Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η εταιρεία καλλυντικών Revlon κατέθεσε αίτηση πτώχευσης - Πτώση 32% για τη μετοχή

ΗΠΑ: Η εταιρεία καλλυντικών Revlon κατέθεσε αίτηση πτώχευσης -  Πτώση 32% για τη μετοχή
Η Revlon είναι η πρώτη μεγάλη επιχείρηση καταναλωτικών αγαθών που καταθέτει αίτηση για προστασία από πτώχευση φέτος στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Ο παγκόσμιος γίγαντας των καλλυντικών Revlon Inc. ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, με αποτέλεσμα η μετοχή της να σημειώσει κατακόρυφη πτώση που προσωρινά έφτασε ως το 32%.
Η Revlon είπε ότι η ενέργεια αυτή θα της επιτρέψει να συνεχίσει να λειτουργεί και να προχωρήσει σε αναδιάρθωση της κεφαλαιακής της δομής, παρά τα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει λόγω των διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα, της αύξησης του πληθωρισμού και των δανειακών της υποχρεώσεων, όπως μεταδίδει το cnbs.
Εφόσον η αίτηση της Revlon εγκριθεί από το δικαστήριο, η εταιρεία θα λάβει 575 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση υπό την κατοχή του οφειλέτη (DIP) για την υποστήριξη των λειτουργιών της.
«Η ζήτηση των καταναλωτών για τα προϊόντα μας παραμένει ισχυρή - οι άνθρωποι αγαπούν τις μάρκες μας και συνεχίζουμε να έχουμε μια υγιή θέση στην αγορά», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Debra Perelman.
Στην αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η Revlon αναφέρει ότι επί του παρόντος δεν είναι σε θέση σε θέση να καλύψει έγκαιρα σχεδόν το ένα τρίτο της ζήτησης των πελατών για τα προϊόντα της, λόγω της αδυναμίας να έχει «επαρκή και τακτική προμήθεια πρώτων υλών».
«Η αποστολή υλικών από την Κίνα στις Ηνωμένες Πολιτείες διαρκεί 8-12 εβδομάδες και κοστίζει τέσσερις φορές περισσότερο από ότι το 2019», ανέφερε.
Η Revlon είναι η πρώτη μεγάλη επιχείρηση καταναλωτικών αγαθών που καταθέτει αίτηση για προστασία από πτώχευση φέτος.
Το 2020 είχαν υποβάλει αίτηση πτώχευσης περισσότερες από 35 εταιρείες λιανικού εμπορίου, σημειώνοντας υψηλό 11 ετών, το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς αποτελεούσε μια εκτεταμένη κίνηση αναδιάρθρωσης λόγω της πανδημίας Covid.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης