Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία - τερματίζει την έρευνα κατά του YPG/PKK

Σουηδία - τερματίζει την έρευνα κατά του YPG/PKK
Η Τουρκία είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ για περισσότερα από 70 χρόνια και διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό της συμμαχίας.
Σχετικά Άρθρα
Οι σουηδικές αρχές τελείωσαν την έρευνά τους σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έδειχναν φωτογραφίες της λεγόμενης σημαίας των YPG/PKK και του φυλακισμένου αρχηγού της Abdullah Ocalan, που προβάλλονταν σε δημόσια κτίρια στην πρωτεύουσα της χώρας.
Την περασμένη εβδομάδα, λογαριασμοί μέσων κοινωνικής δικτύωσης που συνδέονται με το PKK και το συριακό παρακλάδι του YPG, μοιράστηκαν εικόνες που δείχνουν τη λεγόμενη σημαία της οργάνωσης και την εικόνα του αρχηγού της να προβάλλονται στο ιστορικό Δημαρχείο και στο Globen Avicii Arena Sports Hall.
Μετά τις αντιδράσεις του Πρέσβη της Τουρκίας στη Σουηδία Hakkı Emre Yunt και άλλων για τις δραστηριότητες προπαγάνδας των τρομοκρατών, ο δήμος Στοκχόλμης είχε υποβάλει ποινική μήνυση.

Φινλανδία και Σουηδία στην «πόρτα» του ΝΑΤΟ

Η Φινλανδία και η Σουηδία υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ωστόσο, οι προσφορές αντιμετώπισαν την αντίθεση από την Τουρκία, η οποία έχει εξοργιστεί από την υποστήριξη που υποστηρίζει το Ελσίνκι και τη Στοκχόλμη σε τρομοκρατικές ομάδες και εμπάργκο όπλων στην Άγκυρα.
Την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία είπε ότι τα έγγραφα που έλαβε από τη Σουηδία και το ΝΑΤΟ ως απάντηση στα προηγούμενα γραπτά αιτήματα που παρουσίασε οι δύο υποψήφιοι απείχαν πολύ από το να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της και οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουν τις τουρκικές ανησυχίες.

Η Άγκυρα δεν έλαβε απάντηση στια αιτήματά της

Ενώ οι δύο σκανδιναβικές χώρες δήλωσαν ότι οι συνομιλίες για την επίλυση της διαφοράς θα συνεχιστούν, ο Πρόεδρος Erdogan δήλωσε πρόσφατα ότι η Άγκυρα δεν έλαβε καμία απάντηση στα αιτήματά της, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής της υποστήριξης για τρομοκρατικές ομάδες και της άρσης του εμπάργκο όπλων στην Άγκυρα και της έκδοσης υπόπτων για τρομοκρατία που επιδιώκει. .
Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα συνεδριάσουν στη Μαδρίτη στις 29-30 Ιουνίου.
Οποιαδήποτε ένταξη στο ΝΑΤΟ απαιτεί την έγκριση και των 30 μελών της συμμαχίας.
Η Τουρκία είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ για περισσότερα από 70 χρόνια και διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό της συμμαχίας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης