Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Κορυφαίος προμηθευτής πετρελαίου της Κίνας - Εκθρόνισε τη Σαουδική Αραβία

Ρωσία: Κορυφαίος προμηθευτής πετρελαίου της Κίνας - Εκθρόνισε τη Σαουδική Αραβία
Η Ρωσία πουλάει όλο και περισσότερο αργό πετρέλαιο στην Κίνα και την Ινδία

Η Κίνα εισήγαγε όγκο ρεκόρ ρωσικού αργού τον Μάιο, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 55%, τουτέστιν κατά σχεδόν 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Αυτό έχει καταστήσει τη Ρωσία τον κορυφαίο προμηθευτή πετρελαίου της Κίνας μπροστά από τη Σαουδική Αραβία για πρώτη φορά σε ενάμιση χρόνο.
Ένας όγκος ρεκόρ φθηνού ρωσικού πετρελαίου, το οποίο πωλείται με μεγάλες εκπτώσεις, έφτασε στα κινεζικά διυλιστήρια τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων της Κίνας που επικαλείται το Reuters.
Οι υψηλές αγορές ρωσικού πετρελαίου ξεπέρασαν την προσφορά από τη Σαουδική Αραβία, τον εταίρο της Ρωσίας στη συμφωνία του ΟΠΕΚ.
Οι κινεζικές εισαγωγές σαουδαραβικού αργού ήταν κατά μέσο όρο 1,84 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Μάιο, αυξημένες κατά 9% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2021, αλλά μειωμένες σε σχέση με τα 2,17 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως που εισήχθησαν τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το Reuters.
Η Ρωσία πουλάει όλο και περισσότερο αργό πετρέλαιο στην Κίνα και την Ινδία αφού οι δυτικές χώρες αποφεύγουν το ρωσικό πετρέλαιο και η ΕΕ - ο κορυφαίος πελάτης πετρελαίου της Ρωσίας πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία - ετοιμάζεται να ξεκινήσει ένα σταδιακό εμπάργκο στις θαλάσσιες εισαγωγές από τη Ρωσία μέχρι το τέλος του έτους.
Ωστόσο, οι αναλυτές αμφιβάλλουν ότι η ασιατική αγορά μπορεί να απορροφήσει και τα 4 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου που έστελνε ημερησίως η Ρωσία στην Ευρώπη πριν από την εισβολή στην Ουκρανία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης