Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας της Δανίας προειδοποιεί: Λάθος στρατηγική ο εμβολιασμός για covid 19 όλων των παιδιών

Το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας της Δανίας προειδοποιεί: Λάθος στρατηγική ο εμβολιασμός για covid 19 όλων των παιδιών
Η νέα στρατηγική εμβολίων της Δανίας συνιστά στους ενήλικες να εμβολιάζονται, αλλά έχει διαφορετικές συμβουλές για τα παιδιά

Τα εμβόλια κατά του COVID-19 δεν θα έπρεπε να συνιστώνται για όλα τα παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω, δήλωσε κορυφαίος Δανός αξιωματούχος υγείας.
Ο διευθυντής του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας της Δανίας Sοren Brostrοm δηλαδή ο γενικός διευθυντής της Αρχής Υγείας της Δανίας, επισήμανε ότι ήταν λάθος να εμβολιάζονται γενικά τα παιδιά με βάση τη γνώση που έχει συσσωρευτεί από τα τέλη του 2021.

Τα παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών παροτρύνθηκαν να κάνουν εμβόλιο, καθώς η παραλλαγή Omicron του Covid-19 κρυιάρχησε σε όλο τον κόσμο.
«Θέλω να κοιτάξω όλους τους γονείς των παιδιών που έχουν εμβολιάσει το παιδί τους στα μάτια και να πω: «Έκανες το σωστό και σε ευχαριστώ που με άκουσες», τόνισε ο Brostrοm.

«Αλλά την ίδια στιγμή - και αυτό είναι το σημαντικό για να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη - θα παραδεχτώ και θα πω ότι έχουμε γίνει σοφότεροι και δεν θα κάναμε το ίδιο σήμερα.
Και δεν θα το κάνουμε ούτε στο μέλλον», πρόσθεσε.

Μελέτες σχετικά με τα αποτελέσματα των εμβολίων έχουν δείξει ότι παρέχουν ελάχιστη προστασία έναντι της μόλυνσης από τον ιό.
Οι έρευνες δείχνουν επίσης ότι τα εμβόλια δεν προστατεύουν ούτε από σοβαρές ασθένειες τα παιδιά, τα οποία θεωρούνται ηλικιακή ομάδα πολύ χαμηλού κινδύνου.

Η νέα στρατηγική εμβολίων της Δανίας συνιστά στους ενήλικες να εμβολιάζονται, αλλά έχει διαφορετικές συμβουλές για τα παιδιά.

«Τα παιδιά και οι έφηβοι πολύ σπάνια έχουν σοβαρές παρενέργειες από τον COVID-19 με την παραλλαγή Omicron, για τον λόγο αυτό ο εμβολιασμός των παιδιών μεταξύ 5 και 17 ετών δεν μπορεί να είναι γενικός και οριζόντιος, θα πρέπει να προηγηθεί ειδική ιατρική αξιολόγηση».

Ταυτόχρονα, ο Brostrοm ενθάρρυνε τους ενήλικες να εμβολιαστούν και, εάν έχουν ήδη εμβολιαστεί, να πάρουν και αναμνηστική δόση, και εάν έχουν ήδη λάβει ενισχυτική δόση, να λάβουν και δεύτερη αναμνηστική δόση λόγω της μειωμένης προστασίας έναντι της παραλλαγής Omicron.

Ο διευθυντής του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας της Δανίας Sοren Brostrοm επισήμανε ότι η Δανία τα πήγε καλά εν μέσω της πανδημίας τον χειμώνα του 2021, παρόλο που κατάργησε τους περιορισμούς λόγω εμβολιασμού.
«Η στρατηγική για τον ερχόμενο χειμώνα είναι ότι τα εμβόλια πρέπει να μας περάσουν από ένα νέο κύμα covid 19 που θα έρθει χωρίς περιορισμούς».

Η Δανία προσφέρει εμβόλια Pfizer και Moderna για τον COVID-19.
Έως τις 15 Ιουνίου, περίπου το 85% των Δανών έχει λάβει μία δόση εμβολίου, περίπου το 77% έχει λάβει δύο ή τρεις δόσεις και περίπου το 66% έχει λάβει τέσσερις δόσεις, σύμφωνα με το Δανικό Μητρώο Εμβολιασμών.
Περίπου το 40% των παιδιών έχουν εμβολιαστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης