Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σπάει στα τρία η Kellog - Αύξηση 8,9% στη μετοχή

Σπάει στα τρία η Kellog  - Αύξηση 8,9% στη μετοχή

Η Kellog περιλαμβάνει μάρκες όπως οι Pringles, Pop-Tarts, Frosties, Coco-Pops και Crunchy Nut

Σχετικά Άρθρα

Η Kellogg, ο αμερικανικός γίγαντας τροφίμων, η οποία ξεκίνησε το 1894 όταν δημιούργησε τις νιφάδες καλαμποκιού, ανακοίνωσε ότι θα κάνει spin off τα τμήματα δημητριακών και φυτικών τροφίμων της Βόρειας Αμερικής σε δύο νέες εταιρείες.
Με τις ανακοινώσεις η μετοχή της Kellog ενισχύθηκε κατά 8,9% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση, αργότερα όμως περιόρισε τα κέρδη της στο 3%.
Με τη διάσπαση της Kellog στα τρία θα προκύψουν τρεις εταιρείες:
Η The North America Cereal Co., που το 2021 είχε καθαρές πωλήσεις $2,4 δισ. θα είναι μια κορυφαία εταιρεία δημητριακών στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Καραϊβική, με ένα χαρτοφυλάκιο εμβληματικών, παγκόσμιας κλάσης εμπορικών σημάτων και συναρπαστικές ευκαιρίες για επενδύσεις και κέρδη.
Η Plant Co., η οποία περιλαμβάνει το εμπορικό σήμα MorningStar Farms, είχε καθαρές πωλήσεις $340 εκατ. πέρυσι και θα επικεντρωθεί σε φυτικά τρόφιμα.
Η Global Snacking Co., με περίπου 11,4 δισεκατομμύρια $ καθαρές πωλήσεις, που θα αποτελεί μια κορυφαία εταιρεία στα παγκόσμια σνακ, διεθνή δημητριακά και ζυμαρικά και παγωμένο πρωινό στη Βόρεια Αμερική, με εμβληματικές, παγκοσμίου φήμης μάρκες και ισχυρή υποκείμενη δυναμική ανάπτυξης και κερδοφορία.
Η διάσπαση του χαρτοφυλακίου της Kellogs μέσω αφορολόγητων spin-offs θα δώσει σε κάθε ανεξάρτητη εταιρεία μια καλύτερη ευκαιρία να αναπτυχθεί, ανέφερε η εταιρεία με έδρα το Μίσιγκαν σε δήλωση.
Η Kellogs έχει μάρκες όπως τα Pringles, Pop-Tarts, Frosties,Coco-Pops και Crunchy Nut.
Ο Steve Cahillane, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kellogg Company, είπε ότι η διάσπαση σε τρεις ανεξάρτητες εταιρείες θα επιτρέψει σε καθεμία «να έχει σημαντικές αυτόνομες δυνατότητες και η ενισχυμένη εστίαση θα τους επιτρέψει να κατευθύνουν καλύτερα τους πόρους τους προς τις ξεχωριστές στρατηγικές προτεραιότητές τους».
«Με τη σειρά της, κάθε επιχείρηση αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερη αξία για όλους τους ενδιαφερόμενους και η καθεμία είναι σε καλή θέση για να οικοδομήσει μια νέα εποχή καινοτομίας και ανάπτυξης», είπε ο Cahillane.
Η Kellogg ανακοίνωσε ότι τα προτεινόμενα spin-offs προορίζονται να καταλήξουν σε αφορολόγητες διανομές των μετοχών North America Cereal Co. και Plant Co. στους μετόχους της Kellogg.
Τα spin-offs αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2023.
Η τελευταία μεγάλη διάσπαση παραγωγών τροφίμων έγινε το 2012 όταν η Kraft διασπάστηκε για να δημιουργήσει τη Mondelez.
Αρκετές εταιρείες τα τελευταια χρόνια έχουν διαχωρίσει δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των IBM, General Electric και Johnson & Johnson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης