Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγχαρητήρια Putin στο ρωσικό στρατό για τη νίκη στο Luhansk – Medvedev: Σημαντικό γεγονός

Συγχαρητήρια Putin στο ρωσικό στρατό για τη νίκη στο Luhansk – Medvedev: Σημαντικό γεγονός
Αποναρκοθετούν το Lisichansk οι ρωσικές δυνάμεις υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας
Σχετικά Άρθρα
Τα συγχαρητήρια του στο ρωσικό στρατό και στις φιλορωσικές δυνάμεις των αυτονομιστών για την «απελευθέρωση» της επαρχίας του Luhansk (μαζί με το Donetsk αποτελούν το Donbass, την κατάληψη του οποίου έχει θέσει ως βασικό στόχο το Κρεμλίνο) έδωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin.
Μάλιστα ο Putin υπογράμμισε πως οι δυνάμεις που συμμετείχαν στην «απελευθέρωση» του Luhansk μπορούν να ξεκουραστούν τις επόμενες ημέρες, αν και σημείωσε πως οι υπόλοιπες μονάδες θα πρέπει να συνεχίσουν τις μάχες, ενώ προανήγγειλε πως θα επιβραβεύσει όλους τους στρατιώτες που διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στο Luhansk.

Σημαντικό γεγονός

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, Dmitry Medvedev έκανε λόγο για ένα σημαντικό γεγονός, αναφερόμενος στην «απελευθέρωση» του Luhansk.
«Προβλέπω ότι παρά τις εξελίξεις αυτές, οι Ευρωπαίοι φίλοι μας θα συνεχίσουν να καλούν την Ουκρανία να επιμείνει στον πόλεμο και σε ένα νικηφόρο τέλος, ενώ οι Ουκρανοί θα συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της διεθνούς υποστήριξης και να δείχνουν μια «σκληρή» αποφασιστικότητα προκειμένου να πάρουν πίσω, αυτά που έχασαν» αναφέρει σε μήνυμα του στο Telegram ο Medvedev.

Shoigu: Συνεχίζονται οι εκκαθαρίσεις

Την ίδια στιγμή, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες αποναρκοθέτησης στην πόλη Lisichansk ενώ παρέχεται ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους, όπως είπε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu.
«Αυτή τη στιγμή επιχειρείται η αποναρκοθέτηση του Lisichansk, παραδίδεται ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους ενώ παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» υπογράμμισε ο Shoigu, επισημαίνοντας πως οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την στρατιωτική επιχείρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης