Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής εξέλιξη - Ο Lavrov (Ρωσία) αναβάλλει το ταξίδι στην Σερβία καθώς γειτονικές χώρες απαγόρευσαν την πτήση

Πρωτοφανής εξέλιξη - Ο Lavrov (Ρωσία) αναβάλλει το ταξίδι στην Σερβία καθώς γειτονικές χώρες απαγόρευσαν την πτήση
Η Ευρώπη χτίζει σιδηρούν παραπέτασμα και παίζει το παιχνίδι των ΗΠΑ

Μια πρωτοφανής εξέλιξη έλαβε χώρα με επίκεντρο την Σερβία, αποδεικνύοντας ότι πολλά κράτη εκτελώντας εντολές των ΗΠΑ απαγορεύουν τις πτήσεις με ρώσους πολιτικούς πάνω από τον εναέριο χώρο τους…
Στην προκειμένη περίπτωση ο ρώσος υπουργός εξωτερικών Sergei Lavrov σχεδίαζε διήμερη επίσκεψη στις 6 και 7 Ιουνίου 2022 στην Σερβία για να συναντήσει τον Πρόεδρο της χώρας Aleksandar Vucic…
Ωστόσο γειτονικές χώρες, όπως Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία και Μαυροβούνιο μετά από εντολές που δέχθηκαν από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, δεν ενέκριναν το σχέδιο πτήσης και δεν επιτρέπουν στο αεροπλάνο του Sergei Lavrov να φθάσει στο Βελιγράδι.
Η εξέλιξη αυτή είναι πρωτοφανής και αποδεικνύει ότι η κλιμάκωση αυτή μεταξύ Δύσης και Ρωσίας λαμβάνει νέα επικίνδυνη διάσταση.

Διάγγελμα Aleksandar Vucic

Η εθνική τηλεόραση της Σερβίας μετέδωσε ότι ο Πρόεδρος Aleksandar Vucic θα προβεί σε διάγγελμα το απόγευμα στις 6 Ιουνίου 2022, σε σχέση με την ακύρωση της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Sergei Lavrov στο Βελιγράδι.
Η Βουλγαρία, η Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο δεν θα αφήσουν το αεροπλάνο του Lavrov να φθάσει στην Σερβία.
Η Σερβική κυβέρνηση χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση με την επίσκεψη Lavrov.
Ο Ρώσος Πρέσβης επιβεβαίωσε την άρνηση της Βουλγαρίας να αφήσει τον Λαβρόφ να πετάξει στον εναέριο χώρο της

Maria Zakharova ΥΠΕΞ Ρωσίας: Ο στόχος ήταν η οικονομική συνεργασία Ρωσίας – Σερβίας

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, δήλωσε ότι ο επικεφαλής του ρωσικού διπλωματικού σώματος της Ρωσίας ο Sergei Lavrov θα επισκεφθεί τη Σερβία στις 6-7 Ιουνίου, κατά την οποία θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Σερβίας, διαπραγματεύσεις με τον υπουργό Εξωτερικών, τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης και συνάντηση με τον Σέρβο πατριάρχη.
Ωστόσο μετά την απαγόρευση πτήσεων ρωσικών πολιτικών αεροπλάνων από χώρες των Βαλκανίων, το ταξίδι αναβλήθηκε…

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova επιβεβαίωσε ότι απαγορεύτηκε η είσοδος στο αεροσκάφος του υπουργού Sergei Lavrov στον εναέριο χώρο των κρατών που περιβάλλουν τη Σερβία.
Η σερβική εφημερίδα Večernje novosti ανέφερε ότι η Βουλγαρία, η Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο αρνήθηκαν να παράσχουν αεροπορικό διάδρομο για το αεροπλάνο του Sergei Lavrov, το οποίο είχε σχέδιο πτήσης προς την Σερβία.

Η Ευρώπη χτίζει σιδηρούν παραπέτασμα και παίζει το παιχνίδι των ΗΠΑ

Η ΕΕ χτίζει ένα σιδηρούν παραπέτασμα, ενάντια στην Ρωσία δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova στο ιταλικό κανάλι La7.

«Το σιδηρούν παραπέτασμα δεν δημιουργείται από την πλευρά της Ρωσίας.
Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που το δημιουργεί.
Κάνετε λάθος που πιστεύετε ότι βρίσκεστε στο κέντρο του κόσμου, δεν εκπροσωπείτε την πλειοψηφία, δεν είστε ο ηγέτης του κόσμου και δεν έχετε ηθικό δικαίωμα να επιβάλλεστε σε άλλους», είπε η Maria Zakharova.
Σημείωσε ότι η διαίρεση Ευρώπης και Ρωσίας είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Αυτός είναι ο πραγματικός σκοπός των ΗΠΑ, πότε θα τον καταλάβετε;» πρόσθεσε η Maria Zakharova.

«Δεν υπάρχει άποψη στην Ευρώπη χωρίς τις Ηνωμένες Πολιτείες και ο διαχωρισμός της Ευρώπης από τη Ρωσία ξεκίνησε εδώ και πολύ καιρό υπό την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν αποκλείστηκαν οι αμερικανοί από την κατασκευή και έλεγχο των αγωγών φυσικού αερίου» επισήμανε η Maria Zakharova

Καταδίκασε επίσης τους Ιταλούς επειδή δεν αξιολόγησαν τον πόλεμο που μαίνεται στο Donbass για 8 χρόνια.
Επίσης σημείωσε ότι εάν «η ΕΕ θέλει ειρήνη, αρκεί να σταματήσει να προμηθεύει όπλα την Ουκρανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης