Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bernanke (πρώην επικεφαλής της Fed): Ισχυρό πλέον το σενάριο της ύφεσης στην οικονομία των ΗΠΑ

Bernanke (πρώην επικεφαλής της Fed): Ισχυρό πλέον το σενάριο της ύφεσης στην οικονομία των ΗΠΑ

Τι ελπίζει το πρώην αφεντικό της Fed για να μην επιστρέψει το κόστος ζωής στα ΗΠΑ στα επίπεδα της δεκαετίας του 1980

Σχετικά Άρθρα

Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Ben Bernanke, δήλωσε ότι η ηγεσία της Fed θα μπορούσε να επιτύχει τη λεγόμενη «ήπια προσγείωση», εφόσον βελτιωθεί το καθεστώς τον πληθριστικών πιέσεων την πλευρά της προσφοράς, αναφέρει το Bloomberg.
«Η οικονομία των ΗΠΑ σήμερα είναι σαν μια τσάντα που το περιεχόμενο της είναι ανακατωμένο», είπε μιλώντας στο CNN την Κυριακή 12 Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
«Μια ύφεση είναι πιθανή.
Οι οικονομολόγοι είναι πολύ κακοί στην πρόβλεψη των υφέσεων, αλλά νομίζω ότι η Fed θα έχει μια αξιοπρεπή πιθανότητα, μια λογική πιθανότητα, για αυτό που ο επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, αποκαλεί «μαλακή προσγείωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να μην μοιάζει με ύφεση ή να θεωρηθεί ως πολύ ήπια ύφεση, που θα μειώσει τον υψηλότερο πληθωρισμό των ΗΠΑ των τελευταίων 40 ετών, είπε ο Bernanke.

Τα σενάρια

Επισήμανε την πολιτική υποστήριξη για μια ανεξάρτητη Fed και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού θα βελτιωθούν και ότι οι τιμές του πετρελαίου και των τροφίμων θα σταθεροποιηθούν ή θα μετριαστούν.
Η ισχυρή αγορά εργασίας των ΗΠΑ είναι ένα στοιχείο που υποδηλώνει ότι «με λίγη τύχη και εάν βελτιωθεί η πλευρά της προσφοράς, η Fed μπορεί να μειώσει τον πληθωρισμό χωρίς να επιβάλει το είδος του κόστους ζωής που είδαμε στις αρχές της δεκαετίας του '80», είπε το πρώην «αφεντικό» της Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης