Τελευταία Νέα
Διεθνή

Buffett: Ακόμη και οι πίθηκοι θα κέρδιζαν στη Wall Street - Κοροϊδεύουν οι επενδυτικοί σύμβουλοι

Buffett: Ακόμη και οι πίθηκοι θα κέρδιζαν στη Wall Street - Κοροϊδεύουν οι επενδυτικοί σύμβουλοι
Οι οικονομικοί σύμβουλοι «πιάνουν τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι του καπιταλισμού»
Σχετικά Άρθρα
Ένα «απλό παιχνίδι» για το οποίο οι οικονομικοί σύμβουλοι έχουν πείσει το κοινό είναι πιο δύσκολο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.
Αυτό ανέφερε ο θρυλικός επενδυτής Warren Buffett μιλώντας για τις επενδύσεις στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της Berkshire Hathaway, επικρίνοντας τους οικονομικούς συμβούλους της Wall Street ότι «πιάνουν τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι του καπιταλισμού» και είπε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, οι «πίθηκοι» θα μπορούσαν να προσφέρουν καλύτερες επενδυτικές αποδόσεις απλώς ρίχνοντας χρήματα σε αμερικανικές εταιρείες.
«Μπορείτε να έχετε πιθήκους να ρίχνουν βελάκια στο ταμπλό και έτσι θα έχετε αφαιρέσει τα έξοδα διαχείρισης.
Αν έλεγαν σε όλους ότι οι επενδύσεις στη Wall Street είναι ένα απλό παιχνίδι, το 90% των πελατών τους θα εξαφανιζόταν.
Έτσι θα στοιχηματίσω στους πιθήκους έναντι των συμβούλων», είπε.

Πως μπορεί κάποιος να γίνει πλούσιος

Ο Buffett επεσήμανε πώς από το 1941, ο βιομηχανικός μέσος όρος του Dow Jones έχει αυξηθεί από 100 μονάδες σε περισσότερες από 30.000 μονάδες και είπε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζεται μόνο να βάλουν τα χρήματά τους σε «μια αμερικανική επιχείρηση» και να την αφήσουν να αναπτυχθεί.
«Είναι εκπληκτικό το πόσο δύσκολο κάνουν οι άνθρωποι αυτό που είναι ένα απλό παιχνίδι», είπε ο Buffett για τους συμβούλους.
«Αλλά φυσικά, αν έλεγαν σε όλους τι απλό παιχνίδι ήταν αυτό, το 90% του εισοδήματος των ανθρώπων που μιλούσαν θα εξαφανιζόταν».
Ο Buffett έχει από καιρό συστήσει στους επενδυτές να τοποθετούν τα χρήματά τους σε αμοιβαία κεφάλαια δεικτών χαμηλού κόστους, τα οποία κατέχουν κάθε μετοχή σε έναν δείκτη, καθιστώντας τα αυτόματα διαφοροποιημένα.
Ο S&P 500, για παράδειγμα, περιλαμβάνει μεγάλες εταιρείες όπως η Apple, η Coca-Cola και η Amazon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης