Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος στην Βρετανία: Απεργίες στα τρένα, ελλείψεις στα αεροδρόμια παραλύουν τη χώρα

Χάος στην Βρετανία: Απεργίες στα τρένα, ελλείψεις στα αεροδρόμια παραλύουν τη χώρα
Σήμερα, Πέμπτη 23/6, οι περισσότεροι σιδηροδρομικοί σταθμοί είναι έρημοι, ενώ η κίνηση στους αυτοκινητόδρομους είναι λιγότερη από το αναμενόμενο, καθώς φαίνεται πως πολλοί άνθρωποι υπάκουσαν στις συμβουλές των Αρχών για αποφυγή των ταξιδιών αυτή την εβδομάδα

Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους στη Βρετανία και ταξιδιωτικό χάος κατακλύζει ολόκληρη την χώρα, και κυρίως την πρωτεύουσα.
Εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία αντιμετώπισαν προβλήματα καθώς το προσωπικό των σιδηροδρόμων πραγματοποίησε τη δεύτερη εθνική απεργία για αυτή την εβδομάδα.
Η 24ωρη απεργία από 40.000 καθαριστές, σηματοδότες, εργάτες συντήρησης και προσωπικό του σταθμού προκάλεσε ακυρώσεις στα 4/5 περίπου των υπηρεσιών σε όλη τη χώρα.
Μια τρίτη απεργία έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο ως μέρος της μεγαλύτερης απεργίας των σιδηροδρόμων της Βρετανίας τα τελευταία 30 χρόνια.
Σήμερα, Πέμπτη 23/6, οι περισσότεροι σιδηροδρομικοί σταθμοί είναι έρημοι, ενώ η κίνηση στους αυτοκινητόδρομους είναι λιγότερη από το αναμενόμενο, καθώς φαίνεται πως πολλοί άνθρωποι υπάκουσαν στις συμβουλές των Αρχών για αποφυγή των ταξιδιών αυτή την εβδομάδα.

Οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους της Βρετανίας ζητούν αυξήσεις 

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, προκαλώντας ασφυξία στο Λονδίνο.
Πρόκειται για ιστορική απεργία, την οποία πραγματοποιεί το συνδικάτο RMT, ζητώντας μισθολογικές αυξήσεις αντίστοιχες με τον ραγδαία αυξανόμενο πληθωρισμό.
Όπως αναφέρθηκε, οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν και το Σάββατο, αλλά προβλήματα στις μεταφορές και στα δρομολόγια των τραίνων σε όλη τη χώρα όπως και στο μετρό του Λονδίνου θα υπάρχουν ως την Κυριακή.
Η Βρετανία αντιμετωπίζει σήμερα τη δεύτερη από τις τρεις εθνικές απεργίες των σιδηροδρόμων, αφού οι νέες διαπραγματεύσεις μεταξύ συνδικάτων και εργοδοτών κατέληξαν σε αδιέξοδο.
Την Τρίτη, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους αποχώρησαν από τη δουλειά τους, προκαλώντας ασφυξία στο σιδηροδρομικό δίκτυο στη μεγαλύτερη απεργία που έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα εδώ και τρεις δεκαετίες.

Βρετανία: Χάος και στα αεροδρόμια

Την ίδια στιγμή, απεργίες και ελλείψεις προσωπικού μαστίζουν και τα αεροδρόμια της Βρετανίας -αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης- αναγκάζοντας τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν χιλιάδες πτήσεις και προκαλώντας τεράστιες ουρές στα μεγάλα αεροδρόμια.
Ενδεικτικές είναι οι σημερινές εικόνες από το κεντρικό αεροδρόμιο του Λονδίνου, το Χίθροου, όπου οι ταξιδιώτες κάνουν ουρά δημιουργούν αχανείς ουρές περιμένοντας για τον έλεγχο ασφαλείας.
Μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας, η ταξιδιωτική ζήτηση επανέρχεται «εκδικητικά», ωστόσο οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια που μείωσαν θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κρίσης του COVID-19 αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν στην ταξιδιωτική κίνηση.
Με την τουριστική σεζόν του καλοακιριού στην Ευρώπη να έχει ήδη ξεκινήσει, οι επιβάτες αντιμετωπίζουν σκηνές χάους στα αεροδρόμια, όπως μεγάλες καθυστερήσεις, ακυρωώσεις πτήσεις και προβλήματα λόγω χαμένων αποσκευών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης