Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άσχημα νέα για Biden – Στο 39% η δημοτικότητά του – Τον αποδοκιμάζει το 56% των πολιτών

Άσχημα νέα για Biden – Στο 39% η δημοτικότητά του – Τον αποδοκιμάζει το 56% των πολιτών
Στο 39% η δημοτικότητα του, πέφτει για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα
Σχετικά Άρθρα

Κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο της προεδρικής του θητείας βρίσκεται το ποσοστό δημοτικότητας του Joe Biden, ο οποίος πλήττεται σφόδρα από την εκτίναξη του πληθωρισμού.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, η δημοτικότητα του Biden έπεσε στο 39%, συρρικνούμενη για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, πλησιάζοντας το χαμηλότερο επίπεδο της θητείας του.
Το βασικό εύρημα της διήμερης δημοσκόπησης είναι ότι το 56% των Αμερικανών αποδοκιμάζει τις επιδόσεις του Biden όσον αφορά την προεδρία του.
Το μεγαλύτερο πλήγμα ο Biden το δέχεται από την εκτίναξη του πληθωρισμού, που είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν ραγδαία οι τιμές των καυσίμων.

Του γυρνούν την πλάτη οι Δημοκρατικοί

Είναι χαρακτηριστικό πως η υποχώρηση της δημοτικότητας του Biden αποδίδεται κυρίως στη δυσαρέσκεια στις τάξεις των ψηφοφόρων της δικής του παράταξης.
Το 74% εξ όσων δήλωσαν υποστηρικτές των Δημοκρατικών ανέφερε πως εγκρίνει το έργο του προέδρου αυτή την εβδομάδα, ποσοστό θεαματικά μειωμένο από το 85% του περασμένου Αυγούστου.
Μόλις το 11% εξ όσων δηλώνουν υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων επιδοκιμάζει τις επιδόσεις του Biden.
Σημειώνεται πως η δημοτικότητα του είναι κάτω από 50% από τον Αύγουστο του 2021.

Θα πιάσει τον Trump

Τα ευρήματα αυτά ενισχύουν τις εκτιμήσεις εκείνων που λένε πως στις ενδιάμεσες εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου, οι Δημοκρατικοί θα ηττηθούν και να ενδεχομένως να χάσουν τον έλεγχο του ενός εκ των δύο σωμάτων του Κογκρέσου.
Με αυτόν τον ρυθμό ο Biden δεν αποκλείεται να φτάσει σε ποσοστά «κατακρήμνισης» ακόμα και τον προκάτοχο του, Donald Trump, ο οποίος είδε τη δημοτικότητα του να φτάνει ακόμα και το 33% (το Δεκέμβριο του 2017).
Σημειώνεται πως το χαμηλότερο σημείο που έχει καταγράψει η δημοτικότητα του Biden ήταν το 36% που διαπιστωνόταν στα τέλη Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης