Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί το παραδέχονται: Προετοιμαστείτε για τα χειρότερα στο Donbass – Επόμενο μεγάλο μέτωπο το Kharkiv

Οι Ουκρανοί το παραδέχονται: Προετοιμαστείτε για τα χειρότερα στο Donbass – Επόμενο μεγάλο μέτωπο το Kharkiv
O Ουκρανός κυβερνήτης της επαρχίας Luhansk,  Serhiy Haidai, παραδέχτηκε ότι «η κατάσταση στο Severodonetsk είναι πολύ δύσκολη»
Σχετικά Άρθρα

Ο ρωσικός στρατός αναφέρει νέες επιτυχίες στην περιοχή του Donbass μετά από πληροφορίες πριν από μέρες ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ενδέχεται να εμπόδισαν την προέλασή τους στο Severodonetsk
«Η επίθεση στην κατεύθυνση του Severodonetsk εξελίσσεται με επιτυχία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Igor Konashenkov την Κυριακή 19/6/2022.
Είπε ότι το βασικό χωριό Metyolkine στο ανατολικό άκρο της πόλης είχε καταληφθεί.
Την ίδια στιγμή, ο Ουκρανός κυβερνήτης της επαρχίας Luhansk,  Serhiy Haidai, παραδέχτηκε ότι «η κατάσταση στο Severodonetsk είναι πολύ δύσκολη», καθώς τα ουκρανικά μαχητικά υστερούν σε αριθμό και εξοπλισμό.
Σε μια στιγμή που το Severodonetsk είναι έτοιμο να πέσει στα χέρια των Ρώσων που προελαύνουν, οι οποίοι πριν από μια εβδομάδα έφτασαν στο κέντρο της πόλης, η κυβέρνηση της Ουκρανίας λέει ότι η Ρωσία προσπαθεί να ξανακάνει το Kharkiv «πόλη πρώτης γραμμής» καθώς το πυροβολικό κινείται προς τη γειτονική περιφέρεια, πιθανώς για να ξαναρχίσουν οι βομβαρδισμοί.

Επόμενη πόλη πρώτης γραμμής το Kharkiv

Το Kharkiv είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας με πληθυσμό περίπου 1,4 εκατομμυρίων ανθρώπων πριν από τον πόλεμο και βρίσκεται στα βορειοανατολικά.
Στις αρχές της εισβολής ήταν σκηνή σφοδρών βομβαρδισμών και μαχών.
«Η Ρωσία προσπαθεί να κάνει το Kharkiv πόλη πρώτης γραμμής», δήλωσε την Κυριακή (19/6) ο υπουργός Εσωτερικών της ΟυκρανίαςVadym Denysenko για την κυρίως ρωσόφωνη πόλη που βρίσκεται μόλις 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας.
Σύμφωνα με το Reuters, «μέσα σε λίγες ώρες από την προειδοποίησή του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι είχε χτυπήσει εργοστάσιο επισκευής αρμάτων μάχης στο Kharkiv με πυραύλους Iskander».
Αυτό εδραίωσε την πεποίθηση του Κιέβου ότι ο ρωσικός στρατός προετοιμάζεται για άλλη μια επίθεση στη μεγάλη πόλη.
«Οι υπερασπιστές του Kharkiv τον περασμένο μήνα φάνηκε να απώθησαν τις ρωσικές δυνάμεις από μια επιχείρηση περικύκλωσης γύρω από την πόλη», σημείωσε το Reuters.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης