Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Σχεδόν 100.000 νέοι εκατομμυριούχοι προέκυψαν το πανδημικό έτος 2021 μόνο στη Γερμανία - Αριθμός ρεκόρ όλων των εποχών

Bild: Σχεδόν 100.000 νέοι εκατομμυριούχοι προέκυψαν το πανδημικό έτος 2021 μόνο στη Γερμανία - Αριθμός ρεκόρ όλων των εποχών
Ιδιαίτερα συναρπαστικό είναι το γεγονός ότι στη διάρκεια της πανδημίας το club των εκατομμυριούχων δολαρίων (όλοι οι άνθρωποι που κατέχουν το ισοδύναμο άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ) αυξήθηκε έντονα, στη Γερμανία σημείωσε ρεκόρ
Σχετικά Άρθρα

Στην διάρκεια της πανδημίας, οι πλούσιοι έγιναν ακόμα πλουσιότεροι ιδιαίτερα στο δεύτερο έτος του κορωνοϊού (2021), ενώ μπήκαν ακόμη περισσότεροι στο club των εκατομμυριούχων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild.
Ο πλούτος τους αυξήθηκε κατά 8% σε σύγκριση με το 2020 και έφτασε στο συνολικό ποσό ρεκόρ των 86 τρισ. δολαρίων ΗΠΑ (περίπου 82 τρισ. ευρώ).
Αυτό είναι το αποτέλεσμα των υπολογισμών της εταιρείας συμβούλων Capgemini.
Λόγοι για την απροσδόκητη αυτή εξέλιξη είναι οι αυξημένες τιμές μετοχών και γενική ανάκαμψη της οικονομίας μετά την κρίση της Κορόνας το 2020.
Το αν θα συνεχιστεί έτσι και φέτος είναι ασαφές, ωστόσο "οι προβλέψεις μας για το 2022, ωστόσο, είναι πολύ πιο επιφυλακτικές", σημειώνει ο εμπειρογνώμονας της Capgemini Klaus-Georg Meyer.

Το club των εκατομμυριούχων υποδέχθηκε δεκάδες χιλιάδες νέα μέλη

Οι αυξήσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες στο πλαίσιο της καταπολέμησης του υψηλού πληθωρισμού ασκούν μεγάλη πίεση στις τιμές των μετοχών.
Τα περιουσιακά στοιχεία των εκατομμυριούχων παγκοσμίως έχουν συρρικνωθεί ακόμη και κατά περίπου τέσσερα τοις εκατό από τα τέλη του περασμένου έτους έως τα τέλη Απριλίου 2022.
Παρ' όλα αυτά, ο Meyer σημειώνει: "Τα πράγματα βαίνουν σταθερά ανοδικά, αν ανατρέξουμε στα τελευταία χρόνια.
Ιδιαίτερα συναρπαστικό: το club των εκατομμυριούχων δολαρίων (όλοι οι άνθρωποι που κατέχουν το ισοδύναμο άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ) αυξήθηκε έντονα πέρυσι.
Στη Γερμανία, σχεδόν 100.000 νέοι εκατομμυριούχοι εντάχθηκαν στο club. Δηλαδή σημειώθηκε αύξηση 6,4%. Σε ολόκληρη τη Γερμανία, 1,63 εκατομμύρια άνθρωποι κατέχουν σήμερα περισσότερα από το ισοδύναμο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ.

Το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών στη Γερμανία, όπως εξηγεί ο Meyer στη Bild: "Αυτό είναι 97.900 περισσότεροι από το προηγούμενο έτος και αποτελεί νέο υψηλό".

Παγκοσμίως, υπάρχουν ακόμη και 22,5 εκατομμύρια άνθρωποι (αύξηση 7,8% πέρυσι).
Η συνολική περιουσία των εκατομμυριούχων δολαρίων στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 7,4% σε περίπου 6,3 τρισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 6 τρισεκατομμύρια ευρώ). Εκτός από τις αυξημένες τιμές των μετοχών, σε αυτό συνέβαλαν επίσης το υψηλότερο ποσοστό αποταμίευσης και η έκρηξη των ακινήτων.
Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, η Γερμανία εξακολουθεί να είναι μία από τις χώρες με τους περισσότερους εκατομμυριούχους σε δολάρια.
Στην κορυφή βρίσκονται οι ΗΠΑ (7,46 εκατομμύρια), ακολουθούμενες από την Ιαπωνία (3,65 εκατομμύρια).
Η Κίνα ακολουθεί πίσω από τη Γερμανία στην τέταρτη θέση με 1,63 εκατομμύρια πλούσιους ιδιώτες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ισχυρότερη ανάπτυξη καταγράφηκε πέρυσι σε όλο τον κόσμο μεταξύ των υπερπλουσίων, οι οποίοι έχουν επενδύσιμα περιουσιακά στοιχεία τουλάχιστον 30 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο συνολικός πλούτος αυξήθηκε κατά 8,1%. Ο αριθμός των υπερπλουσίων αυξήθηκε κατά 9,6% σε περίπου 220 000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης