Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε φυλακή της Μόσχας μεταφέρθηκαν οι διοικητές του τάγματος Azov, που αιχμαλωτίστηκαν στη Μαριούπολη

Σε φυλακή της Μόσχας μεταφέρθηκαν οι διοικητές του τάγματος Azov, που αιχμαλωτίστηκαν στη Μαριούπολη
Περισσότεροι από 1.000 Ουκρανοί στρατιώτες, που παραδόθηκαν στη Μαριούπολη, μεταφέρθηκαν στη Ρωσία για τη διενέργεια ερευνών
Σχετικά Άρθρα

Αρκετοί διοικητές του εθνικιστικού τάγματος Azov της Ουκρανίας, που παραδόθηκαν στη Μαριούπολη, μεταφέρθηκαν στο κέντρο κράτησης Λεφόρτοβο της Μόσχας, δήλωσε στο TASS την Κυριακή (Ι9/6/2022) μια πηγή από τις δυνάμεις ασφαλείας
«Αυτή τη στιγμή, αρκετοί διοικητές του Azov, που συνελήφθησαν αιχμάλωτοι κατά τη διάρκεια των μαχών για τη Μαριούπολη, έχουν μεταφερθεί στο Λεφόρτοβο», είπε η πηγή, αλλά δεν αποκάλυψε τα ονόματά τους.
Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, ο Svyatoslav Palamar ( Kalina), αναπληρωτής διοικητής του τάγματος Azov, και ο Sergei Volynsky ( Volyna), ο διοικητής της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, που παραδόθηκαν στη Μαριούπολη, μεταφέρθηκαν στη Ρωσία.

Παραδόθηκαν πάνω από 1.000 στρατιώτες

Περισσότεροι από 1.000 Ουκρανοί στρατιώτες, που παραδόθηκαν στη Μαριούπολη, μεταφέρθηκαν στη Ρωσία για τη διενέργεια ανακρίσεων.
Πηγή στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου είπε στο TASS ότι περισσότεροι από 100 στρατιώτες που αιχμαλωτίστηκαν στα έργα Azovstal της Μαριούπολης, συμπεριλαμβανομένων ξένων μισθοφόρων, ενδέχεται να κρατηθούν στη Μόσχα.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, έως και 2.439 Ουκρανοί στρατιώτες και μέλη του τάγματος Azov παρέδωσαν τα όπλα στις 16 Μαΐου αφού είχαν αποκλειστεί στα έργα Azovstal για περίπου ένα μήνα.
Στις 20 Μαΐου, οι ρωσικές δυνάμεις απελευθέρωσαν ολόκληρη την επικράτεια του εργοστασίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης