Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Γέφυρες» της Ουάσιγκτον σε Σαουδική Αραβία, Ισραήλ - Επαφές Biden τον Ιούλιο για το πετρέλαιο

«Γέφυρες» της Ουάσιγκτον σε Σαουδική Αραβία, Ισραήλ - Επαφές Biden τον Ιούλιο για το πετρέλαιο
Η κυβέρνηση του Biden θέλει το Ριάντ να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου, ελπίζοντας ότι έτσι θα μειωθούν οι τιμές στα πρατήρια
Σχετικά Άρθρα
Σε Σαουδική Αραβία και Ισραήλ θα μεταβεί -τον Ιούλιο- ο Αμερικανός πρόεδρος, Joe Biden. O Λευκός Οίκος σκοπεύει να ανακοινώσει επίσημα τις επισκέψεις αυτές εντός της εβδομάδας, δήλωσε πηγή ενημερωμένη σχετικά με τους σχεδιασμούς στην Ουάσινγκτον στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Το ταξίδι του Biden ίσως συμπεριλάβει συνάντηση με τον πρίγκιπα διάδοχο Mohammed bin Salman, κατά την ίδια πηγή.
Ο Δημοκρατικός πρόεδρος είχε δεσμευτεί να αντιμετωπίζει τον πρίγκιπα διάδοχο σαν «παρία» εξαιτίας του ρόλου του στον φόνο του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi, αρθρογράφου της Washington Post, στο σαουδαραβικό προξενείο στην Τουρκία το 2018.
Έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, που δόθηκε στην δημοσιότητα από τον Joe Biden, διαβεβαίωνε ότι ο πρίγκιπας «ενέκρινε» τον φόνο του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi από ομάδα εκτελεστών στο προξενείο στην Κωνσταντινούπολη. Το ουαχαμπιτικό βασίλειο διαψεύδει πως ο Mohammed bin Salman ενεχόταν στην υπόθεση.

Το πετρέλαιο αλλάζει τα δεδομένα

Ο Aμερικανός πρόεδρος, ο οποίος καυχιέται ότι πρωταγωνιστεί στον αγώνα των δημοκρατιών εναντίον των αυταρχικών καθεστώτων, είχε πει πως θα «αναπροσάρμοζε» τις σχέσεις με το σουνιτικό βασίλειο, δίνοντας την έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Όμως στη διπλωματική εξίσωση προστέθηκε νέα μεταβλητή, η εκτόξευση των τιμών των καυσίμων, εν μέρει εξαιτίας του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, που προκαλεί απελπισία στην αμερικανική κοινή γνώμη σε εκλογική χρονιά.
Η κυβέρνηση του Biden θέλει το Ριάντ να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου, ελπίζοντας ότι έτσι θα μειωθούν οι τιμές στα πρατήρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης