου 50 χιλιόμετρα νότια της πόλης Zaporizhia.

Η ουκρανική Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις μεταφέρουν αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου και πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων στο Snake Island στα ανοιχτά της ρουμανικής ακτής.
xx1_5.png

xx2_6.png

xx3_6.png

xx4_4.png

xx5_3.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης