Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη νίκη των ρώσων στο Lysychansk του Luhansk στην Ανατολική Ουκρανία – Θα καταλάβουν το 30% των εδαφών

Μεγάλη νίκη των ρώσων στο Lysychansk του Luhansk στην Ανατολική Ουκρανία – Θα καταλάβουν το 30% των εδαφών
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στα ανατολικά του Bakhmut για να προετοιμαστούν για προέλαση στο Bakhmut και Siversk

Η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στην Ανατολική Ουκρανία είναι εντυπωσιακή, η Ουκρανική άμυνα έχει καταρρεύσει και πλέον τα ουκρανικά στρατεύματα απλά οπισθοχωρούν.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin γιόρτασε τη ρωσική κατάληψη του Lysychansk και της Περιφέρειας Luhansk ενώ προσωρινά θα υπάρξει επιχειρησιακή παύση.
Ο Putin συναντήθηκε με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Sergey Shoigu στις 4 Ιουλίου για να παρουσιαστούν οι επιτυχίες της Ρωσίας στο Ουκρανικό μέτωπο και απένειμε στον Συνταγματάρχη Alexander Lapin και τον Υποστράτηγο Esedulla Abachev το βραβείο «Ήρωας της Ρωσίας» γιατί ηγήθηκαν στην επιχείρηση κατάληψης του Lysychansk.
Οι ρώσοι παρουσίασαν την κατάληψη του Lysychansk και της Περιφέρειας Luhansk ως σημαντική νίκη για τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία.
Επίσης τονίστηκε ότι οι ρωσικές μονάδες που συμμετείχαν στη μάχη για το Lysychansk θα πρέπει να ξεκουραστούν για να αυξήσουν τις μαχητικές τους ικανότητες.

Ο πρώην Ρώσος στρατιωτικός διοικητής Igor Girkin, ένας ένθερμος Ρώσος εθνικιστής που διοικούσε μαχητές κατά τον πόλεμο του 2014 στο Donbass, δημοσίευσε μια καυστική κριτική για τον χειρισμό του πολέμου από το Κρεμλίνο στο κανάλι του στο Telegram και αμφισβήτησε τη σημασία της κατάληψης του Lysychansk.
Μάλιστα τόνισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα για να επιτύχουν ένα περιορισμένο κέρδος.
Κατά τον Ρώσο στρατιωτικό διοικητή Igor Girkin οι ρωσικές δυνάμεις δεν πέτυχαν τους ανακοινωθέντες στόχους του «δεύτερου σταδίου της ειδικής επιχείρησης» (οι επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία μετά την υποχώρηση της Ρωσίας από το Κίεβο)
Η ουκρανική άμυνα του Lysychansk σχεδιάστηκε σκόπιμα για να προκαλέσει τη μέγιστη ζημιά στα ρωσικά στρατεύματα.
Ο ίδιος εισηγείται τα ρωσικά στρατεύματα θα πρέπει να βρουν χρόνο για ξεκούραση και αναπλήρωση προκειμένου να ανακτήσουν το επιθετικό δυναμικό τους και σημείωσε ότι η έλλειψη μεμονωμένων αντικαταστάσεων στρατιωτών και εναλλαγών μονάδων υποβαθμίζει σοβαρά το ηθικό.

Οι ουκρανικές δυνάμεις στοχεύουν όλο και περισσότερο τις ρωσικές στρατιωτικές υποδομές με τα πυραυλικά συστήματα HIMARS που παρέχονται από τις ΗΠΑ βαθιά στα κατεχόμενα εδάφη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών στο Dibrivne, στην περιοχή Kharkiv, (κοντά στην πρώτη γραμμή) στις 4 Ιουλίου και στο Snizhne, στην περιοχή Donetsk, (περίπου 75 χιλιόμετρα από τις γραμμές του μετώπου) τη νύχτα στις 3-4 Ιουλίου μετά από ένα χτύπημα σε μια από τις 4 Ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών στη Μελιτόπολη στις 3 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δημοσίευσε επίσης ένα βίντεο στις 4 Ιουλίου ενός ουκρανικού συστήματος πυραύλων HIMARS που επιχειρούσε σε μια περιοχή της Zaporizhia.
Η αυξημένη ικανότητα των ουκρανικών δυνάμεων να στοχεύουν κρίσιμες ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις με το HIMARS που παρέχεται από τη Δύση δείχνει πώς η δυτική στρατιωτική βοήθεια παρέχει στην Ουκρανία νέες και απαραίτητες στρατιωτικές δυνατότητες.

Βασικά σημεία

Η ρωσική ηγεσία θέτει όρους για μια επιχειρησιακή παύση μετά την κατάληψη του Lysychansk και όλης της περιοχής του Luhansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις εδραιώνουν τον εδαφικό και διοικητικό έλεγχο σε Severodonetsk και Lysychansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στα ανατολικά του Bakhmut για να προετοιμαστούν για προέλαση στο Bakhmut και Siversk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν περιορισμένες και ανεπιτυχείς επιθέσεις βόρεια της πόλης του Kharkiv.

Οι Ουκρανοί στοχεύουν στις ρωσικές σιδηροδρομικές γραμμές γύρω από τη Μελιτόπολη και το Tokmak.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις έλαβαν μέτρα για να εδραιώσουν τον έλεγχο σε Severodonetsk και το Lysychansk στις 4 Ιουλίου.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν την κατάληψη της περιφέρειας Luhansk με την κατάληψη του Lysychansk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα οχυρώνουν τις θέσεις τους γύρω από το Lysychansk και το Bilohorivka.
Ο δήμαρχος του Severodonetsk Oleksandr Stryuk σημείωσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να δημιουργήσουν μια διοικητική παρουσία στο Severodonetsk και έχουν δημιουργήσει ένα γραφείο διοικητή για να αντικαταστήσει την τοπική διοίκηση.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στα ανατολικά του Bakhmut στις 4 Ιουλίου για να προετοιμαστούν για τις επόμενες επιθετικές επιχειρήσεις προς το Bakhmut και το Siversk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν αναγνωριστικές κινήσεις στα περίχωρα του Berestove και πραγματοποίησαν επιθετικές επιχειρήσεις γύρω από το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας Vuhledar, Vasylivka, Spirne, Klynove και Mayorsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα συνεχίσουν τις προσπάθειες να κινηθούν δυτικά του αυτοκινητόδρομου T1302 προς Bakhmut-Lysychansk για να καταλήξουν τελικά στο Bakhmut και το Siversk.

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk για να βελτιώσουν την τακτική τους θέση στην περιοχή Donetsk - Avdiivka στις 4 Ιουλίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να έχουν καταλάβει τα βασικά υψώματα γύρω από τη Novoselivka Druha (10 χλμ βορειοανατολικά της Avdiivka) και χρησιμοποιούν αυτή τη θέση για να ελέγξουν τα πυρά πάνω από την Avdiivka.
Οι ρώσοι συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις βορειοδυτικά του Slovyansk κοντά στα σύνορα της Περιφέρειας Kharkiv και Donetsk και σημείωσαν κέρδη.
Οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται επίσης να αναδιατάσσουν μια τακτική ομάδα τάγματος (BTG) από το Izyum στο Snizhkivka - ακριβώς νότια του Izyum προς την κατεύθυνση του Barvinkove, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζονται για ανανεωμένες επιθέσεις νοτιοανατολικά του Izyum προς το Barvinkove.

Πόλη του Kharkiv

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν σημείωσαν εδαφικά κέρδη στον άξονα της πόλης του Kharkiv στις 4 Ιουλίου.
Ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν ρωσικές επιθέσεις στην Prudyanka κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T2117 και στη Sosnivka, λιγότερο από 10 χλμ. από τα ρωσικά σύνορα.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις αεροπορικές επιδρομές και τον βομβαρδισμό σε ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές και οικισμούς βόρεια, βορειοανατολικά και ανατολικά της πόλης του Kharkiv.
Το ρωσικό κανάλι Telegram Rybar ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθέσεις, πιθανώς μικρές αναγνωρίσεις σε ρωσικές θέσεις κοντά στην Kozacha Lopan, ανατολικά του Udy.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις με αεροπορική υποστήριξη στον άξονα της πόλης του Kharkiv επικεντρώνονται στον περιορισμό οποιασδήποτε ουκρανικής επιθετικής επιχείρησης.

Νότιος Άξονας – Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώθηκαν στην ανάκτηση χαμένων θέσεων στη βορειοανατολική περιφέρεια Kherson στις 4 Ιουλίου. Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι ρωσικές επιθέσεις στην Ivanivka, το Potemkyne και το Myrne, απέδωσαν.
Οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να μετέφεραν 17 σιδηροδρομικά βαγόνια με πυρομαχικά από την Κριμαία στη βόρεια περιφέρεια της Kherson, πιθανόν για τον ανεφοδιασμό των ρωσικών μονάδων Τα δεδομένα της NASA έδειξαν ασυνήθιστα υψηλούς αριθμούς βομβαρδισμών κατά μήκος της πρώτης γραμμής της περιφέρειας Mykolaiv - Kherson Oblast στις 4 Ιουλίου, υποδεικνύοντας έντονες έμμεσες επιθέσεις πυρκαγιάς. Οι ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τους βομβαρδισμούς κατά μήκος της γραμμής επαφής κατά μήκος ολόκληρου του Νότιου Άξονα στις 4 Ιουλίου [29] .

Μια ουκρανική μονάδα μπορεί να στοχεύει ρωσικές σιδηροδρομικές γραμμές κοντά στη Μελιτόπολη στην περιφέρεια της Zap[orizhia.
Το Ουκρανικό Κέντρο Αντίστασης ανέφερε ότι Ουκρανοί παρτιζάνοι ανατίναξαν μια σιδηροδρομική γέφυρα κοντά στην κατεχόμενη Lyubimivka μεταξύ Μελιτόπολης και Tokmak της περιφέρειας Zaporizhia παρεμποδίζοντας πιθανώς τις προσπάθειες ανεφοδιασμού της Ρωσίας από την Κριμαία στην πρώτη γραμμή της περιφέρειας Zaporizhia.
cc1_17.png

cc2_18.png
cc3_17.png
cc4_16.png
cc5_17.png
cc6_4.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης