Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη στη Wall, με ώθηση από τις τράπεζες και τον κλάδο κρουαζιέρας - Στο +3% o S&P 500, ο Nasdaq +3,34%

Ισχυρά κέρδη στη Wall, με ώθηση από τις τράπεζες και τον κλάδο κρουαζιέρας - Στο +3% o S&P 500, ο Nasdaq +3,34%
Κέρδη στη Wall...

Ισχυρά κέρδη σημείωσαν οι κυριότεροι δείκτες στη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ την Παρασκευή 24 Ιουνίου, λαμβάνοντας ώθηση από τις τράπεζες και τον κλάδο κρουαζιέρας, παρά το γεγονός ότι «ύφεση παραμένει πιθανότητα», όπως είπε, άλλωστε και ο πρόεδρος της Federal Reserves Jerome Powell…
Σε κάθε περίπτωση, η Wall Street φαίνεται πως πρόσκαιρα άφησε πίσω συνεδριάσεις μεταβλητότητας και έστω βραχυπρόθεσμα επέλεξε να περπατήσει ένα μονοπάτι σταθερότητας…
«Πράγματι, πρόκειται για ένα ράλι ανακούφισης, ύστερα από έξι δύσκολες εβδομάδες πολύ δύσκολων συνεδριάσεων, εν μέσω μιας πολύ δύσκολης χρονιάς» ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Allianz Mohamed El Erian, προσθέτοντας:
«Η αγορά λέει “να προσέχεις”, γιατί η οικονομία αποδυναμώνεται όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε όλο τον κόσμο.
Πρόκειται, λοιπόν, για δύο διαφορετικά αφηγήματα, που αφορούν το χρηματιστήριο όσο και την αγορά ομολόγων.
Και το βασικό ζήτημα είναι ότι για άλλη μια φορά η αγορά ομολόγων οδηγεί τη Fed, και όχι το αντίστροφο».
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον για τα put options είναι υψηλότερο από το ξέσπασμα της πανδημικής του κορωνοϊού το 2020.
Φυσικά, η επιδείνωση του bearish κλίματος στους μικρομετόχους μπορεί επίσης να είναι ένα αντίθετο σήμα για την κατεύθυνση της αγοράς.
Όπως είπε ο ιδρυτής της Sundial Capital Research, Jason Goepfert, την Τρίτη «είναι σπάνιο για τους μικορμετόχους να στοιχηματίζουν ενάντια στο χρηματιστήριο και, όταν το κάνουν, οι μετοχές δεν αποτυγχάνουν ποτέ».

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο +2,68%, στις 31.500 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε αύξηση 3,06%, στις 3.911 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq «ενισχύθηκε» +3,34%, στις 11.607 μονάδες.
Καταγραφή_249.JPG

Στο ταμπλό, οι μετοχές του κλάδου των ταξιδίων οδήγησαν τα κέρδη του S&P 500.
Η Carnival Corporation σημείωσε ράλι 12,4%, με την εταιρεία να αναφέρει ότι οι όγκοι κρατήσεων στο β’ τρίμηνο ήταν «σχεδόν διπλάσιοι» από τους όγκους του α’ τριμήνου, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία είχε τους «καλύτερους τριμηνιαίους όγκους κρατήσεων από την αρχή της πανδημίας».
Η Royal Caribbean Group σημείωσε άνοδο 15,8%.
Η Norwegian Cruise Line Holdings κέρδισε 15,4%.
Ο χρηματοοικονομικός κλάδος παρουσίασε επίσης αξιοσημείωτη άνοδο, σημειώνοντας άνοδο 3,8%, χάρη στις καλές επιδόσεις των stress tests της Fed.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είπε ότι εταιρείες όπως η Wells Fargo διαθέτουν ισχυρές δεξαμενές κεφαλαίων για να αντιμετωπίσουν μια σοβαρή ύφεση.
Η τιμή της μετοχής της Wells Fargo εκτινάχθηκε 7,6%.
Η Capital One σημείωσε άνοδο 5,6%.
Τέλος, οι μετοχές της FedEx σημείωσαν άνοδο 7,2% παρά την ανάμεικτη έκθεση του τέταρτου τριμήνου, αφού η εταιρεία logistics παρουσίασε μια αισιόδοξη πρόβλεψη κερδών. 

Στα μάκρο, σήμα για «άνευ όρων» αναβάθμιση της νομισματικής σύσφιξης εκ μέρους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εξέπεμψε ξανά ο πρόεδρός της Jerome Powell… κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του Κογκρέσου την Πέμπτη 23 Ιουνίου, με στόχο την τιθάσευση των πληθωριστικών πιέσων.
«Στη Fed κατανοούμε τις δυσκολίες που προκαλεί ο υψηλός πληθωρισμός.
Είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι στο να μειώσουμε τον πληθωρισμό και κινούμαστε γρήγορα για να το κάνουμε» δήλωσε ο επικεφαλής της Fed.
Επίσης, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν κατέγραψε μεγάλη υποχώρηση στις 50 μονάδες από 58,4 τον Μάιο.
Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ στις ΗΠΑ.
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 50,2 μονάδες.    
2022-06-24_07-03-25.jpg
Συγχρόνως, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών κατέγραψαν αναπάντεχο «άλμα» τον Μάιο, πιθανόν επειδή μειώθηκε εντυπωσιακά η μέση τιμή τους κατά 10% επίσης, από τα 569,5 χιλιάδες δολάρια στα 511,4 χιλιάδες δολάρια, τα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Ιανουάριο.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, οι νέες πωλήσεις πραγματοποίησαν άλμα 10,7% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 696.000 μονάδων τον περασμένο μήνα. 
2022-06-24_07-07-51.jpg
Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια 

Οι ευρωαγορές ανέκαμψαν από τα χαμηλά επίπεδα του 2022, με τους επενδυτές να στρέφονται σε ασφαλέστερες επιλογές εν μέσω ανησυχιών ότι οι πιο σφιχτές νομισματικές πολιτικές και το άλμα του πληθωρισμού θα προκαλέσουν παγκόσμια ύφεση.
Στο τέλος μιας εβδομάδας με διακυμάνσεις, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε νωρίτερα σήμερα κατά 0,6% και οδεύει προς μικρή άνοδο σε εβδομαδιαία βάση.
Η μετοχή της γερμανικής εταιρίας διαδικτυακών πωλήσεων ενδυμάτων Zalando κατέγραψε βουτιά 16,8% σε χαμηλό τριών και πλέον ετών, αφού αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για το 2022.
Στη Φρανφκούρτη ο DAX ενισχύθηκε 1,59%, στις 13.118 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 2,68%, στις 7.208 μονάδες.
Στις 6.073 μονάδες με άνοδο 3,23% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB κατέγραψε κέρδη 2,33%, στις 22.119 μονάδες.
Καταγραφή_248.JPG
Στα μάκρο, επιδεινώθηκε ο δείκτης Ifo επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία τον Ιούνιο, στις 92,3 μονάδες από 93 τον Μάιο, χαμηλότερα των εκτιμήσεων.
Ο Δείκτης Τρέχουσας Αξιολόγησης υποχώρησε στο 99,3, έναντι 99,5 τον Μάιο, ενώ ο Δείκτης Προσδοκιών στο 85,8 τον Ιούνιο από 86,9 τον Μάιο.
Την ίδια στιγμή, οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν κατά 0,5% το μήνα Μάιο και κατά 4,7% σε ετήσια βάση, καθώς οι καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με τις αυξανόμενες τιμές, περικόπτοντας τις δαπάνες δεδομένης της ανάγκης να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και βενζίνη.
Την ίδια ώρα, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό, με την εταιρεία ερευνών αγοράς GfK να ανακοινώνει ότι το καταναλωτικό κλίμα υποχώρησε 1 μονάδα στο -41 τον Ιούνιο, τη χαμηλότερη ένδειξη στα 48 χρόνια της έρευνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης