Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gayday (κυβερνήτης Lugansk): Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στο Lysychansk - Οι ρωσικές δυνάμεις κυκλώνουν την πόλη

Gayday (κυβερνήτης Lugansk): Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στο Lysychansk - Οι ρωσικές δυνάμεις κυκλώνουν την πόλη
Το Lysychansk είναι η τελευταία μεγάλη πόλη που δεν έχουν καταλάβει ακόμη οι ρωσικές δυνάμεις την περιοχή του Lugansk
Σχετικά Άρθρα

Η κατάσταση στο Lysychansk στην ανατολική Ουκρανία, είναι «εξαιρετικά δύσκολη» καθώς συνεχίζονται οι «πολύ ισχυροί» βομβαρδισμοί που καθιστούν αδύνατη την απομάκρυνση των πολιτών, ανακοίνωσε ο διορισμένος από την ουκρανική κυβέρνηση, πριν την έναρξη του πολέμου περιφερειακός κυβερνήτης.
«Γίνονται πολλοί βομβαρδισμοί, από πολλές κατευθύνσεις. Ο ρωσικός στρατός πλησιάζει στο Lysychansk από διάφορες κατευθύνσεις», ανέφερε ο Serhy Gayday σε ένα βίντεο που ανάρτησε στο Telegram.
Ο κυβερνήτης είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις παραμένουν «στην περιφέρεια» της πόλης και δεν διεξάγονται προς το παρόν μάχες στους δρόμους. Διέψευσε επίσης τους ισχυρισμούς των φιλορώσων αυτονομιστών ότι ελέγχουν τη μισή πόλη.
Το Lysychansk βρίσκεται στην απέναντι όχθη του ποταμού από το Severodonetsk, το οποίο έπεσε στα χέρια των Ρώσων την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τον Gayday, οι βομβαρδισμοί είναι τόσο ισχυροί που είναι αδύνατον να συνεχιστεί η εκκένωση της πόλης. Στο Lysychansk απομένουν ακόμη περίπου 15.000 πολίτες, από τους 100.000 κατοίκους που είχε πριν από τον πόλεμο.
«Μπορούμε μόνο να πούμε ότι οι Ρώσοι είναι πάρα πολλοί και φτάνουν απ’ όλες τις πλευρές. Υπάρχει απίστευτος αριθμός οχημάτων και πυροβολικού», κατέληξε.
Το Lysychansk είναι η τελευταία μεγάλη πόλη που δεν έχουν καταλάβει ακόμη οι ρωσικές δυνάμεις την περιοχή του Lugansk, τη μία από τις δύο περιφέρειες της λεκάνης του Donbass που ήταν παραδοσιακά ρωσόφωνες και η Ρωσία θέλει να κρατήσει υπό τον έλεγχό της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->