Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ελληνικό δεξαμενόπλοιο που μετέφερε ρωσικά καύσιμα στο στόχαστρο των τελωνειακών αρχών της Νέας Ορλεάνης

ΗΠΑ: Ελληνικό δεξαμενόπλοιο που μετέφερε ρωσικά καύσιμα στο στόχαστρο των τελωνειακών αρχών της Νέας Ορλεάνης
Το δεξαμενόπλοιο ανήκει στην ελληνική ναυτιλική TMS Tankers Ltd. και είχε ναυλωθεί από τη Vitol, έναν οίκο εμπορίας εμπορευμάτων με έδρα την Ελβετία
Σχετικά Άρθρα

Oι αμερικανικές αρχές σταμάτησαν ένα ελληνικό δεξαμενόπλοιο που μετέφερε πετρέλαιο και άλλα υγρά καύσιμα από ένα ρωσικό λιμάνι στη Νέα Ορλεάνη, ανέφερε την Τρίτη η Wall Street Journal επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους με γνώση της έρευνας των τελωνειακών αρχών που γίνεται επί του πλοίου.
«Το δεξαμενόπλοιο Daytona ανήκει στην ελληνική ναυτιλική TMS Tankers Ltd. και ναυλώθηκε από τη Vitol, έναν οίκο εμπορίας εμπορευμάτων με έδρα την Ελβετία», αναφέρει η WSJ.
«Απέπλευσε από τη ρωσική χερσόνησο Ταμάν στη Μαύρη Θάλασσα στις αρχές Ιουνίου μεταφέροντας μαζούτ και βενζίνη, έδειξαν τα στοιχεία, και επρόκειτο να προσεγγίσει το λιμάνι της Νέας Ορλεάνης την Κυριακή».
Δεδομένου ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει επιβάλλει πλήρες embargo στο ρωσικό πετρέλαιο, το Daytona δεν μπορεί να εκφορτώσει το φορτίο του στις ΗΠΑ, τονίζουν οι τελωνειακές πηγές. .
Το πλοίο αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε ελέγχους από τις τελωνειακές αρχές και της υπηρεσία «Προστασίας των Συνόρων» των ΗΠΑ.
Ωστόσο, ο εμπορικός οίκος Vitol τονίζει ότι «έχει συμμορφωθεί με τις κυρώσεις» κατά της Ρωσίας, σύμφωνα με ένα απόσπασμα στην έκθεση.
Ένας εκπρόσωπος είπε συγκεκριμένα ότι «συμμορφώνεται με όλους τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων για το ρωσικό αργό».



Η απαγόρευση της κυβέρνησης Biden  στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου που επιβλήθηκε τον Μάρτιο είχε στόχο να στερήσει τη Ρωσία από τους οικονομικούς πόρους που χρησιμοποιεί για να συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Το ρωσικό πετρέλαιο δεν θα γίνεται πλέον δεκτό στα λιμάνια των ΗΠΑ», είχε ανακοινώσει τότε ο Biden.
Από την ανακοίνωση των αρχών Μαρτίου δόθηκε πάντως στους εισαγωγείς ένα παράθυρο 45 ημερών για να παραλάβουν φορτία καθ' οδόν και υπό σύμβαση.
Πιστεύεται ότι το τελευταίο από αυτά έφτασε στα λιμάνια των ΗΠΑ μέχρι την προθεσμία της 22ας Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης