Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lindner (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Σήμα για «φρένο» στα πακέτα ενίσχυσης λόγω πληθωρισμού

Lindner (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Σήμα για «φρένο» στα πακέτα ενίσχυσης λόγω πληθωρισμού
«Υπάρχουν ελάχιστα οικονομικά και νομικά περιθώρια ενισχύσεων, εάν δεν εξοικονομήσουμε από αλλού» δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Christian Lindner
Σχετικά Άρθρα

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Christian Lindner μετρίασε τις ελπίδες για γρήγορη περαιτέρω ανακούφιση των πολιτών και των επιχειρήσεων λόγω του υψηλού πληθωρισμού, σύμφωνα με την Handelsblatt σε δημοσίευμά της το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022
Είχε διαβάσει ότι ο συνασπισμός ήθελε να αποφασίσει σχετικά πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, δήλωσε ο επικεφαλής του FDP στην ειδησεογραφική πύλη t-online.
«Ωστόσο, υπάρχουν ελάχιστα οικονομικά και νομικά περιθώρια για αυτό, εάν δεν εξοικονομήσουμε από αλλού.
Αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε όλες τις προτάσεις».
Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Rolf Mützenich και ο υπουργός Γεωργίας Cem Özdemir (Πράσινοι) είχαν φέρει πρόσφατα περαιτέρω ανακούφιση στο τραπέζι της συζήτησης.

Η μεσαία τάξη

Ο Mützenich δήλωσε επίσης στο t-online ότι η μεσαία τάξη της κοινωνίας το χρειάζεται αυτό ιδιαίτερα λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων.
Ο Lindner δήλωσε ότι τώρα πρέπει τα προηγούμενα μέτρα να τεθούν σε ισχύ.
Για παράδειγμα,σημείωσε, μια τετραμελής οικογένεια είχε μόλις ανακουφιστεί με πάνω από 1.000 ευρώ σε ορισμένες περιπτώσεις.
«Για το επόμενο έτος, λοιπόν, προτείνω νέα μέτρα.
Τα μεσαία στρώματα της χώρας μας αξίζουν φορολογικές ελαφρύνσεις, ιδίως τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.
Ενόψει του υψηλού πληθωρισμού, πρέπει πάνω απ' όλα να αποτρέψουμε την ύφεση».

Στήριξη των συνταξιούχων

Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε επίσης επιφυλάξεις σχετικά με την επέκταση του επιδόματος των 300 ευρώ για την τιμή της ενέργειας στους συνταξιούχους.
«Δεν υπάρχουν αποθεματικά στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό του 2022», τόνισε.
«Η ανακούφιση δεν αποτυγχάνει ποτέ εξαιτίας των Ελεύθερων Δημοκρατών.
Ταυτόχρονα, όμως, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει φθάσει στα δημοσιοοικονομικά της όρια».
Η κατ' αποκοπή τιμή της ενέργειας για τους συνταξιούχους θα κοστίσει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων 5,3 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το γεγονός ότι οι συνταξιούχοι καθώς και οι φοιτητές δεν λαμβάνουν την κατ' αποκοπήν τιμή της ενέργειας είχε προκαλέσει σημαντικές επικρίσεις, μεταξύ άλλων από τις κοινωνικές ενώσεις.
Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε στο t-online ότι η ιδέα για τον ενιαίο συντελεστή προήλθε από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Hubertus Heil (SPD).
Στιγμιότυπο_οθόνης_2022-06-11_161857.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης