Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά το sell off - O DAX +0,90%, η Μαδρίτη +1,6% - Αργία στη Wall

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά το sell off - O DAX +0,90%, η Μαδρίτη +1,6% - Αργία στη Wall
Οι επενδυτές προσβλέπουν σε περαιτέρω ενδείξεις για πιθανή πορεία αύξησης των επιτοκίων από την Fed
Σχετικά Άρθρα
Ανακάμπτουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το sell off της προηγούμενης εβδομάδας, η οποία ήταν η χειρότερη από τον Μάρτιο του 2022.
Στο Παρίσι, ο CAC 40 υποαποδίσει, στον απόηχο του εκλογικού αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την ακυβερνησία, καθώς το κόμμα του προέδου Macron έχασε την πλειοψηφία.
Παράλληλα, οι επενδυτές προσβλέπουν σε περαιτέρω ενδείξεις για πιθανή πορεία αύξησης των επιτοκίων από την Federal Reserve αυτή την εβδομάδα.
Στη Φρανφκούρτη ο DAX ενισχύεται 0,9% στις 13.235 μονάδες. 
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 1,7% στις 7.134 μονάδες.
Στις 5.897 μονάδες με άνοδο 0,3% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει άνοδο 1% στις 22.009 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύεται 1,7% στις 8.284 μονάδες.
Κλειστή, λόγω αργίας, παραμένει η Wall Street.
Την ανοδική τους πορεία συνεχίζουν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF να ενισχύεται 6% στα 124,75 ευρώ.
Ήπια πτώση καταγράφεται στις τιμές του πετρελαίου, με το brent στο -0,50% στα 112,56 δολ. το βαρέλι και το αμερικανικό αργό στο -0,50% στα 107,44 δολ. το βαρέλι.

Το βλέμμα σε Powell, Lagarde

Αργότερα αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, θα μιλήσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.
Η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης στην τελευταία της συνεδρίαση - τη μεγαλύτερη από το 1994.
Το Σαββατοκύριακο, το μέλος του Δ.Σ. της Fed, Christopher Waller δήλωσε ότι θα υποστηρίξει άλλη μια αύξηση αυτού του μεγέθους τον επόμενο μήνα.
Εν τω μεταξύ, η Πρόεδρος της ΕΚΤ Christine Lagarde, πρόκειται να μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες αργότερα σήμερα, αφού η κεντρική τράπεζα παρουσίασε τα σχέδιά της την περασμένη εβδομάδα για αύξηση των επιτοκίων και ανάπτυξη ενός νέου εργαλείου για την πρόληψη μιας  έκρηξης στο κόστος δανεισμού στις πιο αδύναμες χώρες της ευρωζώνης, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης