Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όταν ο Putin απέρριψε πρόσκληση Macron για συνάντηση με Biden: Ετοιμάζομαι να παίξω χόκεϊ επί πάγου

Όταν ο Putin απέρριψε πρόσκληση Macron για συνάντηση με Biden: Ετοιμάζομαι να παίξω χόκεϊ επί πάγου
H τηλεφωνική επικοινωνία Macron - Putin έλαβε χώρα στις 20 Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Με πρόφαση έναν αγώνα χόκεϊ επί πάγου, ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, φέρεται να απέρριψε την πρόσκληση του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron, για συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Joe Biden, ώστε να αποτραπεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Η Daily Mail αποκαλύπτει μια τηλεφωνική επικοινωνία Macron με Putin στις 20 Φεβρουαρίου, όταν ο Γάλλος πρόεδρος πρότεινε μια συνάντηση των ηγετών της Ρωσίας και των ΗΠΑ.
«Για να είμαι ειλικρινής, ετοιμάζομαι να παίξω χόκεϊ επί πάγου. Σου μιλώ από το αθλητικό μέγαρο, πριν αρχίσω προπόνηση. Αλλά πρώτα θα μιλήσω με τους συμβούλους μου» φέρεται να είπε ο Putin στον Macron.
Το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας Macron - Putin, όπως και τα σχετικά πλάνα θα προβληθούν στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ, υπό τον τίτλο: «A President, Europe and the War» (Ένας πρόεδρος, η Ευρώπη και ο Πόλεμος).
Αρχικά, ο Macron ζήτησε από τον Putin να του ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.
«Τι μπορώ να πω; Εσείς οι ίδιοι βλέπετε τι συμβαίνει», απάντησε ο Putin, κατηγορώντας την Ουκρανία για ρήξη των συμφωνιών του Μινσκ που μείωσαν την κλίμακα μιας σύγκρουσης που ξέσπασε το 2014.
Επίσης, ο Putin εκτόξευσε τα βέλη και για τον Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky.
«Στην πραγματικότητα ο αγαπητός συνάδελφός μας Zelensky δεν κάνει τίποτα» για να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ, ισχυρίστηκε ο Putin και συνέχισε «σας λέει ψέματα», κατηγορώντας επίσης τον Macron ότι επιδιώκει να αναθεωρήσει το Μινσκ.
«Δεν ξέρω αν ο νομικός σας σύμβουλος γνωρίζει νομικά! Όσο για μένα, κοιτάζω απλώς τα κείμενα και προσπαθώ να τα εφαρμόσω», υποστήριξε ο Macron.
Ο Putin στη συνέχεια υποστήριξε ότι οι προτάσεις των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία πρέπει να ληφθούν υπόψη. «Αλλά δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις των αυτονομιστών», είπε ο Macron.
Όμως, παρά την ένταση, ο Γάλλος πρόεδρος προσπάθησε να παίξει το ρόλο του μεσολαβητή, λέγοντας ότι θα παροτρύνει τον Zelensky να «ηρεμήσει τους πάντες» όχι μόνο στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Μην ενδώσετε σε προκλήσεις οποιουδήποτε είδους τις επόμενες ώρες και μέρες», είπε στον Putin.
Το τηλεφώνημα τους, πάντως, ολοκληρώθηκε σε εγκάρδιους τόνους.
«Σε ευχαριστώ σε κάθε περίπτωση Vladimir. Θα μείνουμε σε επαφή. Όταν υπάρχει, κάτι καλέστε με», δήλωσε ο Macron.
«Σας ευχαριστώ, κύριε πρόεδρε», είπε ο Putin, μιλώντας στη γαλλική γλώσσα.

Daily_Mail_1.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης