Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πού το πάει η Δύση; Η Βρετανία στέλνει εξελιγμένα πυραυλικά συστήματα GMLRS στην Ουκρανία

Πού το πάει η Δύση; Η Βρετανία στέλνει εξελιγμένα πυραυλικά συστήματα GMLRS στην Ουκρανία
Την ίδια ώρα, η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 15/6 ότι κατέστρεψε αποθήκη όπλων που έχουν δωρίσει στην Ουκρανία οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ στην περιφέρεια Λβιβ στη δυτική Ουκρανία

Η Βρετανία θα αποστείλει «άμεσα» πυραυλικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης μακρού βεληνεκούς GMLRS στην Ουκρανία, η οποία ζητά αυτού του τύπου τα οπλικά συστήματα για να αντιμετωπίσει την ρωσική εισβολή, ανακοίνωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Άμυνας Ben Wallace.
Μετά τις ΗΠΑ, το Λονδίνο ανακοίνωσε στις 6 Ιουνίου ότι θα χορηγήσει στο Κίεβο τα συστήματα αυτά, τα επονομαζόμενα GMLRS, το βεληνεκές και η ακρίβεια των οποίων ξεπερνά τις δυνατότητες του ρωσικού πυροβολικού.
«Πιστεύω ότι η αποστολή τους είναι επικείμενη και τα πυρομαχικά θα ακολουθήσουν», δήλωσε ο βρετανός υπουργός Άμυνας κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Όσλο, στο περιθώριο της συνόδου της Joint Expeditionary Force στην οποία συμμετέχουν δέκα χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Ρωσία: Καταστρέψαμε ΝΑΤΟϊκά M777 με τους πυραύλους υψηλής ακρίβειας Kalibr στην L'viv της Ουκρανίας

Την ίδια ώρα, η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 15/6 ότι κατέστρεψε αποθήκη όπλων που έχουν δωρίσει στην Ουκρανία οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ στην περιφέρεια Λβιβ στη δυτική Ουκρανία.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε πως «πύραυλοι cruise υψηλής ακριβείας Kalibr κατέστρεψαν κοντά στην περιοχή Ζολοτσίβ μια αποθήκη πυρομαχικών ξένων όπλων που προμήθευσαν στην Ουκρανία οι χώρες του ΝΑΤΟ, κυρίως πυροβόλα M777 διαμέτρου 155 χιλιοστών».
Το πρακτορείο Reuters σημειώνει πως η πληροφορία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.
Υπενθυμίζεται ότι και χθες 14/6 οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν με πυραύλους κρουζ Kalibr μια αποθήκη όπλων πυροβολικού στην περιφέρεια Τσερνίχιβ της Ουκρανίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Οι ρωσικές αντιαεροπορικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα ουκρανικό μαχητικό MiG-29 και ένα ελικόπτερο Mi-24, σύμφωνα με ρωσικό πρακτορείο TASS.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης