Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Απρόβλεπτος νατοϊκός εταίρος o Erdogan

FAZ: Απρόβλεπτος νατοϊκός εταίρος o Erdogan
O Erdogan είναι Erdogan, δηλαδή απρόβλεπτος, και ότι κανείς δεν ξέρει τί σκέφτεται όντως
Σχετικά Άρθρα

Θα δώσει ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan το πράσινο φως για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ;
Ενόψει της έναρξης της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας, ο Erdogan συναντά στη Μαδρίτη τον πρόεδρο της Φινλανδίας και την πρωθυπουργό της Σουηδίας, πρώτες συναντήσεις σε αυτό το επίπεδο από τότε που μπλοκάρει την ένταξη των δύο χωρών.
"Υπό κανονικές συνθήκες" επισημαίνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, "(τέτοιες συναντήσεις) θα έδειχναν ότι επίκειται κάποια λύση, δεδομένου ότι οι διπλωμάτες εδώ και μέρες κάνουν λόγο για καλή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και αναφέρονται στον άτυπο στόχο επίτευξης συμφωνίας πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής.
Αλλά χθες ακούστηκε επίσης ότι ο Erdogan είναι Erdogan, δηλαδή απρόβλεπτος, και ότι κανείς δεν ξέρει τί σκέφτεται όντως.
Ο Stoltenberg, που ενεργεί ως διαμεσολαβητής, εκφράστηκε χθες ως συνήθως με επιφύλαξη, λέγοντας ότι δεν θα δώσει υποσχέσεις, αλλά διαβεβαιώσεις ότι 'εργαζόμαστε ενεργά για να διασφαλίσουμε την πρόοδο'".

H υπόσχεση Stoltenberg

H εφημερίδα Süddeutsche Zeitung υπενθυμίζει επίσης την υπόσχεση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ ότι "η σύνοδος θα έχει μετασχηματιστικό χαρακτήρα και ότι η συμμαχία πρέπει να ανανεωθεί", ...Ως ένδειξη ενότητας θα γίνει ένα διατλαντικό δείπνο.
Εκτός από τις χώρες του ΝΑΤΟ θα έρθουν και αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από εκείνες τις χώρες της ΕΕ που δεν ανήκουν στο ΝΑΤΟ: Μάλτα, Αυστρία, Ιρλανδία, Κύπρος, όπως η Φινλανδία και η Σουηδία. Έτσι θα πέσει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στον Τούρκο Πρόεδρο.
Το κυπριακό έχει αποτρέψει μια ακόμη μεγαλύτερη συνεργασία ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, και τώρα η Τουρκία βάζει εμπόδια για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη συμμαχία, επειδή οι Σκανδιναβοί δήθεν στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης