Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέει η Ουκρανική άμυνα στα Ανατολικά - Μετά το Severodonetsk πέφτει και το Lysychansk, ακολουθεί το Slovyansk

Καταρρέει η Ουκρανική άμυνα στα Ανατολικά - Μετά το Severodonetsk πέφτει και το Lysychansk, ακολουθεί το Slovyansk
Μετά το Severodonetsk πέφτει και το Lysychansk, ακολουθεί το Slovyansk

Η ρωσική προέλαση στην Ανατολική Ουκρανία εξελίσσεται σε οδοστρωτήρα, ο Ουκρανικός στρατός ηττάται, η Ουκρανική άμυνα καταρρέει, καθώς μετά την αλλαγή πλεύσης στην στρατηγική του ρωσικού στρατού με χρήση πυραύλων και πυροβολικού άλλαξαν άρδην τα δεδομένα και η προέλαση σε νευραλγικές περιοχές είναι εντυπωσιακή.

Μετά το Severodonetsk πέφτει και το Lysychansk, ακολουθεί το Slovyansk

Οι δυνάμεις της Ρωσίας και του Luhansk μάχονται ήδη εντός του Lysychansk, της τελευταίας μεγάλης πόλης στο Luhansk που παραμένει υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας.
Στην περιοχή του Luhansk βρίσκονται 12.000 Ουκρανοί στρατιωτικοί, μαχητές και ξένοι μισθοφόροι καθώς και «αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας Zelensky» τους οποίους προσπαθούν να συλλάβουν...

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζικά πλήγματα με κατευθυνόμενα όπλα ακριβείας, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων Kalibr, σε τρία ουκρανικά κέντρα εκπαίδευσης στις περιοχές Zhytomyr, Lvov και Chernihiv.
Όπως αναφέρεται στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ως αποτέλεσμα, διακόπηκε η μεταφορά στη ζώνη μάχης του 65ου και 66ου μηχανοκίνητου πεζικού και της 46ης αερομεταφοράς ταξιαρχιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι οποίες έχουν χάσει εντελώς τη μαχητική τους ικανότητα.
Η Ουκρανία από τις επιθέσεις των δυνάμεων αεροπορίας, πυροβολικού και των πυραυλικών επιθέσεων έχασε πάνω από 1.500 στρατιώτες, 22 τεθωρακισμένα οχήματα και 12 οχήματα πολλαπλών πυραυλικών συστημάτων εκτόξευσης.
Επιπλέον, ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 και ένα επιθετικό αεροσκάφος Su-25 καταρρίφθηκαν, το τελευταίο αναχαιτίστηκε κατά τη διάρκεια μιας άλλης ανεπιτυχούς επίθεσης στο νησί Zmeiny.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βομβάρδισαν ξανά την πλατφόρμα γεώτρησης του ρωσικού Chornomorneftegaz στη Μαύρη Θάλασσα.
Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση σε εγκαταστάσεις εξορυκτικής εταιρείας από τις αρχές της εβδομάδας - η πρώτη πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουνίου.

Σύνοδος Κορυφής της G7

Οι χώρες της G7 σκοπεύουν να απαγορεύσουν την εισαγωγή ρωσικού χρυσού, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ J Biden. Σύμφωνα με το Reuters , η G7 σχεδιάζει να ανακοινώσει επίσημα αυτές τις νέες κυρώσεις στις 28 Ιουνίου, την τελευταία ημέρα της συνάντησης των ηγετών.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία περιλαμβάνει τρία μέλη της G7 - τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία - είναι έτοιμη να διερευνήσει τη δυνατότητα επιβολής απαγόρευσης στις εισαγωγές χρυσού από τη Ρωσία.

Η G7 συνειδητοποιεί ότι «το πάρτι των ρωσικών υδρογονανθράκων φτάνει στο τέλος της», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, στη σύνοδο κορυφής στη Γερμανία σχεδιάζεται να συζητηθεί, ειδικότερα, η δυνατότητα καθορισμού οριακών τιμών για το πετρέλαιο από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Βρετανική πρόκληση

Ο Βρετανός πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η άρνηση να στηρίξει την Ουκρανία θα κόστιζε στη Δύση περισσότερο από τα προβλήματα που δημιουργεί μια αντιπαράθεση με τη Ρωσία τονίζοντας ότι «τώρα μια προσπάθεια επίλυσης της σύγκρουσης θα οδηγήσει μόνο στην αστάθεια».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden και ο Γερμανός Καγκελάριος, τάσσονται υπέρ της διπλωματικής διευθέτησης της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία.
Ωστόσο, στις διμερείς συνομιλίες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής «δεν συζήτησαν λεπτομερώς πώς θα επιτευχθεί αυτό».

Οι ρωσικές επιθέσεις στο Schevchenkivskyi του Κιέβου

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια μαζική πυραυλική επίθεση εναντίον της περιοχής Schevchenkivskyi του Κιέβου στις 26 Ιουνίου.
Αυτό είναι το πρώτο τέτοιο μεγάλο χτύπημα στο Κίεβο από τις ρωσικές δυνάμεις από τα τέλη Απριλίου και πιθανότατα είναι μια άμεση απάντηση στους δυτικούς ηγέτες που συζητούν για βοήθεια στην Ουκρανία στη σύνοδο κορυφής της G7.
Πηγές της ουκρανικής κυβέρνησης ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις στόχευσαν υποδομές στην περιοχή Shevchenkivskyi χρησιμοποιώντας πυραύλους X101 που εκτοξεύτηκαν από βομβαρδιστικά Tu-95 και Tu-160 πάνω από την Κασπία Θάλασσα και σημείωσαν ότι η ρωσική επίθεση ήταν μια προσπάθεια να «επιδείξουν» τις δυνατότητές τους.
Ο λογαριασμός Twitter ανοιχτού κώδικα GeoConfirmed ανέφερε ότι τα πλήγματα είχαν στόχο την βιομηχανία Artem State Joint-Stock Holding Company, κατασκευαστή πυραύλων αέρος-αέρος, αυτοματοποιημένων συστημάτων εκπαίδευσης και συντήρησης πυραύλων, κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων και εξοπλισμός αεροσκαφών.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα στόχευσαν το εργοστάσιο Artem ως απάντηση ενάντια στη δυτική στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G7 και προκάλεσαν πρόσθετες δευτερεύουσες ζημιές σε οικιστικές υποδομές.

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πυραυλικό πλήγμα κατά του Κιέβου για πρώτη φορά από τις 29 Απριλίου, πιθανότατα να συμπέσει με τη συνεχιζόμενη σύνοδο ηγεσίας της G7.

Ο Ρώσος στρατηγός Gennday Zhidko έχει αναλάβει πιθανότατα τον ρόλο του διοικητή των επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις κατά των νότιων προαστίων του Lysychansk και παγίωσαν τον έλεγχο του Severodonetsk και των γύρω οικισμών.

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν επιχειρήσεις στα ανατολικά του Bakhmut για να διατηρήσουν τον έλεγχο του αυτοκινητόδρομου T1302 Bakhmut - Lysychansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χερσαίες επιθέσεις στα βορειοδυτικά του Slovyansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις ενίσχυσαν τους βομβαρδισμούς εναντίον ουκρανικών θέσεων κατά μήκος του Νότιου Άξονα.

Οι ρωσικές κατοχικές αρχές κλιμακώνουν τα μέτρα για να ανακόψουν την ουκρανική αντίσταση στις κατεχόμενες περιοχές μέσω συγκεκριμένων μέτρων.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να πραγματοποιούν επιθέσεις κατά των νότιων προαστίων του Lysychansk στις 26 Ιουνίου.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι τα ρωσικά στρατεύματα πολεμούν στο έδαφος του εργοστασίου ζελατίνης Lysychansk, καθώς και στο Bila Hora (ακριβώς νοτιοανατολικά του Lysychansk) και στο Privillya (ακριβώς βορειοδυτικά του Lysychansk).
Τα ρωσικά στρατεύματα ενοποίησαν επιπρόσθετα τις πρόσφατα ελεγχόμενες θέσεις στο Severodonetsk, Syrotyne, Voronove και Borivske και συνέχισαν να βομβαρδίζουν τις ουκρανικές δυνάμεις μέσα και γύρω από την περιοχή Severodonetsk - Lysychansk.
Οι πληροφορίες σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της τακτικής κατάστασης στο Lysychansk πιθανότατα θα γίνονται όλο και πιο συγκεχυμένες καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εδραιώνουν τον έλεγχο του Severodonetsk και συνεχίζουν να επεκτείνουν τις προόδους στο Lysychansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις ανατολικά του Bakhmut κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T1302 Bakhmut - Lysychansk στις 26 Ιουνίου.
Επίσης βομβάρδισαν σε ουκρανικές θέσεις κατά μήκος του T1302 σε Mykolaivka, Berestove, Pokrovske και Kodema και σύμφωνα με πληροφορίες διεξήγαγαν χερσαίες επιθέσεις κοντά στο Berestove, Bilohorivka, Klynove και Pokrovkse.
Ρωσικές πηγές υποστήριξαν επιπλέον ότι τα ρωσικά στρατεύματα διεξήγαγαν μάχες θέσης γύρω από την πόλη του Donetsk προς την κατεύθυνση της Kostyantinivka και Niu York.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις προς το Slovyansk από τα νοτιοανατολικά του Izyum, αλλά δεν πραγματοποίησαν καμία επιβεβαιωμένη προέλαση στις 26 Ιουνίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές προσπάθειες να προχωρήσουν σε Dolyna, Kurulka και Mazanivka, όλα βορειοδυτικά του Slovyansk κοντά στο Σύνορα Περιφέρειας Kharkiv με Donetsk.
Το ρωσικό κανάλι Telegram Readkova ισχυρίστηκε επιπλέον ότι τα ρωσικά στρατεύματα πολεμούν γύρω από την Krasnopillya και το Bohorodychne (βορειοδυτικά του Slovyansk) και το Prysyhb και το Sydorove (ακριβώς βόρεια του Slovyansk).
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να θέτουν όρους για την επανέναρξη των επιχειρήσεων προς το Slovyansk από τα δυτικά του Lyman.

Νότιος Άξονας - Περιφέρειες Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις στον Νότιο Άξονα συνέχισαν τις αμυντικές επιχειρήσεις και στόχευσαν τις ουκρανικές θέσεις.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν για άλλη μια φορά ανεπιτυχώς να ανακτήσουν μια χαμένη θέση στο Potomkyne, στη βορειοδυτική περιφέρεια Kherson.
Eντείνουν τις επιθέσεις βομβαρδίζοντας με το πυροβολικό, εναντίον ουκρανικών θέσεων, ειδικά κατά μήκος των συνόρων της Περιφέρειας Kherson - Mykolaiv στη δυτική όχθη του ποταμού Inhulets, για να αποκρούσουν τις πρόσφατες ουκρανικές αντεπιθέσεις.
Η Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει το ρυθμό βομβαρδισμών τους κατά 150% και ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί έχουν καταστρέψει σχεδόν εξ ολοκλήρου τους οικισμούς στην περιοχή Davydiv Brid κατά μήκος της ανατολικής όχθης του ποταμού Inhulets.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις με πυροβολικό και πυραύλους σε όλη τη νότια γραμμή του μετώπου σε διάφορες περιοχές της Zaporizhia, της Kherson, του Mykolaiv και των Περιφερειών Dnipropetrovsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν επιπλέον να ενισχύουν τη στρατιωτική τους παρουσία στο Snake Island στα ανοικτά των ακτών της περιφέρειας της Οδησσού για να επεκτείνουν τον έλεγχό τους στη νοτιοδυτική Μαύρη Θάλασσα.
cc1_14.png

cc2_14.png

cc3_13.png

cc4_12.png

cc5_13.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης