Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Η απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού χρυσού θα στερήσει από τη Μόσχα έσοδα 19 δισ. δολάρια το έτος

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Η απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού χρυσού θα στερήσει από τη Μόσχα  έσοδα 19 δισ. δολάρια το έτος

Η Βρετανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και η Ιαπωνία αποφάσισαν να επιβάλουν απαγόρευση στην εισαγωγή χρυσού από τη Ρωσία πριν από τη σύνοδο της G7

Σχετικά Άρθρα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken δήλωσε ότι το embargo των κρατών της G7 στις εισαγωγές χρυσού από τη Ρωσία θα στερήσει από τη χώρα περίπου 19 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022.
Ο Αμερικανός υπουργός πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία που ανακοινώνουν επηρεάζει το δεύτερο πιο κερδοφόρο εξαγωγικό προϊόν της Ρωσίας μετά τον ενεργειακό τομέα, στερώντας από την οικονομία περίπου 19 δισεκατομμύρια δολάρια.

Χρηματοδότηση του πολέμου

Ο ίδιος επισήμανε ότι η στέρηση της πρόσβασης σε έσοδα περίπου 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι σημαντική καθώς ανακόπτει τη χρηματοδότηση της πολεμικής προσπάθειας.
Προηγουμένως, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και η Ιαπωνία αποφάσισαν να επιβάλουν απαγόρευση στην εισαγωγή χρυσού από τη Ρωσία.
Η βρετανική εφημερίδα The Independent ανέφερε σήμερα Κυριακή ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden και άλλοι ηγέτες της G7 θα συμφωνήσουν στην απαγόρευση των εισαγωγών χρυσού από τη Μόσχα.

Η εξαίρεση

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson  επιβεβαίωσε αυτό το βήμα κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής της G7 στη Γερμανία.
Η εφημερίδα τονίζει επίσης ότι αυτές οι κυρώσεις θα ισχύουν για τον χρυσό που θα εξορυχθεί μετά την επιβολή της απαγόρευσης και δεν θα επηρεάσουν τον χρυσό που έχει ήδη αγοραστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης