Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασταμάτητη ρωσική προέλαση στην Ουκρανία – Σαρωτικοί βομβαρδισμοί στο Κίεβο, μετά την κατάληψη του Severodonetsk

Ασταμάτητη ρωσική προέλαση στην Ουκρανία – Σαρωτικοί βομβαρδισμοί στο Κίεβο, μετά την κατάληψη του Severodonetsk
Τέσσερις ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στο κέντρο του Κιέβου τις πρώτες πρωινές ώρες, στην πρώτη τέτοια επίθεση στην πόλη εδώ και εβδομάδες
Σχετικά Άρθρα

(upd  7) Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας με τις ρωσικές δυνάμεις να προχωρούν σε μία εντυπωσιακή επίδειξη δύναμης.
Ιδιαίτερη αξία έχει το γεγονός, πως για πρώτη φορά από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2024 επισκέπτεται το μέτωπο ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.
Ρωσικοί πύραυλοι συγκλόνισαν την ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο την Κυριακή (26/6/2022), μια μέρα αφότου η πόλη κλειδί της Ανατολικής Ουκρανίας Severodonetsk περιήλθε πλήρως στα χέρια των Ρώσων.
Τέσσερις ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στο κέντρο του Κιέβου τις πρώτες πρωινές ώρες, στην πρώτη τέτοια επίθεση στην πόλη εδώ και εβδομάδες.
Δύο άλλες εκρήξεις ακούστηκαν στα νότια προάστια της πόλης αργότερα μέσα αναφέρει το Reuters.
«Οι Ρώσοι χτύπησαν ξανά το Κίεβο. Πύραυλοι κατέστρεψαν μια πολυκατοικία και ένα νηπιαγωγείο», δήλωσε ο Andriy Yermak, επικεφαλής της διοίκησης της ουκρανικής προεδρίας.
Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουκρανίας, Ihor Klymenko, δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ότι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ στη συνέχεια ένας άνθρωπος υπέκυψε στα τραύματά του.
Καθώς η μεγαλύτερη χερσαία σύγκρουση της Ευρώπης από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο εισήλθε στον πέμπτο μήνα της, η δυτική συμμαχία που υποστηρίζει το Κίεβο άρχιζε να δείχνει σημάδια πίεσης καθώς οι ηγέτες ανησυχούν για το αυξανόμενο οικονομικό κόστος, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας.

kiveo.JPG

kievo_2.JPG
Βομβαρδίστηκε το Κίεβο, μετά από πολύ καιρό

O δήμαρχος της Ουκρανικής πρωτεύουσας Vitaly Klitschko, ενημέρωσε για αρκετές εκρήξεις στην περιφέρεια Shevchenkivskiy.
Τόνισε ακόμη ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν τραυματίες.
«Ασθενοφόρα και διασώστες σπεύδουν στο σημείο, περισσότερες λεπτομερείς πληροφορίες αργότερα» έγραψε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Η ιστορική αυτή περιοχή, μια από τις κεντρικές του Κιέβου, φιλοξενεί πανεπιστήμια, εστιατόρια και αίθουσες τέχνης.
Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, τέσσερις εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής (26/6/2022) στο Κίεβο.
Ένα συγκρότημα κατοικιών κοντά στο κέντρο της πόλης επλήγη, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και να σχηματιστεί σύννεφο καπνού.


Καλά στην υγεία τους οι υπάλληλοι της ελληνικής πρεσβείας

Tο πρωί της Κυριακής (26/6/2022) κατά την διάρκεια πυραυλικής επίθεσης εναντίον της πόλης του Κιέβου, χτυπήθηκε κτίριο πλησίον της κατοικίας υπαλλήλου της ελληνικής πρεσβείας, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.
Το σύνολο των υπαλλήλων της πρεσβείας είναι καλά στην υγεία τους, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Biden: Ρωσική βαρβαρότητα

Tα πλήγματα με ρωσικούς πυραύλους στην ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο, στη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί της Κυριακής (26/6/2022) είναι ένα ακόμη δείγμα της ρωσικής βαρβαρότητας, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden στην σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) που πραγματοποιείται στη Γερμανία.
«Είναι μια ακόμη βαρβαρότητα της Ρωσίας», είπε ο Biden.
Σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο Biden συζήτησε με τον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz τις προσπάθειες διαχείρισης των επιπτώσεων που έχει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στην παγκόσμια ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια καθώς και τις προκλήσεις που θέτει η Κίνα.
Ασταμάτητη ρωσική προέλαση στην Ουκρανία – Σαρωτικοί βομβαρδισμοί στο Κίεβο, μετά την κατάληψη του Severodonetsk

Στο μέτωπο ο Ρώσος υπουργός Άμυνας

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας στρατηγός Sergey Shoigu επιθεώρησε τα στρατεύματα που συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας άκουσε αναφορές από διοικητές σε θέσεις διοίκησης στρατευμάτων σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση και τις επιχειρήσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε μεγάλες επιχειρησιακές περιοχές.
«Ο υπουργός Άμυνας έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην ολοκληρωμένη υλικοτεχνική υποστήριξη για τα στρατεύματα και στα μέτρα για τη δημιουργία όλων των απαραίτητων καθημερινών συνθηκών για το προσωπικό στις περιοχές ανάπτυξης», ανέφερε το υπουργείο.
kievo_3_1.JPG

Στρατηγική ήττα για το Κίεβο η πτώση του Severodonetsk

Η Ρωσία αρνείται ότι στοχεύει αμάχους, αλλά η Ουκρανία και η Δύση κατηγορούν τις ρωσικές δυνάμεις για εγκλήματα πολέμου σε μια σύγκρουση που έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους και έχει καταστρέψει πολλές πόλεις.
Η στρατηγική πόλη Severodonetsk στο ανατολικό πεδίο των μαχών μάχης έπεσε στα χέρια των φιλορωσικών δυνάμεων πλήρως το Σάββατο (25/6/2022) μετά την υποχώρηση των ουκρανικών στρατευμάτων, λέγοντας ότι δεν υπάρχει πια τίποτα να υπερασπιστεί στην κατεστραμμένη πόλη μετά από μήνες σκληρών μαχών.
Η πτώση του Severodonetsk είναι μια μεγάλη ήττα για το Κίεβο, καθώς επιδιώκει να διατηρήσει τον έλεγχο της ανατολικής περιοχής Donbass, έναν βασικό στρατιωτικό στόχο για το Κρεμλίνο.
Η Μόσχα διακηρύττει ότι οι επαρχίες Luhansk και Donetsk είναι πλέον ανεξάρτητα κράτη.
Απαιτεί η Ουκρανία να παραχωρήσει ολόκληρη την επικράτεια των δύο επαρχιών στις αυτονομιστικές διοικήσεις.

Υπό πλήρη ρωσική κατοχή το Severodonetsk

Ο δήμαρχος του Severodonetsk ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν ολόκληρη την πόλη, αφού την Παρασκευή (24/6) τα εναπομείναντα ουκρανικά στρατεύματα που προσπαθούσαν να αμυνθούν ενάντια στους ανώτερους και καλύτερα οπλισμένους Ρώσους έλαβαν εντολή να αποσυρθούν από τη δική τους στρατιωτική διοίκηση.
«Η πόλη βρίσκεται τώρα υπό την πλήρη κατοχή της Ρωσίας.
Προσπαθούν να δημιουργήσουν τη δική τους τάξη, από όσο ξέρω ότι έχουν διορίσει κάποιου είδους διοικητή», δήλωσε ο δήμαρχος Oleksandr Stryuk.
Ως το τελευταίο μεγάλο ουκρανικό οχυρό της επαρχίας Luhansk η πτώση και η αναγκαστική ουκρανική αντιμετώπιση θέτει τώρα το Luhansk σταθερά στον έλεγχο της Ρωσίας, μια βασική στρατηγική νίκη για τη Μόσχα, η οποία υποδηλώνει ότι όλο το Donbass θα είναι σύντομα το επόμενο.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός διοικητής για την ανατολική περιοχή της Ουκρανίας, Serhiy Hayday, είπε στο CNN ότι ελήφθη η απόφαση να εκκενωθεί «επειδή ο αριθμός των νεκρών σε ανοχύρωτα εδάφη μπορεί να αυξάνεται καθημερινά».
«Προς το παρόν, δεν υπάρχει δυνατότητα να φύγουν από την πόλη, οι άνθρωποι μπορούν να προσπαθήσουν να φύγουν μόνο προς την κατεύθυνση των κατεχόμενων εδαφών.
Θα διευκολύνουμε την εκκένωση, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τέτοια ευκαιρία», σημείωσε ο Stryuk.
Ταυτόχρονα, ένας φιλορώσος διοικητής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk δήλωσε ότι οι δυνάμεις του «ανέλαβαν τον πλήρη έλεγχο της βιομηχανικής ζώνης του εργοστασίου Azot - όπου εκατοντάδες Ουκρανοί άμαχοι ήταν εγκλωβισμένοι για εβδομάδες».
Η ρωσική πλευρά ανέφερε ότι «εκκένωσε» περίπου 800 πολίτες από το χημικό εργοστάσιο.
Αλλά η πλευρά της Ουκρανίας αμφισβήτησε αυτό τον ισχυρισμό ως προπαγάνδα.
severo.JPG

Οι Ρώσοι εισήλθαν και στο Lysychansk

Η πτώση του Severodonetsk – όπου κάποτε κατοικούσαν περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι – αλλάζει άρδην τις εξελίξεις στο πεδίο μάχης στα ανατολικά με τη Ρωσία να βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στον στρατηγικό στόχο της κατάληψης του Donbass.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλέστηκε έναν εκπρόσωπο φιλορώσων αυτονομιστών μαχητών που είπε ότι ρωσικές και φιλορωσικές δυνάμεις εισήλθαν επίσης στο Lysychansk.
Οι δύο πόλεις ήταν οι τελευταίες μεγάλες πόλεις που κατείχαν ουκρανικές δυνάμεις στα ανατολικά.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskiy υποσχέθηκε σε διάγγελμά του ότι η Ουκρανία θα ξανακερδίσει τις πόλεις που έχασε, συμπεριλαμβανομένου του Severodonetsk.
«Δεν έχουμε αίσθηση του πόσο θα διαρκέσει, πόσα άλλα χτυπήματα, απώλειες και προσπάθειες θα χρειαστούν πριν δούμε τη νίκη στον ορίζοντα», είπε.

Η Ρωσία διέλυσε κέντρα εκπαίδευσης του ουκρανικού στρατού

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έχει χρησιμοποιήσει όπλα υψηλής ακρίβειας για να πλήξει κέντρα εκπαίδευσης του ουκρανικού στρατού στις περιφέρειες του Τσερνίχιβ, του Ζιτομίρ και του Λβιβ στην Ουκρανία, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

80 Πολωνοί μισθοφόροι νεκροί - Βρετανία: Η Ρωσία απέσυρε ορισμένους στρατηγούς

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν «έως και 80» πολωνούς μαχητές που είχαν ενταχθεί στον ουκρανικό στρατό και πολεμούσαν στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.
Ένα πυραυλικό πλήγμα στο εργοστάσιο παραγωγής προϊόντων ψευδαργύρου Megatex της πόλης Κοστιαντίνιβκα, στην περιφέρεια του Donetsk εξουδετέρωσε 80 Πολωνούς μισθοφόρους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Igor Konashenkov.
Η Ρωσία χαρακτηρίζει μισθοφόρους όλους τους εθελοντές που μάχονται στο πλευρό των Ουκρανών.
Η Ρωσία απέσυρε πιθανόν ορισμένους στρατηγούς από σημαντικές θέσεις της διοίκησης στον πόλεμο στην Ουκρανία αυτόν τον μήνα, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Επλήγη πυρηνικό ερευνητικό κέντρο στο Kharkiv

Ρωσικός βομβαρδισμός έπληξε πυρηνικό ερευνητικό κέντρο στην πόλη Kharkiv της βορειοανατολικής Ουκρανίας το Σάββατο (25/6/2022), ανακοίνωσε η Κρατική Πυρηνική Ρυθμιστική Επιθεώρηση.
Επλήγησαν κτίρια και υποδομή, αλλά δεν επηρεάστηκε η περιοχή όπου στεγάζεται το πυρηνικό καύσιμο και τα επίπεδα της ραδιενέργειας παραμένουν κανονικά στην περιοχή, αναφέρεται στην ανακοίνωση της αρχής.
«Η πιθανότητα νέας καταστροφής ... που μπορεί να επηρεάσει κατά άμεσο τρόπο την πυρηνική και ραδιολογική ασφάλεια παραμένει υψηλή λόγω της συνέχισης του ρωσικού βομβαρδισμού», προειδοποιεί η ουκρανική αρχή.
Το Reuters σημειώνει ότι η επιβεβαίωση των περιστατικών από ανεξάρτητη πηγή δεν έχει γίνει δυνατή.

Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν πλατφόρμα στη Μαύρη Θάλασσα

Μια πλατφόρμα γεώτρησης της Chernomorneftegaz στη Μαύρη Θάλασσα δέχτηκε εκ νέου βομβαρδισμό από ουκρανικά στρατεύματα, ανακοίνωσε την Κυριακή (26/6/2022) εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της Κριμαίας.
«Ήταν επίθεση, βομβαρδισμοί από ουκρανικά στρατεύματα.
Κανείς δεν τραυματίστηκε», είπε ο εκπρόσωπος στο Tass.
Οι πλατφόρμες γεώτρησης της Chernomorneftegaz δέχθηκαν επίθεση από ουκρανικά στρατεύματα και τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου.
Υπήρχαν 109 άτομα σε αυτές. Τρεις τραυματίστηκαν, επτά αγνοούνται.
Η επιχείρηση αναζήτησης συνεχίζεται.



Βασικά σημεία

Ηχηρό μήνυμα στη Δύση και στην ουκρανική ηγεσία με τον βομβαρδισμό του Κιέβου

Οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν στην κατάληψη Lysychansk και πιθανότατα έχουν περικυκλώσει τα ουκρανικά στρατεύματα στο Hirske - Zolote

Πλήρης κατάληψη του Severodonetsk από τις ρωσικές δυνάμεις με τους Ουκρανούς να έχουν αποχωρήσει από τη στρατηγικής σημασίας πόλη

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις δυτικά του Izyum και βόρεια του Slovyansk

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να εξαπολύουν επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος των συνόρων της Περιφέρειας Kherson και απειλούν τις ρωσικές δυνάμεις στην πόλη Kherson.

Ανατολική Ουκρανία

Η πόλη Severodonetsk στο Donbass, θέατρο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις εδώ και πολλές εβδομάδες, ελέγχεται πλήρως από τον ρωσικό στρατό, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Oleksandr Stryuk.
Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε την υποχώρησή του από την πόλη η οποία αριθμούσε 100.000 κατοίκους πριν από την ρωσική εισβολή για να οργανώσει καλύτερα την άμυνα της γειτονικής πόλης Lysychansk.
Ο δήμαρχος δήλωσε ότι οι κάτοικοι που είχαν καταφύγει στο εργοστάσιο Azot για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς έχουν αρχίσει να βγαίνουν.
Ορισμένοι από αυτούς έχουν περάσει τους τελευταίους τρεις μήνες στα υπόγεια, εξήγησε.
Εκπρόσωπος των φιλορώσων αυτονομιστών επιβεβαίωσε ότι οι κάτοικοι που είχαν καταφύγει στο εργοστάσιο απομακρύνονται, χωρίς να διευκρινίσει προς ποια κατεύθυνση.
Με την κατάληψη του Severodonetsk, οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον σχεδόν πλήρως την περιοχή του Luhansk έπειτα από σφοδρές μάχες εβδομάδων, ενώ οδομαχίες διεξάγονται και στο γειτονικό Lysychansk.

Οι Ρώσοι εισήλθαν και στο Lysychansk

Πλάνα μάχης δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν αεροπορικές επιθέσεις για να καταστρέψουν τις υπόλοιπες γέφυρες και δρόμους προς το Lysychansk, όπου όλα δείχνουν πως εισήλθαν οι πρώτοι Ρώσοι στρατιώτες.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δημοσίευσε επίσης πλάνα του διοικητή της Ρωσικής Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας Alexander Lapin στο κατεχόμενο Stepove (ακριβώς δυτικά της πόλης Luhansk) στις 23 Ιουνίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα περικύκλωσαν ορισμένες ουκρανικές δυνάμεις στο Zolote και συνέχισαν να επιτίθενται σε ουκρανικές χερσαίες γραμμές επικοινωνίας (GLOC) κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T1303 Bakhmut - Lysychansk.
lych.jpg
Ο Επικεφαλής της Περιφέρειας Hirske ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν όλους τους οικισμούς στην περιοχή Hirske μετά από μια επιτυχημένη επίθεση από τα ανατολικά.
Το Hirske βρίσκεται ακριβώς βορειοανατολικά των ουκρανικών οχυρώσεων στο Zolote, και ο ρωσικός έλεγχος του οικισμού δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν παρακάμψει και περικυκλώσει με επιτυχία τις ουκρανικές θέσεις.
Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι διέταξαν την αποχώρηση των ουκρανικών στρατευμάτων από το Zolote πριν από τρεις έως τέσσερις ημέρες.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις περικύκλωσαν 1.800 Ουκρανούς στρατιώτες στο Zolote – Hirske
Οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν επίσης την πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο T1303 Hirske - Lysychansk και στους παρακείμενους δρόμους, με το τελευταίο ανθρωπιστικό φορτίο να φτάνει στο Hirske στις 17 Ιουνίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις μάχονται στη Mykolaivka και στο Berestove για να ελέγξουν τον αυτοκινητόδρομο T1303.

Στόχος το Slovyansk

Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν επιθετικές επιχειρήσεις βόρεια του Slovyansk και δυτικά του Izyum στις 24 Ιουνίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις στο Borhorodychne και στο Dolyna, στον αυτοκινητόδρομο Ε40 προς το Slovyansk.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Oleksandr Motuzyanyk σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν ανεπιτυχώς στην Kurulka και στη Virnopillya σε μια προσπάθεια για νέα επιθετική επιχείρηση στο Barvinkove, περίπου 35 χλμ. νοτιοδυτικά του Izyum.
Ο Motuzyanyk πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συσσωρεύουν επιπλέον εξοπλισμό και ανέπτυξαν το σύστημα Uragan MLRS στη Novoselivka, έναν οικισμό βορειοδυτικά του Lyman, για να συνεχίσουν τις επιθέσεις στο Slovyansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα δώσουν προτεραιότητα στην ολοκλήρωση της επιχειρησιακής περικύκλωσης του Lysychansk από το Lyman στο μέλλον, αντί να πραγματοποιήσουν μια χερσαία επίθεση στο Slovyansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να περικυκλώσουν τα βαριά οχυρωμένα Slovyansk και Kramatorsk ή να προχωρήσουν βόρεια της Avdiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα χρειαστούν χρόνο για να ξεκινήσουν προέλαση στο Slovyansk

Πόλη του Kharkiv

Οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώθηκαν στην αποτροπή της ουκρανικής προέλασης προς τα διεθνή σύνορα και στο να απειλήσουν τις ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή Izyum-Slovyansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τον σφοδρό βομβαρδισμό οικισμών βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά της πόλης Kharkiv και εκτόξευσαν δύο βαλλιστικούς πυραύλους Iskander στην πόλη στις 24 Ιουνίου και επιχειρούν να ξαναρχίσουν επιθετικές επιχειρήσεις για τη βελτίωση των τακτικών θέσεων πέρα από τα διεθνή σύνορα.
Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Oleksandr Motuzyanyk σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να συσσωρεύουν προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό στο Velykyi Burlyk, έναν οικισμό στις ρωσικές χερσαίες γραμμές επικοινωνίας (GLOCs) στη βορειοανατολική Περιφέρεια του Kharkiv, πιθανότατα σε μια συνεχιζόμενη προσπάθεια διατήρησης των ρωσικών οδών επιμελητείας προς το Izyum και το Luhansk.

Νότιος Άξονας – Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Kherson εν μέσω ουκρανικών αντεπιθέσεων κατά μήκος των συνόρων της Περιφέρειας Kherson με Mykolaiv και – Kherson - Dnipropetrovsk στις 24 Ιουνίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι μισές ρωσικές δυνάμεις υποχώρησαν στο Olhine, ακριβώς νότια της ζώνης Kherson – Dnipropetrovsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές και βομβάρδισαν εναντίον ουκρανικών θέσεων στη δυτική όχθη του ποταμού Inhulets.
Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Oleksandr Motuzyanyk σημείωσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομές σε οικισμούς μόλις 20 χλμ βορειοδυτικά της πόλης Kherson σε μια προσπάθεια να καταστείλουν τις ουκρανικές αντεπιθέσεις προς την πόλη.
Ρωσικά μέσα ανέφεραν ότι ο Αρχηγός της Ρωσικής Εθνοφρουράς (Rosguardia) Viktor Zolotov έφτασε σε έναν απροσδιόριστο οικισμό της Περιφέρειας Kherson στις 24 Ιουνίου για να μοιράσει βραβεία σε Ρώσους στρατιώτες.
1_37.png

2_28.png
3_30.png
4_19.png
5_11.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης