Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστρέφει ο φόβος για ύφεση στις αγορές, ο DAX -2,7% - Τα futures της Wall -1,2%

Επιστρέφει ο φόβος για ύφεση στις αγορές, ο DAX -2,7% - Τα futures της Wall -1,2%
Ο πληθωρισμός παραμένει στα ύψη και η ενεργειακή κρίση κλιμακώνεται
Σχετικά Άρθρα
Επιστρέφει ο φόβος στα διεθνή χρηματιστήρια σχετικά με ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας, με τους δείκτες να οδεύουν προς το χειρότερο τρίμηνο από το ξέσπασμα της πανδημίας το 2020.
Ο πληθωρισμός παραμένει στα ύψη και η ενεργειακή κρίση κλιμακώνεται, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να προβλέπεται ότι δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 2% στις 12.732 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 1,7% στις 7.188 μονάδες.
Στις 5.908 μονάδες με πτώση 2% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει πτώση 1,6% στις 21.472 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει απώλειες 1,2% στις 8.088 μονάδες.
Στο ταμπλό, η μετοχή της Uniper κατρακύλησε σχεδόν 20% αφού ο γερμανικός ενεργειακός όμιλος δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με το Βερολίνο για μια πιθανή κυβερνητική διάσωση ως απάντηση στη μείωση των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Πτώση 1% σημειώνουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Πτώση καταγράφουν και σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί 0,2% στα 109,59 δολ. το βαρέλι και το brent στα 112,43 δολ. με πτώση 0,1%.
Οι σημαντικότεροι δείκτες στην Ευρώπη οδεύουν σε σημαντικές απώλειες αυτόν τον μήνα, με τον DAX να υποχωρεί πάνω από 11%.
Το επενδυτικό κλίμα είναι πολύ αδύναμο καθώς μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία η ΕΚΤ πρόκειται να αρχίσει να αυξήσει τα επιτόκια για να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, οι γερμανικές λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν ελαφρά τον Μάιο, κατά 0,6% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, παρόλο που ο υψηλός πληθωρισμός συνέχισε να επιβαρύνει τους καταναλωτές, σύμφωνα με στοιχεία της Πέμπτης.
Στην Κίνα, η μεταποιητική δραστηριότητα διαμορφώθηκε τον Ιούνιο στις 50,2 μονάδες , χαμηλότερα από τις εκτιμήυσεις των αναλυτών για 50,5 μονάδες, ωστόσο πάνω από το όριο των 50 μονάδων.

Γαλλία: Σε ιστορικό υψηλό ο πληθωρισμός τον Ιούνιο του 2022 - Στο 6,5%

Ιστορικό υψηλό κατέγραψε ο πληθωρισμός στη Γαλλία τον Ιούνιο του 2022, εντείνοντας ακόμη περισσότερο τα προβλήματα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.
Ειδικότερα, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 6,5% σε ετήσια βάση, με τη στατιστική υπηρεσία της Γαλλίας να επισημαίνει πως οι τιμές τον Ιούνιο είχαν αυξηθεί κατά 0,8% σε σχέση με τον Μάιο. Οι αναλυτές ανέμεναν πληθωρισμό στο 6,3%.

Η στατιστική υπηρεσία τονίζει ότι οι τιμές τροφίμων και ενέργειας είχαν αυξηθεί σημαντικά εξαιτίας των προβλημάτων που προέκυψαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Η κυβέρνηση του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron, βρίσκεται υπό πίεση ως αποτέλεσμα του υψηλότερου κόστους διαβίωσης, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα αυξήσει τα επιτόκια τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο, για να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

Νέα υποχώρηση της ανεργίας στην ευρωζώνη τον Μάιο του 2022, στο 6,6%

Σε νέο χαμηλό-ρεκόρ υποχώρησε η ανεργία στην ευρωζώνη τον Μάιο του 2022.
Ειδικότερα, η Eurostat ανακοίνωσε ότι η ανεργία μειώθηκε στο 6,6% τον Μάιο από το αναθεωρημένο 6,7% τον Απρίλιο. Στον αντίποδα, οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση της ανεργίας στο 6,8%.
Το ποσοστό 6,6% είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί από το 1998 όταν άρχισαν να υπάρχουν στοιχεία, λίγο πριν από την επίσημη κυκλοφορία του ευρώ τον Ιανουάριο του 1999.
Σε απόλυτους όρους, ο αριθμός των ατόμων χωρίς εργασία στις 19 χώρες του ευρώ, μειώθηκε στα 11,004 εκατ., από τα 11,085 εκατ. πριν από ένα μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης