Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Επιστρέφει στον λιγνίτη - Προ των πυλών μεγάλη ενεργειακή κρίση τον χειμώνα

Γερμανία: Επιστρέφει στον λιγνίτη - Προ των πυλών μεγάλη ενεργειακή κρίση τον χειμώνα
Στον λιγνίτη αναγκάζεται να επιστρέψει η Γερμανία, εν μέσω δραματικών εκκλήσεων για ελλείψεις
Στον λιγνίτη αναγκάζεται να επιστρέψει η Γερμανία, εν μέσω δραματικών εκκλήσεων για ελλείψεις και μεγάλη ενεργειακή κρίση τον προσεχή χειμώνα.
Συγκεκριμένα, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι η επιδείνωση της κατάστασης στην αγορά φυσικού αερίου σημαίνει ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης πρέπει να περιορίσει τη χρήση φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και να καίει περισσότερο άνθρακα για μια «μεταβατική περίοδο».
Ο υπουργός Οικονομίας Robert Habeck προειδοποίησε την Κυριακή ότι η κατάσταση θα είναι «πραγματικά δύσκολη τον χειμώνα» χωρίς προληπτικά μέτρα για την αποφυγή έλλειψης εφοδιασμού.
Ως αποτέλεσμα, η Γερμανία θα επιδιώξει να αντισταθμίσει τη μείωση των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου αυξάνοντας την καύση άνθρακα — του ορυκτού καυσίμου με τη μεγαλύτερη ένταση όσον αφορά τις εκπομπές και επομένως τον σημαντικότερο στόχο αντικατάστασης στη μετάβαση προς ανανεώσιμες εναλλακτικές πηγές.
«Είναι δύσκολο, αλλά είναι απαραίτητο σε αυτήν την κατάσταση να μειωθεί η κατανάλωση αερίου.
Πρέπει και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποθηκεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό αέριο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο», δήλωσε ο Habeck του Κόμματος των Πρασίνων.
«Οι δεξαμενές αποθήκευσης αερίου πρέπει να είναι γεμάτες το χειμώνα. Αυτό έχει κορυφαία προτεραιότητα», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης