Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Η Δύση μας έδωσε μόνο το 10% των όπλων που ζητήσαμε

Ουκρανία: Η Δύση μας έδωσε μόνο το 10% των όπλων που ζητήσαμε

Ο ουκρανικός στρατός δεν διαθέτει αρκετά όπλα μεγάλου βεληνεκούς, ούτε άρματα, διευκρίνισε μιλώντας σε Δανούς δημοσιογράφους ο Ουκρανός πρόεδρος

Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία έχει παραλάβει «περίπου το 10% των όπλων» που ζητάει από τους Δυτικούς εταίρους της ώστε να αντιμετωπίσει επί του πεδίου τον ρωσικό στρατό, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.
«Από τα όπλα που χρειαζόμαστε, έχουμε λάβει περίπου το 10%», είπε η υφυπουργός Άμυνας Anna Maliar μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση.
«Καμία σημασία δεν έχουν οι προσπάθειες που καταβάλλει η Ουκρανία, ο επαγγελματισμός του στρατού μας, χωρίς τη βοήθεια των Δυτικών εταίρων μας δεν θα μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο», τόνισε.
Η Maliar είπε ότι θα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα των καθυστερήσεων στις παραδόσεις «επειδή κάθε ημέρα καθυστέρησης είναι άλλη μια μέρα σε βάρος της ζωής των Ουκρανών στρατιωτών, του λαού μας».
«Δεν μπορούμε να περιμένουμε για μεγάλο διάστημα επειδή η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη», ιδίως στο Donbass, όπου οι Ρώσοι εδώ και πολλές εβδομάδες προωθούνται και έχουν θέσει σχεδόν υπό τον πλήρη έλεγχό τους την περιοχή του Lugansk, συνέχισε.
Ζήτησε επίσης ένα «συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα» για τις παραδόσεις αλλά και να συνεχίσουν οι Δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου να στηρίζουν οικονομικά και στρατιωτικά την Ουκρανία.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky κάλεσε και πάλι τις χώρες της Δύσης να στείλουν «γρηγορότερα (…) περισσότερα όπλα» επειδή «οι Ρώσοι έχουν δεκαπλάσια, εκατονταπλάσια».
Ο ουκρανικός στρατός «δεν διαθέτει αρκετά όπλα μεγάλου βεληνεκούς», ούτε άρματα, είπε μιλώντας σε Δανούς δημοσιογράφους μέσω βιντεοκλήσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης