Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Microsoft μειώνει σημαντικά τις δραστηριότητες της στη Ρωσία αλλά δεν αποχωρεί

Η Microsoft μειώνει σημαντικά τις δραστηριότητες της στη Ρωσία αλλά δεν αποχωρεί
«Αποφασίσαμε να μειώσουμε σημαντικά τις δραστηριότητές μας στη Ρωσία λόγω αλλαγών στις οικονομικές προβλέψεις και του αντίκτυπου (της κατάστασης στην Ουκρανία - σημείωμα TASS) στις δραστηριότητες της Microsoft στη Ρωσία», αναφέρει η επιστολή

Η αμερικανική εταιρεία Microsoft αποφάσισε να μειώσει σημαντικά τις δραστηριότητές της στη Ρωσία εξαιτίας της εισβολής της στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Bloomberg την Τετάρτη 8/6 επικαλούμενο επίσημη επιστολή της εταιρείας.
«Αποφασίσαμε να μειώσουμε σημαντικά τις δραστηριότητές μας στη Ρωσία λόγω αλλαγών στις οικονομικές προβλέψεις και του αντίκτυπου (της κατάστασης στην Ουκρανία - σημείωμα TASS) στις δραστηριότητες της Microsoft στη Ρωσία», αναφέρει η επιστολή.
Σημειώνεται ότι η Microsoft θα συνεχίσει να εκπληρώνει πλήρως τις υφιστάμενες συμβατικές υποχρεώσεις προς Ρώσους χρήστες και υπόσχεται να παρέχει υποστήριξη σε περισσότερους από 400 Ρώσους υπαλλήλους που θα επηρεαστούν από τους περιορισμούς.
«Είμαστε σε άμεση επαφή με τους εργαζόμενους που θα επηρεαστούν από την απόφαση και τους εγγυόμαστε, από την πλευρά μας, αξιοπρεπή στάση και πλήρη υποστήριξη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», τονίζεται στο έγγραφο.
Στα τέλη Μαρτίου, η Microsoft ανακοίνωσε ότι δεν θα αναστείλει τη συνεργασία με πελάτες από τη Ρωσία και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με ρωσικά σχολεία, νοσοκομεία και μια σειρά από άλλους οργανισμούς.
«Η στέρηση αυτών των ιδρυμάτων από ενημερώσεις λογισμικού και υπηρεσίες θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των ηλικιωμένων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Brand Smith, σύμφωνα με το Reuters .
Μετά τα αποτελέσματα του συνεδρίου CIPR-2022 που πραγματοποιήθηκε στο Nizhny Novgorod, ο πρωθυπουργός Mikhail Mishustin ανέθεσε στην κυβερνητική επιτροπή για την ψηφιακή ανάπτυξη να προετοιμάσει προτάσεις για την αντικατάσταση ξένων ψηφιακών λύσεων με ρωσικά προϊόντα λογισμικού και να επεξεργαστεί μέτρα για την υποστήριξη εγχώριων εταιρειών πληροφορικής έως την 1η Αυγούστου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης