Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεθνή βοήθεια για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας ζητά ο Zelensky: Θα απαιτηθούν κολοσσιαίες επενδύσεις

Διεθνή βοήθεια για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας ζητά ο Zelensky: Θα απαιτηθούν κολοσσιαίες επενδύσεις
«Είναι απαραίτητο όχι μόνο να αποκαταστήσουμε όλα όσα κατέστρεψαν οι δυνάμεις κατοχής, αλλά επίσης να οικοδομήσουμε νέα θεμέλια για τις ζωές μας», ανέφερε ο V. Zelensky

Να χορηγηθεί διεθνής βοήθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας του ζήτησε ο Ουκρανός πρόεδρος V. Zelensky, στο βραδινό διάγγελμά του προς τους συμπολίτες του, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι πόλεμος απέχει πολύ από το τέλος του και πως «η σκληρότητά του αυξάνεται σε ορισμένες περιοχές και δεν μπορεί να αφεθεί κατά μέρος».
«Είναι απαραίτητο όχι μόνο να αποκαταστήσουμε όλα όσα κατέστρεψαν οι δυνάμεις κατοχής, αλλά επίσης να οικοδομήσουμε νέα θεμέλια για τις ζωές μας», που θα είναι «ασφαλείς, σύγχρονες, άνετες, προσιτές», τόνισε.
Σημείωσε πως «θα απαιτηθούν «κολοσσιαίες επενδύσεις, δισεκατομμύρια, νέες τεχνολογίες, βέλτιστες πρακτικές, νέοι θεσμοί και, φυσικά, μεταρρυθμίσεις».
«Όσο δύσκολη κι αν είναι για εμάς η κατάσταση σήμερα, πρέπει να θυμόμαστε ότι υπάρχει αύριο», διαβεβαίωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 4/7 , σε σύνοδο περίπου 40 δυνητικών δωρητριών χωρών στο Λουγκάνο (νότια Ελβετία), η ουκρανική κυβέρνηση θα παρουσιάσει τις προτεραιότητές της για την ανοικοδόμηση της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης