Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο πληθωρισμός ανησυχεί περισσότερο τους Αμερικανούς από την οπλοκατοχή

ΗΠΑ: Ο πληθωρισμός ανησυχεί περισσότερο τους Αμερικανούς από την οπλοκατοχή
Ο πληθωρισμός ανησυχεί περισσότερο τους Αμερικανούς από την οπλοκατοχή, σύμφωνα με δημοσκόπηση
Η υποστήριξη της απαγόρευσης των «όπλων επίθεσης» βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά μεταξύ των Αμερικανών ψηφοφόρων, σύμφωνα με εθνική δημοσκόπηση που κατέταξε τον πληθωρισμό ως πιο πιεστικό ζήτημα.
Σύμφωνα με την εθνική δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Quinnipiac, το 50% υποστηρίζει μια εθνική απαγόρευση των «όπλων επίθεσης», η οποία είναι η χαμηλότερη στην ιστορία της δημοσκόπησης.
Το 45% δεν υποστηρίζει την απαγόρευση.
Ο Tim Malloy, αναλυτής δημοσκοπήσεων του Πανεπιστημίου Quinnipiac, σημείωσε ότι «εν μέσω μιας μαινόμενης κομματικής και συναισθηματικής συζήτησης» για τον έλεγχο των όπλων και στον απόηχο των πρόσφατων μαζικών πυροβολισμών, η υποστήριξη για την απαγόρευση των «όπλων επίθεσης» έχει «φθάσει στο χαμηλότερο επίπεδο».
Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει το χαμηλότερο επίπεδο υποστήριξης μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων για μια εθνική απαγόρευση των ημιαυτόματων όπλων από το 2013, αφού κορυφώθηκε στο 67% στις 20 Φεβρουαρίου 2018.

Επείγον ζήτημα ο πληθωρισμός

Ο πληθωρισμός θεωρείται το πιο επείγον ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα από το 34% των ερωτηθέντων, ακολουθούμενο από τη «βία με όπλα» με 17%, σύμφωνα με δημοσίευμα των Epoch Times.
Μεταξύ όλων των ψηφοφόρων, ο πληθωρισμός κατατάσσεται στις τρεις πρώτες ανησυχίες. Αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι το ονομάζουν ως το κορυφαίο θέμα (46 τοις εκατό) ακολουθούμενο από τη μετανάστευση (14 τοις εκατό).
Εν τω μεταξύ, οι Δημοκρατικοί αναφέρουν τον πληθωρισμό ως το δεύτερο πιο επείγον ζήτημα (15%) πίσω από τη «βία με όπλα» (31%).
Οι Ανεξάρτητοι κατατάσσουν τον πληθωρισμό (37%) πάνω από τη βία με όπλα (16%).
Η οικονομία των ΗΠΑ έχει κλονιστεί από τις αυξανόμενες τιμές του φυσικού αερίου και των τροφίμων και τα ζητήματα της αλυσίδας εφοδιασμού, τα οποία έχουν στραγγίξει τα πορτοφόλια των Αμερικανών.
Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen παραδέχτηκε στις αρχές Ιουνίου ότι «έκανε λάθος» σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού, αφού έκανε ορισμένες δηλώσεις το 2021 ότι αποτελούσε μόνο μικρό κίνδυνο.
«Υπήρξαν απρόβλεπτοι και μεγάλοι κραδασμοί στην οικονομία που ενίσχυσαν τις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων και τα σημεία συμφόρησης στον εφοδιασμό που επηρέασαν άσχημα την οικονομία μας που δεν καταλάβαινα -τότε- δεν καταλάβαινα πλήρως, αλλά το αναγνωρίζουμε τώρα», τόνισε η Yellen στο CNN.
Οι πληθωριστικές πιέσεις αναφέρονται επίσης στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Quinnipiac ως ο λόγος που ο Πρόεδρος Joe Biden έχει χαμηλό ποσοστό αποδοχής,  μόλις 33%.

Προβάδισμα για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στις ενδιάμεσες εκλογές

Εάν γίνονταν οι ενδιάμεσες εκλογές σήμερα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (44%) δήλωσε ότι θα προτιμούσε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να κερδίσει τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Οι Δημοκρατικοί ήταν η δεύτερη επιλογή με 40 τοις εκατό των ερωτηθέντων.
Από τους ερωτηθέντες που θα προτιμούσαν να κερδίσει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, η συντριπτική πλειοψηφία ήταν Ρεπουμπλικάνοι, ενώ το 40% ήταν Ανεξάρτητοι και το 3% ήταν Δημοκρατικοί.
Η δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι υπάρχει υποστήριξη για ορισμένες μορφές ελέγχου των όπλων, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων ιστορικού (92%) και του νόμου για την «κόκκινη σημαία» (83%), ενώ η πλειοψηφία (55% πάνω από 41%) δεν υποστηρίζει την κυβέρνηση να περιορίσει τον αριθμό όπλων στη χώρα.
Η δημοσκόπηση σηματοδότησε επίσης αύξηση της υποστήριξης για «αυστηρότερους νόμους περί όπλων» από 45% στην έρευνά της τον Νοέμβριο του 2021 σε 57% στην πιο πρόσφατη έρευνά της.
Οι Δημοκρατικοί και οι Ανεξάρτητοι ήταν κυρίως υπέρ (91% και 56% αντίστοιχα), ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι είναι αντίθετοι (64%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης