Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukashenko: Η Ουκρανία βομβάρδισε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Λευκορωσία - «Θα πολεμήσω την Ουκρανία, αν...»

Lukashenko: Η Ουκρανία βομβάρδισε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Λευκορωσία - «Θα πολεμήσω την Ουκρανία, αν...»
Ο Lukashenko, ο οποίος δεν έδωσε στοιχεία για τον ισχυρισμό του, δήλωσε ότι η Λευκορωσία δεν επιθυμεί πόλεμο με την Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko δήλωσε σήμερα Σάββατο 2 Ιουλίου ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του αναχαίτισαν πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από την Ουκρανία, με σκοπό να πλήξουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο λευκορωσικό έδαφος, πριν από τρεις ημέρες.
Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει κάνει προς το παρόν κανένα σχόλιο για τις δηλώσεις αυτές.

«Μας προκαλούν.
Πρέπει να σας πω ότι πριν από τρεις ημέρες, ίσως και λίγο παραπάνω, έγινε προσπάθεια να πλήξουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο λευκορωσικό έδαφος, από το έδαφος της Ουκρανίας», είπε ο Lukashenko, σύμφωνα με το πρακτορείο Belta.
«Όμως, Θεού θέλοντος, τα αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir κατάφεραν να αναχαιτίσουν όλους τους πυραύλους που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», προσέθεσε.

«Θα πολεμήσω την Ουκρανία, εάν…»
Ο Λευκορώσος πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του δεν θέλει πόλεμο με την Ουκρανία, αλλά θα πολεμήσει, εάν γίνει εισβολή στο έδαφός της.
Η Λευκορωσία είναι στενός σύμμαχος της Ρωσίας και της επέτρεψε να χρησιμοποιήσει το έδαφός της για να εισβάλει στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
Ο Lukashenko διαβεβαίωσε πάντως ότι δεν υπάρχουν Λευκορώσοι στρατιώτες που να πολεμούν σε αυτή την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως την αποκαλεί η Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->