Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Biden απελεί με μέτρα τις αεροπορικές εταιρείες λόγω των μαζικών ακυρώσεων πτήσεων

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Biden απελεί με μέτρα τις αεροπορικές εταιρείες λόγω των μαζικών ακυρώσεων πτήσεων
Περίπου 2.700 πτήσεις ακυρώθηκαν τo Σαββατοκύριακο 18 - 19/6 στις ΗΠΑ

Ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ Pete Buttigieg δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να λάβει μέτρα κατά των αεροπορικών εταιρειών για λογαριασμό των επιβατών εν μέσω πολυάριθμων ακυρώσεων πτήσεων τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 2.000 που ακυρώθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή το πρωί.
«Αυτό συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στο τι μπορεί να γίνει και πώς να βεβαιωθούμε ότι οι αεροπορικές εταιρείες παραδίδουν», είπε ο Pete Buttigieg λέγοντας ότι συναντήθηκε με τον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών. ηγέτες στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.
Ο Buttigieg,δήλωσε ότι το γραφείο του θα καθορίσει πρώτα πώς οι αεροπορικές εταιρείες χειρίζονται τα αυξημένα ταξίδια που σχετίζονται με τις διακοπές της 4ης Ιουλίου προτού η ομοσπονδιακή κυβέρνηση λάβει οποιαδήποτε μέτρο.
Δεν διευκρίνισε επίσης τι μπορεί να κάνει το υπουργείο.

Μαζικές ακυρώσεις

Περίπου 2.700 πτήσεις ακυρώθηκαν το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με στοιχεία της FlightAware.
Υπήρξαν επίσης ακυρώσεις το Σάββατο 18 Ιουνίου και την Κυριακή 19 Ιουνίου, με την FlightAware να λέει ότι περίπου 700 πτήσεις στις ΗΠΑ ακυρώθηκαν από το πρωί της Κυριακής.
Περίπου 1.300 πτήσεις ακυρώθηκαν το Σάββατο, σύμφωνα με στοιχεία.
Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη επισημάνει ότι έχουν περικόψει πολλές πτήσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού λόγω ελλείψεων εργαζομένων.
Η Southwest Airlines έχει ακυρώσει περισσότερες από 20.000 πτήσεις αυτή τη σεζόν και η Delta Air Lines έχει περικόψει περισσότερες από 700 πτήσεις από τα τέλη του περασμένου μήνα, λέγοντας ότι αναμένει να ακυρώσει 100 πτήσεις την ημέρα μεταξύ 1ης Ιουλίου και 7 Αυγούστου σε όλη τη Βόρεια και Νότια Αμερική.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης