Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βελτίωση στα ομόλογα της περιφέρειας με το βλέμμα στο σχέδιο της ΕΚΤ

Βελτίωση στα ομόλογα της περιφέρειας με το βλέμμα στο σχέδιο της ΕΚΤ
Το ελληνικό 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο 3,6%
Σχετικά Άρθρα
Βελτίωση καταγράφεται στα ομόλογα της περιφέρειας της Ευρωζώνης, μετά το δημοσίευμα του Reuters για το σχέδιο που επεξεργάζεται η ΕΚΤ, προκειμένου να μειωθούν τα spreads.
Το ελληνικό 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο 3,6%, το 10ετές ιταλικό 3,36% και το αμερικανικό 10ετές ομόλογο κινείται στο 3,02%.
Το σχέδιο της ΕΚΤ για να μειωθούν τα spreads των ομολόγων, διοχετεύοντας ρευστότητα από τις ισχυρές οικονομίες του Βορρά, προς τις υπερχρεωμένες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, παρουσιάζει το Reuters.
Το σχέδιο προβλέπει ότι η ΕΚΤ θα αγοράζει ομόλογα από την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα με μέρος των εσόδων που λαμβάνει από τη λήξη γερμανικού, γαλλικού και ολλανδικού χρέους σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις διαφορές μεταξύ του κόστους δανεισμού τους, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η ΕΚΤ θα ξεκινήσει την εξισορρόπηση την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2022,  για να αποτρέψει τον χρηματοοικονομικό κατακερματισμό μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης από το να μπει εμπόδιο στο σχέδιό της για αύξηση των επιτοκίων – ενώ ένα νέο σχέδιο θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Πρόκειται για τη στοχευμένη επανεπένδυση κερδών από το χαρτοφυλάκιο του PEPP, ύψους 1,8 τρισ. ευρώ, μέτρο το οποίο αποφασίστηκε στην έκτακτη συνεδρίαση της ΕΚΤ.
Η ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει το νέο εργαλείο στις 21 Ιουλίου, μαζί με την πρώτη αύξηση επιτοκίων έπειτα από μια 10ετία, ως απάντηση στην αύξηση των αποδόσεων ομολόγων που έπληξε περισσότερο τις πιο υπερχρεωμένες χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης