Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεπουμπλικάνοι: Δημοψήφισμα τώρα - «Το Τέξας να γίνει ανεξάρτητο έθνος» - Δεν αναγνωρίζουμε τη νίκη Biden

Ρεπουμπλικάνοι: Δημοψήφισμα τώρα - «Το Τέξας να γίνει ανεξάρτητο έθνος» - Δεν αναγνωρίζουμε τη νίκη Biden
«Xιλιάδες ακτιβιστές του ρεπουμπλικανικού κόμματος» θα υποστήριζαν ωστόσο και κάτι άλλο: ότι «το Τέξας διατηρεί δικαίωμα απόσχισης από τις ΗΠΑ» και ότι, με αυτό ως δεδομένο, θα μπορούσε να προχωρήσει σε σχετικό δημοψήφισμα το 2023 «προκειμένου ο λαός του Τέξας να αποφασίσει εάν η Πολιτεία του Τέξας θα πρέπει ή όχι να επαναβεβαιώσει το καθεστώς της ως ανεξάρτητο έθνος»
Σχετικά Άρθρα

Το παράρτημα του ρεπουμπλικανικού κόμματος στην πολιτεία του Τέξας (Republican Party of Texas ή Texas GOP) είχε το συνέδριό του το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Χιούστον, ένα συνέδριο μέσω του οποίου έστειλε σειρά από μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες.
Μάλιστα, με ψήφισμα που υιοθέτησαν, οι Ρεπουμπλικάνοι του Τέξας διεμήνυσαν πως δεν αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020 και πως για αυτούς ο Biden βρίσκεται «παράνομα» στον Λευκό Οίκο.
Κατά τα λοιπά ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι του Τέξας υπερψήφισαν το περασμένο Σαββατοκύριακο 18/19-6 και μια σειρά από άλλες «πλατφόρμες»: κατά της ομοφυλοφιλίας που αποτελεί «αφύσικη επιλογή lifestyle» («an abnormal lifestyle choice») όπως υποστηρίζουν, κατά των αμβλώσεων, υπέρ της οπλοκατοχής κ.ά.

Δικαίωμα απόσχισης; 

Στο ίδιο πλαίσιο, «χιλιάδες ακτιβιστές του ρεπουμπλικανικού κόμματος» θα υποστήριζαν ωστόσο και κάτι άλλο: ότι «το Τέξας διατηρεί δικαίωμα απόσχισης από τις Ηνωμένες Πολιτείες» και ότι, με αυτό ως δεδομένο, θα μπορούσε να προχωρήσει σε σχετικό δημοψήφισμα το 2023 «προκειμένου ο λαός του Τέξας να αποφασίσει εάν η Πολιτεία του Τέξας θα πρέπει ή όχι να επαναβεβαιώσει το καθεστώς της ως ανεξάρτητο έθνος».
«Τα ψηφίσματα και η πλατφόρμα του Συνεδρίου δεν έχουν ισχύ νόμου, αλλά προορίζονται να χρησιμεύσουν ως δήλωση αποστολής (mission statement) για τις δραστηριότητες των Ρεπουμπλικάνων στη συγκεκριμένη πολιτεία τα επόμενα δύο χρόνια. Φανερώνουν, επίσης, πώς η βάση των Ρεπουμπλικάνων έχει μετακινηθεί πια ακόμη πιο δεξιά και πώς η απόρριψη της εκλογικής νίκης του Biden το 2020 έχει καταστεί πια βασική αρχή για το κόμμα», σχολιάζει σε άρθρο της η Washington Post.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης