Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Αναγνώριση προσώπου χρησιμοποιούν μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης

Αυστραλία: Αναγνώριση προσώπου χρησιμοποιούν μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης
Η ευρεία χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου αποτελεί ανησυχία για την κοινωνία, σύμφωνα με τον Eduart Shadow, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ.

Τρεις μεγάλες αυστραλιανές αλυσίδες λιανικής πώλησης, η Kmart, η Bunnings και η The Good Guys, βρέθηκαν να χρησιμοποιούν τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στους πελάτες τους.
Η ομάδα καταναλωτών Choice ρώτησε 25 κορυφαίους λιανοπωλητές στην Αυστραλία αν καταγράφουν τις βιομετρικές πληροφορίες των πελατών τους και διαπίστωσε ότι οι τρεις εθνικές αλυσίδες, που διαχειρίζονται εκατοντάδες καταστήματα σε όλη τη χώρα, το έκαναν.
Ο Eduart Shadow, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ και πρώην επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε ότι η ευρεία χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου αποτελεί ανησυχία για την κοινωνία.
«Ακόμη και αν αυτή η τεχνολογία ήταν απόλυτα ακριβής -και δεν είναι- αλλά ακόμη και αν ήταν, μας οδηγεί επίσης στη σφαίρα της μαζικής παρακολούθησης», δήλωσε στο Choice.
«Νομίζω ότι θα υπάρξει μεγάλη ανησυχία στην αυστραλιανή κοινότητα σχετικά με το να βαδίσουμε σε αυτόν τον δρόμο».

Τι απαντάει η εταιρεία Bunnings

Σε απάντηση στα ευρήματα, ο διευθύνων σύμβουλος της Bunnings, Simon McDowell, δήλωσε ότι τα μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή για την αντιμετώπιση της κλοπής και της «αντικοινωνικής συμπεριφοράς».
«Ενημερώνουμε τους πελάτες μας για τη χρήση της τεχνολογίας CCTV και αναγνώρισης προσώπου μέσω πινακίδων στις εισόδους των καταστημάτων μας και επίσης στην πολιτική απορρήτου μας, η οποία είναι διαθέσιμη στον ιστότοπό μας», δήλωσε.
«Είναι πραγματικά σημαντικό για εμάς να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποθαρρύνουμε την κακή συμπεριφορά στα καταστήματά μας και πιστεύουμε ότι αυτή η τεχνολογία είναι ένα σημαντικό μέτρο που μας βοηθά να διατηρήσουμε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον για την ομάδα και τους πελάτες μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης